• 30.01.2016 kl. 19:43

Hvordan leve godt sammen som studenter

Leserspørsmål: "Har du noen tips til hvordan man kan leve godt sammen som studenter? Tror jeg skal flytte sammen med kjæresten til høsten da vi skal studere skjønner du :-)" 

For en stund siden snakket jeg og Jørgen litt om akkurat dette spørsmålet, og kom frem til noen punkter iallefall vi synes er viktige når det gjelder å leve godt sammen som studenter. Nå er jo vi kjærester, så det kan hende det vil være annerledes å bo med f.eks en venninne. Men flesteparten av punktene er nok like aktuelle for venninner som for kjærester som bestemmer seg for å flytte sammen. Nå vil jo dette innlegget være basert på erfaringer fra mitt ståsted, men jeg håper at det kommer til nytte for de fleste som skal flytte sammen med noen uansett.

1. Orden på økonomien. Dette er kanskje det aller viktigste når man skal bo sammen. Jeg og Jørgen har en felles bankkonto hvor vi fører over lik sum til leie og strøm hver måned + den summen vi ønsker til mat. Det er viktig å gjøre dette til en vane slik at man ikke plutselig en dag skal betale leien uten å ha nok penger på konto fordi man har glemt å føre over, eller i verste fall har brukt pengene på helt andre ting. Det kan også være lurt at en tar på seg ansvaret som "økonomisjef" som har ansvaret for å betale leie, strøm og andre regninger. Slik unngår man å gå i surr med betalinger.

2. Fordele arbeidsoppgaver. Det er ikke rettferdig om èn av dere skal ha ansvar for både mat, vask og rydding. Det kan fort føre til krangling dersom en av dere føler at den andre ikke bidrar like mye. Når man er to stk som bor i en leilighet/hybel burde man også være to stk om disse oppgavene. MEN, å hjelpe hverandre er jo også noe som kan fungere. Jørgen tar ofte ansvaret for matlaging mens jeg dekker bordet og lager tilbehør som salat for eksempel. Jeg tar mesteparten av ansvaret for å vaske klær eller rydde, men skal jeg henge opp klærne til tørk er det ofte han spør om å hjelpe til. Så å gjøre oppgavene til en felles greier er alltid hyggelig. I en travel hverdag kan det jo være koselig å gjøre noe sammen, selvom det kanskje ikke er de aller morsomste tingene å gjøre.

3. Gi den andre tid til egne interesser. Jeg og Jørgen deler ikke så veldig mange felles interesser, da han liker å slappe av med YouTube og jeg liker å trene, blogge eller pusle med småting. Det er derfor viktig å gi den andre tid til sine interesser. Når vi kommer hjem fra skolen for eksempel, er det ofte han ligger i senga og ser på Youtube mens jeg tar meg en tur på trening eller gjøre noe annet jeg liker. Det er viktig for meg at han ikke føler han må gjøre noe sammen med meg når han egentlig har lyst til noe helt annet. Hvis man gir den andre tid til egne interesser vil det føre til at man ikke føler seg tvunget til å gjøre noe man ikke ønsker, også kan dere heller finne på noe felles hyggelig på kvelden.

4. Ikke glem å gjøre koselige ting for hverandre. Å tenne lys, re opp senga eller minne hverandre på at man er glad i hverandre er viktige nøkkelord. Post-it lapper med koselige beskjeder tar bare noen sekunder å lage, og ting som det kan bidra til at dagen blir helt annerledes for den du bor med. For ikke så lenge siden hadde Jørgen laget mat til meg som jeg skulle ta med meg på skolen dagen etter, og da jeg våknet og så det ble jeg så utrolig glad!

5. Handledag. Det er faktisk ganske økonomisk smart å ha en egen handledag! Skriv en liste over ting som trengs, og kjøp det inn på denne dagen. Det er også koselig å ta en slik dag sammen på butikken. Også er det jo selvsagt viktig å være enige om det som skal kjøpes inn. 

6. Kosedag. En dag i uka hvor man kun slapper av og tar det helt med ro. Etter en lang uke med skole og eventuelt jobb, kan det være avslappende og se en film på sofaen og spise noe ekstra digg. Jeg kan vel inrømme at dette er min favorittdag, og spesielt om det går an å ta en slik dag midt i uka selvom man har mye å gjøre. Det er jo da det frister aller mest!!

Hvis man kun er venninner er det kanskje ikke alle disse punktene som er like aktuelle, men noen av dem kan nok være viktige uansett. Spesielt det som har med økonomi og arbeidsoppgaver!! Nå skal jeg bruke kvelden til å slappe skikkelig av, og kose meg med familien. Ha en god lørdag ♥ ♥

Love, Emsi

  • 10.09.2013 kl. 16:51

Tips: Hvordan komme seg videre etter et brudd

Kjærlighet kan gjøre vondt, og det vondeste av alt er dagen det blir slutt. Et knust hjerte trenger tid. Tro meg, jeg har vært gjennom det selv. Jeg vet hvordan det føles. Derfor vil jeg dele noen enkle tips til hvordan man kommer seg gjennom kjærlighetssorgen med så få "jeg savner deg"-meldinger som overhode mulig. Sekunder, minutter, timer, dager, uker, måneder og år går uansett, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av situasjonen? Hvis du leser dette med et knust hjerte, anbefaler jeg deg å lese videre.


_weheartit, inspirasjon fra LC

#1 Du må la deg selv få lov til å være lei deg
Det er 100% naturlig å være lei seg etter det har blitt slutt med kjæresten. Dette må du også la deg selv få lov til å være. Det er mye bedre å få ut alle tårer og spise 10 bokser med is enn å la bruddet henge på skuldrene. Det blir kun tyngre av å holde det inne. Gråt det helt ut, tenk over de minste lille tingene. Gråt deg i søvn, og dagen etterpå vil til og med også føles lettere. Det viktigste er å ikke la dette bli til en vane. Ikke gråt hver dag. Det holder med et par dager med å være trist før det er på tide å bestemme seg for og komme videre. Bli glad igjen.

#2 På tide å bli glad igjen
De triste sangene du har satt på repeat er det nå på tide å skru av. Få det bort. Unfollow alt som er av triste tumblr-sider og spillelister. Skru på noen sanger som virkelig får deg i godt humør. Se en film som får deg til å le (ikke gråte, så a walk to remember er faktisk ikke et godt alternativ). Hvis du trenger litt tid til å tenke over hva som har skjedd, si til deg selv at du kun får 5 minutter til å tenke gjennom det. Det vil føre til at du klarer å takle situasjonen bedre og at du ikke lar deg selv være lei deg over det lenger. Samtidig som du kutter ut all gråting, triste sanger og tilbakeblikk på meldinger og bilder, bør du kutte ut eksen din samtidig. Prøv og ikke send meldinger. Han kommer til å bli dritt lei, og det vet du. La han heller kjenne på savnet, og angre hvert sekund på at han lot deg gå. Det er bedre at han kontakter deg, enn at du kontakter han.

#På tide å få tilbake døgnrytmen
Når man går gjennom kjærlighetssorg, er det ikke til å legge skjul på at søvn blir et problem. Man blir automatisk liggende lenge for å analysere alt som har skjedd (noe som ikke er lov lenger). Det blir vanskelig å få i seg den søvnen man trenger, og poser under øynene og konsentrasjonsvansker på skolen kan fort komme. Hvis du og eksen din pleide å snakke til langt på natt eller sende meldinger til dere sovnet automatisk, kan det være deilig å nyte den friheten til å få i seg litt ekstra søvn. Stå heller  tidlig opp om morgenen, lag en ordentlig god frokost og smink deg til du kunne blitt forelsket i ditt eget speilbilde. En sang jeg hørte mye på da jeg var lei meg etter det ble slutt med en jeg var sammen med på ungdomsskolen (et veldig useriøst forhold når sant skal sies) er denne her.

#Finn på noe å gjøre så ofte som mulig
For å få tankene over på noe annet kan det være lurt å holde seg selv opptatt så mye som mulig. Bruk litt ekstra tid på skolearbeid, shopping (som også funker veldig godt som terapi) og vær med venner. Dersom du gir oppmerksomheten din til noe annet, vil du automatisk ikke tenke så mye på bruddet og du vil heller prøve å gi alt du har av energi til noe annet. Å være med  venner og familie er en veeeldig viktig ting, for det er de som elsker deg til syvende og sist.

#Bli den beste versjonen av deg selv
Nå som du har ekstra tid til deg selv, kan det også være lurt å bruke denne tiden til å bli den beste versjonen av deg selv som du klarer å være. Noe som har hjulpet meg masse er trening. Følelsen man sitter igjen med etter en treningsøkt er helt fantastisk, og jeg unner deg den virkelig. Få ut all frustrasjon, og føl deg fantastisk! Bruk ekstra tid om morgenen til å sminke deg og bry deg om de små tingene du ikke brydde deg så mye om før. Jeg har hørt noen si "jeg trenger ikke sminke meg når jeg har kjæreste", og vel, om du er en av de som tenkte slik så kan du bruke litt ekstra tid på å sminke deg slik at du føler deg ekstra fin. Ikke for noen andre, men for deg selv. Jeg personlig føler meg iallefall helt fryktelig dersom jeg ikke er fornøyd med mitt eget speilbilde før jeg går ut døren.

#Positive tanker
Det er ikke bare negative ting som kommer med kjærlighetssorg. Verden har ikke gått under. Tenk på det som en erfaring. Ettersom det ikke varte, var det heller ikke meningen at det skulle vare. Dere har opplevd mye fint sammen, og hvis det er meningen at dere skal være sammen så blir dere sammen igjen. Tenk så mange erfaringer du kan ta med deg inn i neste forhold. For meg var det å være i et langvarig forhold veldig lærerikt, og de erfaringene hjelper deg til å bli en enda bedre kjæreste i det neste forholdet! Dessuten, finn en gutt som ikke forårsaker tårene dine - men heller er der og tar de vekk. Og sist men ikke minst, ikke la tiaraen falle.

Har du et tips du vil dele? 

  • 15.01.2013 kl. 23:34

Slik sminker jeg øynene mine

Jeg er helt avhengig av øyenskygge, og det er sjeldent jeg går uten. Hvordan jeg da vil dramatisere det er forskjellig. MEN, jeg bruker som regel alltid samme øyenskygge - varierer bare hvor mye jeg tar på avhengig av hva jeg skal. Alle produktene nedenfor er jeg veldig fornøyd med, og mascaraen har jeg brukt utrolig lenge. Tror det er min sjette eller noe slikt. Må bare unnskylde mine ræva evner til å forklare! Håper bildene illustrerer det greit nok isteden. 


Mascara lashblastfusion fra Covergirl (kjøpt i USA) Eyeliner elf Øyenskygge smashbox (finnes på KICKS, min er fra USA) Koster Elf


Slik ser øynene mine ut uten sminke. Det første jeg gjør er å ta den lyseste øyenskyggen og legge over hele øyet helt opp til brynet. Da bruker jeg den kosten som er mest rund, for den er ikke så stiv heller.


Da ser det slik ut.

Deretter tar jeg den lysebrune øyenskyggen og legger langs øyelokket. Da bruker jeg kosten som er litt flat.


Slik.

Deretter tar jeg den minste kosten og tar i øvre del av øyelokket. Den øyenskyggen er ganske sterk, så det kan være lurt å duse den ut med fingrene etter den er påført. Det gjør iallefall jeg, og da ser det mye mildere og naturlig ut.


Slik. 


Her tar jeg en tynn kant langs øyenvippene med en eyeliner. Jeg har egentlig sluttet å bruke eyeliner, men synes at en tynn strek kan være fint en gang i blant.


Og så ser det slik ut. 

Avslutter med verdens beste mascara:

Og BAM, ferdig! Superenkelt og tar ikke lang tid i det hele tatt.Hva syns du?

  • 12.01.2013 kl. 11:35

Tips til en sunn og god frokost

Dagens viktigste måltid er frokost, og derfor tenkte jeg å gi dere et tips til en god liten rett dere kan lage dersom dere har litt ekstra tid om morgenen. Jeg spiser dette ofte, og det er supergodt!

Dette trenger du

- Havregryn

- Melk

- Banan (kan selvfølgelig bruke eple eller annen frukt også, men jeg har aldri prøvd det før)

- Sukker (hvis du vil ha det sunnere, bruk sukrin)

- Kanel

Slik lager du det

Alt du trenger å gjøre er å ta havregryn og melk i en bolle. Ikke ta så mye melk at det kan renne over, men ta slik at havregrynen blir fuktig over hele. Deretter varmer du den (jeg bruker mikrobølgeovn, men fungerer også i en vanlig ovn eller i kjele). Samtidig som den varmes, kan du for eksempel skjære opp frukten du vil bruke, i dette tilfellet banan. Når maten har blitt så varm som du ønsker den skal være, legg på bananskivene og ta kanel over. BAM, en supergod og sunn frokost!

Har du prøvd dette før?

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits