• 30.12.2013 kl. 19:40

2013 har vært et fiint år

Kan ikke si noe annet enn at 2013 har vært et utrolig bra år, kan vi vel? For meg har det iallefall vært et veldig fint år, og det har skjedd mye i livet mitt som jeg har satt stor pris på. Jeg fikk for eksempel kjæreste i januar og min første sommerjobb i juli. Sommerferien gikk for det meste ut på å jobbe, og det ble dessverre ingen ferie på meg pga det. Heldigvis ble det mange overnattinger på Hvaler hvor kjæresten min bor, som også er et utroolig fint sted. Det ble på en måte som en bitteliten ferie for meg likevel. Da sommerferien var over kom jeg i klasse med snuppene mine igjen i 2.klasse da vi måtte begynne i klasse etter hva vi valgte til fordypning, og vi fikk også flere nye klassekamerater. I mars dro jeg og mamma på jentetur til Barcelona, og med den turen fulgte det mange gode og morsomme minner.Vi klarte for eksempel å gå oss bort, og endte opp utenfor en kirke ved et merkelig marked. Jeg har vært masse sammen med venninner, og flere av mine nærmeste har fått oppleve skikkelig forelskelse. Det gjør meg selvfølgelig glad ♥

 


Jeg håper det nye året bringer like mange utfordringer, gode stunder og fine mennesker. Det er jeg helt sikker på at det kommer til å gjøre! Jeg håper på fine turer og morsomme opplevelser. Til sommeren er jeg 18 år, og forhåpentligvis har jeg klart å få billappen. Da burde jeg kanskje starte å øve.. Jaja, nok snikk snakk, har en kjæreste som ligger og venter på at jeg skal legge bort macen. Håper du får en suuuperfin nyttårsfeiring i morgen!! 

Hva vil du skal skje i 2014?

  • 26.12.2013 kl. 23:28

Dette er ikke en tapt kamp

Det er ikke lenger tungt å snakke om det. Det går fint nå. Jeg har kommet meg ut av det, og jeg nyter hvert eneste sekund av friheten. For en stund siden skrev jeg et innlegg her på bloggen hvor jeg fortalte en hendelse som skjedde på legekontoret, og følelsene mine rundt akkurat det. Har du ikke lest det, kan du lese det her. Jeg vil bare fortelle hvordan jeg kom meg ut av det, og tankesettet mitt.

Det var ingen lett kamp. Jeg var nesten forberedt på å tape. La dritten som legen fortalte meg ta over livet mitt og følge listen hans til punkt og prikke. Den drittlista over hva jeg kan spise, og hva jeg må holde meg langt unna. Jeg begynte å finne på unnskyldninger til venner når de ville ha meg med ut kun for å slippe og måtte stå i mot maten. Det var ikke alle som forsto, og derfor fant jeg løgn som en enkel utvei. Søvnproblemer og negative tanker når jeg var våken. Det var ofte jeg sa til mamma at jeg bare ville at dagen skulle bli over, sånn at jeg slapp å tenke på mat. Når jeg tenker tilbake på hvordan jeg hadde det, får jeg en stor klump i magen og jeg blir egentlig bare veldig trist. 

Jeg hadde kun et par venner som virkelig forsto hvordan jeg hadde det. Jeg husker så godt en episode hvor jeg hadde fått helmelk av en i kantina til frokostblandingen min, og noen sa "du vet at helmelk ikke er sunt eller?" Virkelig, det er melk? Der kom den dårlige samvittigheten. Av en jævla melk. Heldigvis hadde jeg også de personene som brydde seg om meg og hvordan jeg hadde det, og som hele tiden stilte opp. Det gikk en lang stund før jeg følte at jeg kunne spise normalt og tankene ikke var like forstyrrende. Det begynte å bli bedre, men det som hjalp aller mest var da jeg og kjæresten min hadde vært sammen en stund og han fortalte at han elsket meg. Etter det var det som om jeg hadde glemt alt sammen. Jeg var egentlig bare glad, og jeg visste at han elsket meg for akkurat den jeg er. Jeg trengte ikke noe mer enn det. Han elsker meg. Han sa jo det. Jeg husker en uke etterpå, så kom jeg på det. "Fader, jeg har jo ikke trent på en hel uke jeg". Og det var så deilig. Jeg bestemte meg for å ikke la en inkompetent lege ta over livet mitt. Han skulle ikke få bestemme hvordan jeg skal spise for å gå ned i vekt. Hadde jeg sett meg i speilet og følt at jeg trengte å gå ned i vekt, hadde jeg funnet min egen måte. Jeg trenger ingen til å fortelle meg at jeg skal gå ned i vekt. Og på den tiden hadde jeg bra selvtillit. Jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre om de brede hoftene mine eller det ekstra magefettet. Og for ikke å snakke om de store lårene. På den tiden hadde jeg klart å oppnå et bedre syn på meg selv, men folk skal alltid kaste stein på det som skinner, ikke sant? Det er ikke riktig, at selvom du sitter der med en doktorgrad, har du rett til å fortelle en normalvektig tenåring at du har en super diett som kan gjøre at hun går ned i vekt og at du skal stille opp hele veien slik at det ikke går for langt. Det er ikke riktig at du som lege skal sitte å overbevise en gråtende mor om og kjøpe en diett for overvektige med 18 års grense til hennes datter på 16 år. Det er heller ikke riktig at du som lege, skal lage så mange utfordringer for en familie som kunne vært unngått. Værsågod, nå har jeg ødelagt selvtilliten til dattera di for en stund. Får håpe det går bra til slutt, liksom. Jo, takk for det. Det var en periode mamma trodde jeg stod med den ene foten ned i min egen grav, og å høre det knuste hjertet mitt i tusen biter. Det er så mange ting ved dette som ikke var riktig, og jeg skulle ønske jeg kunne gått tilbake i tid og fortalt meg selv det jeg tenker nå. Istedenfor å bryte ut i gråt, skulle jeg tatt tak i magefettet mitt slik Honey Boo Boo gjør, også skulle jeg reist meg opp, begynt å le og sagt "denne skinka her skal ingen steder".

Jeg tror egentlig at for å komme seg ut av en slik situasjon, trenger du at noen stiller opp. I mitt tilfelle trengte jeg å høre at han elsket meg, for det var de ordene jeg hadde ventet så lenge på. Jeg er så utrolig avhengig av å ha en person som elsker meg for akkurat den jeg er. Du trenger en støttespiller, som i mitt tilfelle her har vært mamma og stemoren min. Ikke la noen fortelle deg at du skal endre noe på deg selv som du selv ikke har hatt lyst til å endre. Ikke la noen fortelle deg at du ikke er bra nok, for du er mer enn bra nok. Hvis du synes det er gøy å trene, for all del, TREN. Men hvis du trener for å få noen andre til å bli fornøyde, er det da virkelig verdt resultatene? Ikke gå gjennom noe du ikke er klar for å gå gjennom. Jeg nekter å fortelle barnet mitt når jeg blir stor, at jeg måtte gå ned 10kg fordi en lege ville se synlige ribbein. Hvordan skal jeg kunne bli et godt forbilde, hvis jeg skal la noen andre styre livet mitt? Det er viktig å tenke på det en selv vil. Og ja, jeg trener fremdeles. Men jeg trener når jeg føler for det, og i det siste har jeg følt for å ligge i sofaen og spise Kinder Maxi. Så da gjør jeg det da! Jeg har kanskje gått opp 3kg istedenfor å gå ned 10, men dette er ikke en tapt kamp. 

  • 26.12.2013 kl. 14:24

Dagens antrekk

2. juledag og jeg er nok en gang klar for å spise middag med familie. I dag går turen til mormor og morfar, hvor vi blir ekstra mange i år. Kjæresten skal også være med, så det blir litt ekstra koselig ♥ 2. juledag er det en tradisjon å spise laks hos oss, og det gjør meg veldig glad siden jeg elsker laks. Det er kanskje noe av det beste jeg vet. Håper du skal kose deg like mye som det vi skal i dag. Her er dagens antrekk.


Skjørt Bik Bok (favorittskjørtet mitt, det passer til så mye) Genser H&M


Denne genseren fikk jeg av brødrene mine til jul, og den er utrolig deilig! Den er myk og god, og fin på kalde dager. Lurer på om jeg kommer til å bli kvelt av varmen hos mormor og morfar, men da får jeg heller ta meg en tur ut. Varm og god er den iallefall, det er ingenting å si på det.

Ha en fiiin dag ♥ Fikk du noe mykt til jul du også?

  • 20.12.2013 kl. 20:16

Merry Christmas

Nå har jeg endelig fått juleferie, og den skal NYTES. Den siste uka har jeg vært så stressa at jeg ikke har visst helt hvor jeg skal gjøre av meg, men nå føler jeg endelig at jeg kan slappe litt mer av. I dag skal jeg jobbe til kl 9, og etter det skal jeg pakke inn det siste som er igjen av julegavene. Håper på å glede mange denne julen, finnes vel ikke så mye som er bedre enn det?

Det er veldig trist at det ikke er kommet snø enda, og at det sikkert ikke kommer heller. Jeg har ikke julefølelse i det hele tatt, og selvom julen er rett rundt hjørnet så blir den ikke det samme med det dårlige været som er for tiden. Men likevel skal jeg kose meg i jula, og det håper jeg at du skal også. Er det noe jeg virkelig elsker, er det jo å se på bilder på nettet, så her er noen utplukkede favoritter som kanskje vil gi deg litt julefølelse.Så, god jul! I morgen skal jeg på jobb. Kan tenke meg det blir mye å gjøre ettersom mange sikkert skal ta siste innspurt i julegaveshoppingen. Da jeg begynte å jobbe på Feel, som er en interiørbutikk (verdens fineste), haatet jeg å pakke inn gaver og brukte teipen mer enn nødvendig. Nå begynner jeg faktisk å klare og pakke inn finere gaver, og det er jeg glad for. Nok snikksnakk, kos deg masse i jula og spis mer enn du ville gjort en vanlig hverdag! Det skal iallefall jeg :-)

  • 02.12.2013 kl. 23:06

Ikke la kulden stoppe deg

Det er noe med vinteren som gjør meg ekstra glad. Den gir meg en ekstra lykke. En lykke som kanskje bare venter på å bli brukt resten av året, men som dukker opp når vinteren er her. Spesielt koselig er det å tilbringe disse dagene med personer man bryr seg ekstra om. Jeg og Jørgen tok på oss skøytene i helgen og hadde det utrolig morsomt sammen. Hadde flaks med at pappa og stemora mi Kristin hadde kioskvakt, for det resulterte i en del pauser med vaffel og pølse-spising. Det er faktisk utrolig mye koselig man kan gjøre når det er kaldt og mørkt ute, så ikke la kulden stoppe deg i å gå ut! 
 

 Stå på skøyer. Kler du på deg godt, vil ikke kulden være noe problem for moroa. Jørgen hadde kun stått på skøyer èn gang i hele sitt liv før vi sto sammen, men han vil gjøre det igjen og det er nesten helt sikkert at vi kommer til å gjøre det flere ganger. Selvfølgelig ekstra koselig om kvelden. 

 Gå tur. Pakk med deg en sekk med kakao og klementiner, og gå til et sted du liker.

 Se på stjernene. Det er faktisk noe av det jeg liker best med vinteren, at stjernene kommer til syne allerede på ettermiddagen. 

 Ta med en venninne til byen. Gå i gågaten og sjekk om du får gjort unna litt av julegaveshoppingen. Nyt lysene som har blitt hengt opp rundt deg for å gi en god stemning.

 Vinterleker. Vel, med mindre du er veldig redd for å få snø i ansiktet og slikt selvfølgelig. Snøballkrig, aking og rett og slett bare det å ta på seg en kjeledress og gå ut i snøen er utrolig morsomt! Det er vel ikke mer enn 2 år siden jeg og Henriette laget en liten snøborg-aktig ting utenfor huset hennes og løp rundt i kjeledress. Høres barnslig ut, men det er vel det som funker?
 Jeg håper du fikk et par tips til hva du kan gjøre ute i vinter, og ikke fortvil selvom termometeret viser minusgrader. Er det en gutt du liker, kan du jo til og med bruke kuldegrader som en unnskyldning til å bli holdt rundt. Finnes vel ikke så mye bedre enn å bli holdt rundt av en man liker (bakt potet slår faktisk ikke det). Hva liker du best å gjøre når det er vinter?

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits