• 22.12.2016 kl. 10:00

Q&A - jeg svarer på video!

God morgen, fine dere Her om dagen fikk jeg somlet meg til å lage en video hvor jeg svarer på spørsmålene fra spørsmålsrunden, og jeg håper dere liker resultatet! Som jeg sier i videoen så er jeg mye flinkere til å formulere meg med ord, og liker aller best å skrive. Det er noe rart med det å sitte og snakke til et kamera. Jeg sitter og tenker "er jeg meg selv nå??", og håper så inderlig det. Samtidig så er det tanken på at jeg eventuelt ikke klarer å være meg selv og komfortabel som gjør meg så nervøs.

Jeg synes det er utrolig morsomt å spille inn og redigere videoer, men det er publiseringsdelen som er vanskelig. Når jeg skriver innlegg gjør det meg ingenting å publisere, men det å legge ut videoer gir meg en klump i magen egentlig. Det går vel over.

 

 

PS: Dersom det er ønskelig med flere videoer hadde jeg satt stooor pris på et lite hint om det. Også må du gjerne abbonere på kanalen min på YouTube, det hadde jeg satt stor pris på :-)

Love, Emsi

  • 18.12.2016 kl. 13:28

Å være stolt av seg selv

Hvorfor er det så flott når andre er stolte av deg? Jeg skal ikke nekte for det. Jeg synes det er en fantastisk fin følelse å vite at noen der ute er stolte av akkurat meg. Det å vite at jeg har gjort noe som gir en person en følelse av stolthet er utrolig. Jeg har ofte jobbet hardt for å høre disse ordene. "Jeg er stolt av deg". Jeg får høre det ofte, og da spesielt av mamma. Disse ordene er tilfredsstillende. Det gir meg noe - men er det nok?

Hva er det som er så fint med at andre er stolte av deg, om du ikke er stolt av deg selv? Hvorfor jobbe så hardt for å høre disse ordene, om du ikke kan leve lenger på dem enn et par sekunder - nettopp fordi du ikke er stolt av deg selv? Ikke gi deg. Det spiller ingen rolle hva målet ditt er. Musikk, kunst, en sterkere kropp, en ny jobb eller en kjæreste. Ikke gi deg før du har klart å gjøre deg selv stolt. Det er det viktigste. Ikke gjør det du gjør for andre, men gjør det for deg selv. Til syvende og sist er det du og dine egne tanker som legger seg om kvelden.I det samfunnet vi lever i akkurat, vil man kanskje oppleve at noen rynker på pannen dersom du sier "vet du hva, jeg er stolt av meg selv". Vi skal prestere godt på skolen, være godt trent, spise sunt, ha fine klær, et vakkert ytre, være bereiste og ta bilder av alt vi gjør for å vise andre hvor bra vi har det. Men å være stolte av oss selv? Gud forby om vi er det! Er ikke det ironisk? Vi kjemper konstant, men rekker aldri å ta en pause fra disse perfekte prosjektene til og være stolte over hva vi allerede har oppnådd. Det vi har oppnådd har vi all grunn til å være stolte av.

Det jeg ønsker å oppnå er ulikt fra deg. Det er ulikt fra mine venner og min familie. Det er til og med ulikt fra forloveden min. Mange av vennene mine har tatt friår, et par har reist verden rundt og noen har rukket å tjene seg opp til en egenandel til en fremtidig bolig. Jeg har verken en trent kropp, en saftig bankkonto eller dyre klær. Er det dermed sagt at jeg skal føle meg mislykket? Er jeg verdiløs fordi mine oppnåelser ikke er like andres? Absolutt ikke! Mine oppnåelser er store for meg, og dine oppnåelser er store for deg. Det spiller ingen rolle hva du har oppnådd, så lenge du er stolt av det selv. Det har du lov til å være.

Dine mål og drømmer er dine. Dersom du synes det er vanskelig å være stolt av deg selv og det du gjør, start i det små. Se verdien i de små tingene i livet ditt, selvom de rundt deg nødvendigvis ikke ser det. Husk igjen at det er dine mål og drømmer, og det er deg selv du jobber for. Det er bortkastet tid å prøve og imponere alle hele tiden, når den du egentlig burde imponere er deg selv. Det spiller ingen rolle hva andre synes. Vær litt stolt av deg selv, og gi deg selv komplimenter for det du gjør!


Du er fantastisk, og har all grunn til å være stolt av deg selv. Aldri glem det.

Love, Emsi

  • 11.12.2016 kl. 23:19

Spørsmålsrunde

Her om dagen fikk jeg et spørsmål om jeg kunne ha spørsmålsrunde, og det kan jeg selvfølgelig ha! Nå føles det litt rart å sette i gang noe sånt når det ikke akkurat bugner av lesere slik som de store bloggerne, men dersom du skulle ha noe du lurer på så er det bare å stille spørsmålet i kommentarfeltet under her. Kanskje jeg svarer i en video, who knows!

Love, Emsi
 

  • 11.12.2016 kl. 21:38

3. søndag i advent

Hei, og god kveld fine dere For øyeblikket ligger jeg i sofaen full av puter og dyner, og nyter en bedre søndagskveld. Jørgen og jeg har hatt overnattingsbesøk av et vennepar (Maren og Henrik), og i går stelte vi i stand et lite julebord. Jeg og Maren hadde i forkant bestemt oss for å stå for maten, som i tillegg skulle være hemmelig. Til tross for at vi er ubrukelige på kjøkkenet, ble det utrolig godt. Vi laget kylling med pesto og ost snurret inn i bacon og fløtegratinerte poteter. Når sant skal sies, må jeg tilføye at vi ba om litt hjelp på slutten da potetene druknet i fløte. Never trust internet!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det 3.søndag i advent (no shit), og jeg har ikke lenge igjen av skolen før jeg kan ta juleferie med god samvittighet. Jobber fremdeles til 22.desember, men det går helt fint. Jeg gleder meg til å puste, slappe ordentlig av og pakke inn siste rest av julegaver. Og ikke minst hjemturen med julemusikk og forhåpentligvis et stopp på Espa og kjøpe verdens diggeste boller. Elsker boller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
← altså, bare ta noen sekunder og se på den skjønnheten av en jente

Love, Emsi

  • 07.12.2016 kl. 12:13

Julegaveønsker 2016

Nå har jeg satt sammen noen av mine juleønsker for 2016, og håper dere kanskje kan få litt inspirasjon av det! Eller kanskje tips til hva du kan kjøpe til en av dine? Det er ikke nødvendigvis alle produktene hvor jeg ønsker meg akkurat dèt produktet, for eksempel når det gjelder duftlys så ønsker jeg meg det fra hvilket som helst merke. Det samme gjelder pynteputer, det kan være hvilken som helst. Så det er på en måte litt generelle ønsker fra meg


Dette er bare et lite utvalg av hva jeg ønsker meg fra hudpleieserien Emma S. Jeg elsker den, sverger til den og klarer meg ikke uten. Ønsker meg alt.

 


1. Flanell sengesett HER /  2. Trygve Skaugs diktbok HER / 3. Poncho HER / 4. Pute HER og HER  / 5. Duftlys HER


Jeg synes det blir mer og mer vanskelig for hvert år å vite hva jeg ønsker meg til jul. Jeg har alt jeg trenger, og er heldig slik. Jeg blir glad for uansett hva jeg får, men det aller beste synes jeg egentlig er å handle julegaver til andre. Er snart ferdig med mine gaver, wii! Hva ønsker du deg?

Love, Emsi

  • 01.12.2016 kl. 21:35

Tankespinn

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Det er så mange tanker som spinner i hodet mitt, og jeg tenker å dele de med dere. Det er så lenge siden jeg har skrevet ned noe som helst av ting jeg grubler på, ikke engang dagboken min har blitt åpnet på veldig lenge. Det er synd, for det er jo en slags terapi. Iallefall for meg, altså å skrive de ned. Få de ut av hodet. Disse tankene er ikke nødvendigvis dype eller personlige, men tanker som jeg rett og slett bare ønsker å dele. Og på forhånd, jeg beklager så mye om jeg tråkker noen på tærne. Dette er kun mine egne tanker, og jeg vet at det kan finnes svar på mye av det og andre synspunkter rundt det som jeg sikkert også ville vært enig i.
 

"Er forholdet virkelig så bra som det virker som på bloggen?".
Dette spørsmålet hører jeg ofte om andre, men har også opplevd at noen har spurt andre om det angående meg. På en blogg deler man som regel ikke hver minste lille detalj fra livet sitt. Ja, det kan godt hende at noen gjør det, men det gjør ikke jeg. Vi kan ta utgangspunkt i forholdet til meg og Jørgen. Selvom jeg skriver at jeg er forelska i et blogginnlegg, betyr ikke det at det er løgn. Hvis jeg skriver at vi har hatt en superfin dag og at han gjør meg lykkelig, er ikke det løgn. Det er ikke slik at jeg ønsker å fremstille det som noe annet enn det er, men jeg velger å utelukke enkelte ting fordi a) alt er ikke nødvendig å dele b) jeg ønsker å skåne han. Selvom jeg ikke deler eventuelle krangler/diskusjoner i mitt forhold, betyr ikke det at de ikke eksisterer. Selvom jeg ikke deler eventuelle dårlige dager vi har, betyr ikke det at alt er rosenrødt hele tiden. Jeg hadde ikke likt om han delte med hvem som helst hva vi har diskutert eller at jeg var i skikkelig dårlig humør i går, liksom. Jeg deler gjerne mine tanker og følelser rundt forholdet, men jeg ser virkelig ikke noe poeng i å legge ut om absolutt alt. Hvem hadde giddet å lese om det uansett? Når sant skal sies så er jeg og Jørgen faktisk veldig heldige, for vi krangler så og si aldri. Og skulle det skje, er det over på et blunk.

 

Fremstilling av livet sitt på sosiale medier.
Det er ikke en ukjent sak at det har vært mye hysteri rundt hvordan folk fremstiller livet sitt på sosiale medier. Jeg kan ikke snakke for alle, men for min egen del synes jeg det er mye hyggeligere å dele ting jeg synes ser koselig ut - enn å dele et selfie av meg selv mens jeg sitter i sofaen med mat rundt hele ansiktet (det skjer hver gang jeg spiser). Jeg tror jeg kan snakke for flere når jeg sier at folk ikke sitter og tenker "nå skal jeg få det til å se ut som om livet mitt er helt perfekt, så da legger jeg ut det bildet her av de nye telysholderne mine i perfekt lys". Som sagt, jeg kan ikke snakke for flere. Men jeg kan ta meg selv som utgangspunkt. Jeg har elsket å ta bilder siden jeg gikk på ungdomsskolen, og elsker redigering og se et sluttresultat av et bilde som i utgangspunktet kanskje ikke hadde den beste kontrasten eller skarpheten. Og når jeg deler dette bilde, er det fordi jeg synes det er fint og jeg har brukt tid på det. Jeg får mye inspirasjon av å se bilder med fint lys og fine motiver. Jeg tror dette handler litt om å endre tankemønsteret sitt litt, og se det kunstneriske ved det også!

Jeg har full forståelse over det faktum av at folk kan føle at andre har et bedre liv enn seg selv pga denne fremstillingen, men jeg tror fremdeles at det kan være en mulighet å endre tankemønsteret litt. Det er jo egentlig litt logisk at livet til en person kanskje er mer enn kun disse bildene. Vi er alle mennesker, og det er veldig få personer som har det bra hele tiden. Kanskje ingen? Vi må slutte å legge skyld over på andre for hvordan vi selv føler det. Det er kun du som kan gjøre noe med disse tankene. Husk at for noen er fotografi og redigering en hobby, og ikke en vond intensjon om å legge et press over på noen andre.
 


Før & etter redigering i Photoshop. Dette er slik jeg vanligvis redigerer alle bilder som blir lagt ut her.
//Kontrast, lysstyrke, skarphet, blått svakt filter ca. 10%

 

Å gjøre ting kun for andres skyld.
Dette er noe jeg virkelig går gjennom sånn cirka 100 ganger iløpet av en måned. Marthe prøver å fortelle meg at jeg må ta hensyn til meg selv og egne ønsker, men det er så utrolig vanskelig. Hvorfor er det sånn at en må godta at noen blir sure for at du f.eks ikke kan bli med på byen? (kun et eksempel). Hvis du selv ikke ønsker å dra på byen, så er det faktisk du selv som eier den avgjørelsen. Det er ditt liv, og gjett hvem som er sjefen i ditt liv? Jo, det er deg. Jeg opplever stadig vekk at noen blir skuffet/sure på meg når jeg drar hjem til Sarpsborg og ikke har tid til å finne på noe. Jeg gjør en rekke avgjørelser når jeg drar hjem som går ut på hvem jeg ønsker å prioritere på denne hjemturen. Som oftest er det familie, som er spredt utover slik at jeg bruker veldig mye tid kun på transport. Jeg er selvfølgelig veldig glad i å være sammen med venner også, det er ikke det, men jeg synes det er fryktelig slitsomt å føle på et press når jeg er hjemme hvor folk ønsker å ha meg på hver sin side av byen på samme tid. Spesielt om jeg får spørsmål som "du har kanskje ikke tid til meg denne gangen heller?" eller kommentarer som "fint at du tok deg tid for engangsskyld". Jeg skulle sååå ønske at et døgn hadde mer enn 24 timer og at jeg var supermann, men dessverre er det ikke slik det er. Også handler det litt om å ta valg for sin egen del også, og gjøre ting en selv har lyst til. Ikke gjør noe kun fordi noen andre forventer det av deg. Tenk deg nøye om, og tenk over om du gjør det for deg selv eller kun for andres skyld. Og har du ikke lyst, si nei.

 

Å drite i hva andre måtte mene.
Jeg vet at dette er utrolig vanskelig, og at det er en daglig utfordring for mange. Også for meg. Jeg har alltid brydd meg om hva andre mener og tenker om både hvordan jeg ser ut, hvordan jeg er som person og hva jeg legger ut. Jeg vet at gamle venner har tatt screenshot av bloggen/instagram og sendt til hverandre, og at jenter er utrolig flinke til å snakke dritt for så å like alle bildene dine på instagram i etterkant. Jeg har frem til den siste tiden tenkt at jeg bekymrer meg over hva den og den skal mene om det jeg legger ut, og har derfor latt være å legge ut noe i det hele tatt. Fordi jeg vet at om jeg driter meg ut, er folk raske til å dømme. Folk er jo mer opptatt av å snakke om hvor dritt noen andre gjør det eller har det, enn å fremheve det gode de gjør. Om noen misliker deg, er det ingenting som gjør de mer fornøyd enn å ha noe på deg. Men vet dere hva, bare gi litt faen. Drit i alle som måtte mene at det du gjør er teit, at det du føler er feil eller at du ser sånn og sånn ut. Bare drit i det! Lettere sagt enn gjort, I know. Men vær så snill, ikke la andre begrense deg i ditt eget liv. Jeg har iallefall tatt en avgjørelse som går ut på å drite i hva andre måtte mene, og jeg håper du slenger deg på? Så kan vi vise alle hvor gode vi er, og at vi gjør som vi vil nettopp fordi vi er BEST.Love, Emsi

 

 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits