• 02.04.2016 kl. 17:29

Mine beste treningstips!

//Samarbeid med Rabble.no

Nå er det ikke lenge igjen til sommeren, og mange har inntatt posisjon i både styrkeapparater og tredemøller. Jeg personlig synes ikke at man burde dra på trening hvis det er noe man egentlig ikke trives med eller har noe lyst til. Ikke dra på trening kun fordi du føler at du må. Det er viktig å finne den treningsformen som passer deg, og selvom det skrives mye om hvilke treningsformer som er de beste så vil ikke det nødvendigvis si at de er de beste for akkurat deg. Vi må huske at vi er forskjellige og har ulike utgangspunkt. 

Jeg har kommet inn i en god rutine hvor jeg trener minst fire ganger i uka. Jeg liker følelsen treningen gir meg, og jeg synes det er morsomt å se progresjon. Det gjør meg supermotiverende og glad! Jeg er verken supererfaren eller bærer på mye kunnskap om dette feltet, men jeg ønsker likevel å gi deg mine beste treningstips til å komme i gang og holde motivasjonen oppe! 

1. Tren sammen med noen. Hvis du trener sammen med noen føler man seg kanskje litt mer "forpliktet" til å møte opp på trening. Jeg trener sammen med en god venninne av meg, og vi trener både styrke og gruppetimer sammen. På tredemølla vil du da mest sannsynlig ønske å yte litt til, og du har en du kan motivere og også bli motivert av. Det er vanskeligere å skippe trening når man har en avtale med en annen, enn hvis man tenkte å dra alene. 

2. Hør på motiverande musikk som gir deg boost. På Spotify har de mange gode lister som passer til både løping og styrke. Anbefaler å gå inn der og sjekke det ut. 

3. Gjør det til en vane. Hvis du legger opp dagen din slik at du først gjør det du skal (f.eks skole, jobb, middag osv) men samtidig legger inn trening som en del av hverdagen, vil det bli enklere å komme seg på trening. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for å få ut det jeg mener, men jeg tenker at hvis man tenker at "i dag skal jeg først på skolen, også trene etter det" istedenfor "tja, skal jeg dra på trening i dag eller ikke?", så blir det enklere og faktisk dra. Det handler mye om tankegangen!

4. Ikke sammenlign deg med andre. Igjen, vi er forskjellige. Vi har ulike utgangspunkt, så hvorfor sammenligne seg selv med noen som har trent sammenhengende i flere år? Start der du er, og så vil resultatene komme til deg også fortere enn du kanskje tror! Jeg synes det er viktig å fokusere på å bli den beste versjonen av seg selv, for å sammenligne seg med andre vil bare gi oss uoppnåelige mål.

5. Finn ut hva du er god på. Det er jo ingenting som er mer demotiverende enn å gjøre noe man virkelig ikke føler at man mestrer. Derfor er det viktig å finne den treningsformen man er god på, enten det er tunge løft eller å løpe en mil. Det er selvsagt også viktig å gjøre det man synes er gøy. Jeg var med på masse zumba før for eksempel, ikke fordi jeg var god på det, men fordi jeg synes det var utrolig morsomt. 

6. Tenk på hvorfor du startet. UANSETT hvorfor du startet kan det være greit å minne seg selv på dette. Startet du å trene for å bedre helsen din, for å gå ned i vekt pga overvekt, gå opp i vekt pga undervekt eller for å bedre kondisjonen? Det er en grunn til at du startet, og derfor er det viktig å ikke gi opp. Før du gir opp, tenk heller på hvor langt du er kommet. 

7. Sett delmål. Om du i utgangspunktet ønsker å gå ned 10kg, eller opp 10kg, kan det uansett være lurt å sette delmål. De ti kiloene går ikke bort iløpet av den første uken, og det er det viktig å være klar over. Ting tar tid. Ønsker du å løfte 10kg mer på knebøy, ha 5kg som et delmål på veien. Alle mål man når øker motivasjonen uavhengig av hva de er!

8. Unn deg noe nytt. Det er utrolig hvor luksus det føles å kjøpe seg nytt treningstøy. Når jeg kjøper nytt treningstøy får jeg automatisk lyst til å dra på trening med en gang for og ta det i bruk, og jeg er sikker på at jeg ikke er alene om det. Jeg sparer så mye ved å bruke rabattkoder via Rabble.no, og akkurat nå får du 70% rabatt på en rekke produkter på Get inspired. Min absolutt favorittights er fra nettbutikken Nelly, hvor du også nå får 70% rabatt på en rekke produkter! 

9. Tenk på kostholdet. For å oppnå de beste resultatene er det ingen hemmelighet at et sunt og variert kosthold er noe av det aller viktisgte. Jeg har faktisk hørt at kostholdet utgjør 70% og treningen 30%. Jeg vet ikke om dette stemmer, men det kan være lurt å tenke på uansett. Det finnes utrolig mange sunnere alternativer til våre hverdagsfavoritter der ute! Likevel burde det være rom for å kose seg. Det fortjener vi, tross alt ♥ Nå får du forresten 15% på din bestilling på nutrilett.no dersom du bruker rabattkode fra Rabble!

10. Gjør det for deg selv. Det er deg og din egen helse og kropp som burde stå i fokus. Ikke tren fordi noen andre forteller deg at du burde. Tren fordi du selv har lyst, og for at du selv har motivasjon. Hvis du allerede er fornøyd med deg selv og ikke ønsker å sette foten innenfor et treningssenter, så ikke gjør det heller. Det viktigste er at du selv er fornøyd og gjør noe du liker.Love, Emsi

  • 27.02.2016 kl. 18:08

All about details

//Samarbeid med Rabble.no

Jeg har vært så heldig å få bli ambassadør for Rabble.no! Du har kanskje hørt om nettsiden før? Jeg hadde ikke det, men etter å ha sjekket den ut kan jeg absolutt anbefale den videre. Rabble.no er en nettside som samler kampanjer og rabattkoder på ett sted, slik at du som skal handle på nett enkelt kan finne de beste kampanjene og rabattkodene for din favorittbutikk. Når du allerede har planer om å bruke penger på et produkt, skader det ikke for lommeboka å få et lite avslag. 

I går kveld tittet jeg litt rundt omkring, og det som fanget min oppmerksomhet var alt det fine tilbehøret. Vi kan vel være enige i at det er tilbehøret som gir antrekket prikken over i'en? Under hver kollasj har jeg linket til rabattkodene og kampanjene til de ulike nettbutikkene, slik at du enkelt kan finne frem. 

Sjekk ut Nellys kampanjer og rabattkoder ved å trykke her.


Nå får du blant annet 25% på alle løpeprodukter hos Sportamore. Hent rabattkoden her! 


Nå får du en gave som gir 100kr i rabatt hos Douglas dersom du benytter deg av en rabattkode, trykk her!

Håper disse produktene falt i smak, og at du ved neste anledning klikker deg inn på Rabble.no for å finne frem til eventuelle rabattkoder og kampanjer ♥ For øyeblikket skulle jeg ønske jeg hadde evig med penger, for det er selvsagt når studentlommeboka sliter at en får lyst på alt mulig. Nå får jeg sette fra meg macen og fortsette med ryddingen, om en halvtimes tid kommer nemlig to venninner for å spise løvstek og se på MGP. Wihu, denne kvelden blir bra!! Ha en fin lørdag, fine fine dere. 

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits