• 30.10.2015 kl. 19:56

Velkommen til oss!

Nå er det tid for tradisjonen som har vært en del omdiskutert i det siste, nemlig Halloween! En tradisjon som er importert fra USA, og som det virker som har kommet for å bli også her i Norge. Det er vel ikke urimelig å si at noen hater denne tradisjonen og heller ville gått for en litt koseligere versjon som for eksempel julebukk, men andre (og da kanskje i aller høyest grad barn) elsker den. Halloween er dagen hvor barna kan kle seg ut i kostymer og gå fra dør til dør og si "knask eller knep". Er det noe barn liker, så er det jo godteri! Og å kle seg ut er ikke noe man gjør hver dag heller. 

Jeg og Jørgen har kjøpt inn litt stæsj og pyntet inngangspartiet vårt. Hos oss er nemlig ALLE barn velkomne, med eller uten kostymer! Ringer det på døren er det klart de skal få godteri. Har vært på Europris og kjøpt en stor godteripose med alt mulig av fargerikt godteri som vi tenker at barn liker. Regner med at de lange slangene av gummi går først. I går skjærte vi ut gresskar for første gang, og er såå fornøyde! Det var skikkelig morsomt faktisk, så det anbefales å teste ut. 

Dette er jo vår første Halloween i Lillehammer, så vi vet ikke helt hvor mange som pleier å ringe på dørene i den gaten vi bor i. Har sett at det er en del barn her, så jeg bare krysser fingrene og håper at det kommer mange og ringer på hos oss i morgen. Noe annet ville egentlig vært trist med tanke på hvor mye vi har gledet oss til det. 

Jeg husker fra da jeg var liten og gikk rundt gatelangs på Halloween sammen med vennene mine, en gang til og med på krykker! Det var alltid slik at vi ropte til de andre vi så at "ho som bor der borte fikk vi MASSE godteri av" eller andre veien "ikke gå dit, ho var skikkelig sur". Jeg ønsker at leiligheten vi bor i skal være det stedet som blir omtalt på en positiv måte av de andre barna som går slik at det blir en superhyggelig opplevelse for dem. De er jo så små de som går rundt i de små kostymene sine, og som virkelig har gjort en innsats med å kle seg ut og gå rundt når det er så mørkt ute. Nei så kort oppsummert, her er alle velkomne!! Vi har tatt i mot tacoen fra Mexico og pizzaen fra Italia - så en tradisjon som dette kan vel ikke skade. 

Love, Emsi • 27.10.2015 kl. 23:15

Håret mitt - steg for steg

- Leserspørsmål: Så fin farge på håret! Hvor mye betalte du får å få det så fint? Og hvor? -

For en god stund siden fikk jeg dette spørsmålet i et innlegg, og selvom jeg svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet så vet jeg ikke helt om de som stiller spørsmålet får det med seg. Så derfor tenkte jeg å lage et innlegg om det slik at personen får svar, og kanskje noen andre også lurte på det?

Jeg har ikke vært så veldig fancy og kreativ når det gjelder til hårfarge eller frisyrer, skulle virkelig ønske jeg turte å teste ut mye mer enn det jeg gjør! Det gikk mange år hvor jeg hadde langt og ganske mørkt hår. Jeg farget det for det meste hjemme, og de første dagene har håret så og si alltid vært nesten helt svart. I 1.klasse på vgs klippet jeg det til skuldrene, og jeg følte meg helt seriøst som en ny person. 

Etter en god stund savnet jeg det lange håret og begynte å spare igjen. Jeg var også hos en frisørsalong i Fredrikstad som heter Glød. Jeg anbefaler denne salongen på det sterkeste, for de jentene som jobber der vet akkurat hva de holder på med. Jeg har alltid følt meg som en prinsesse etter jeg har dratt derfra. Håret blir farget og stellet, fønet og krøllet. Såå herlig!! Da jeg sparte til langt, farget jeg håret i en farge som er mer lik min naturlige, og lysere nederst. 


1.gang: Fjernet rødskjæret og det svarte som var overfarget, fikk en mer naturlig farge. 2.gang: Korrigering (dette er min favoritt)


3.gang: Korrigerte håret slik at gulskjær forsvant. 4.gang: Ville ha min naturlige farge som jeg har i "etterveksten". 

Nå er det faktisk 6 måneder siden jeg var hos frisøren sist, og jeg begynner å tenke sånn "skal jeg ha håret mitt sånn jeg har det nå for alltid?". Det nederste håret mitt begynte å bli litt gult igjen for en liten stund siden, så jeg kjøpte en pakke med glansvask på Lindex og farget det nederste. Så nå har jeg så og si min egen farge igjen, og det er såå deilig å slippe og farge etterveksten.

Så for å svare på spørsmålet: Glød i Fredrikstad, like ved Glemmen videregående skole. For å være helt ærlig er det ganske dyrt, og jeg har betalt flere tusen. Jeg husker ikke eksakt pris på de forskjellige gangene, men som regel har det vært +/- 2000kr avhengig av hva jeg har gjort med håret.

Bildene ovenfor er hentet fra frisøren min sin instagram som jeg anbefaler å ta en titt innom enten du skal ta turen dit eller bare trenger litt inspirasjon. @juliejakobsenhair

 Love, Emsi

 • 23.10.2015 kl. 23:50

Innenfor disse fire vegger

Tilbake på pikerommet hvor minnene strømmer på. Innenfor disse fire vegger har det skjedd mer enn jeg har forstått før nå. Innenfor disse fire vegger har jeg skreket, kastet ting rundt meg, vært såret og engstelig. Jeg har grått meg selv i søvn pga kjærlighetssorg, venninnekrangler, kroppspress og familieproblemer. Innenfor disse fire vegger har jeg sittet i sengen min med hodet begravd i bøker, vært stresset over innleveringer, framføringer og alt som hører skolen til. Jeg har sittet i sengen og tittet på stjernene, og håpet at oldefar der oppe har hørt alt det jeg har hatt å fortelle.

Innenfor disse fire vegger har jeg vært glad, lykkelig og stormende forelsket. Jeg har hørt på høy musikk, danset foran speilet og kastet meg ned i sengen. Jeg har hatt venninnekvelder, latter og hørt spennende historier. Jeg har hatt min første ordentlige kjærlighet på besøk, og min andre. Jeg har skrevet kjærlighetsbrev, dagbøker og hemmelige notater. Jeg har lekt med lego, barbie, bratz og siden gjemt det bort. 

Innenfor disse fire vegger har alle følelser fått slippe til. Både sorgen, gleden, frustrasjonen og lykkeruset. Det er et rom fylt av hemmeligheter, kjærlighet og minner. Det er pikerommet hvor jeg alltid kan komme tilbake.

Love, Emsi

 • 21.10.2015 kl. 14:09

Home sweet home

Hei dere! I går dro jeg fra Lillehammer og hjem til Sarpsborg. Det var UTROLIG godt å komme hjem til mammaen min igjen. Jeg skal være hjemme nå en uke før jeg drar tilbake til Lillehammer etter en dåp på søndag. I dag og frem til fredag har jeg nemlig fått "fri" fra skolen til å jobbe med en haug av oppgaver, så da tok jeg like greit turen hjem. Det som suger er at jeg ikke har tid til å treffe alle jeg vil, for jeg må faktisk prioritere disse oppgavene som dessverre ikke gjør seg selv. Skulle så ønske jeg kunne besøke alle i familien og alle vennene mine når jeg først er hjemme. Men nå først og fremst skal jeg gjøre en av de mindre oppgavene før Marthe kommer og henter meg, slik at jeg kan bruke en liten pause til å være med ho. Senere i kveld skal jeg og søskenbarna mine besøke bestemor. ♥

Vil bare bruke anledningen til å takke for alle hyggelige kommentarer jeg har fått her på bloggen etter jeg startet å blogge igjen. Jeg setter utrolig stor pris på det! Så håper jeg dere får en superfin dag, også vil jeg bare si en ting og det er: slapp av, og pust med magen.

Love, Emsi

 • 19.10.2015 kl. 22:31

Mine absolutt favoritterDet er vel ingen hemmelighet at jeg er avhengig av mobilen min, og på den har jeg lastet ned en haug av apper som jeg der og da tenker at jeg trenger. Flesteparten blir ikke særlig brukt, men ovenfor her har jeg plukket ut de 6 appene som er mine absolutt favoritter - og disse bruker jeg så og si daglig! Noen av dem er nok så og si "klassikere", hvis det går an å kalle de det? Jeg gjør det uansett jeg, haha. Men med det mener jeg iallefall slike "alle" vet hva er for noe. Samtidig elsker jeg å laste ned nye apper, så jeg vil veldig gjerne vite: hvilke apper er dine favoritter?

Love, Emsi

 

 • 18.10.2015 kl. 13:27

Happy birthday, princess!

I dag har en av mine beste venner her i Lillehammer, Merete, bursdag og fyller hele 20 år! Så i går hadde hun bedt inn jentene til et vors før vi dro videre til en av guttene på vernepleie for et vors der - og sååå videre til byen hvor Merete skulle komme inn på utestedet med 20 årsgrense. Noe som selvsagt var veeldig stas. Lille meg på 19 år måtte dessverre da ta turen hjemover, men senga var etterlengtet. Kun 8 måneder (hjelp) til jeg kan komme meg inn sammen med jentene, så jeg får bare være tålmodig. 

Kvelden var iallefall utrolig fin, og det er lite som slår det å være sammen med gode venner og nyte tiden sammen ♥


Hadde ikke helium, men poenget kommer vel frem uansett. 20 år, hurra!! 

For øyeblikket sitter jeg i stua og slapper av mens Jørgen enda ikke har våknet. Har vært inne hos han for å plage han et par ganger allerede fordi jeg er verdens beste kjæreste, for jeg har så veldig lyst til å gå tur! I Lillehammer er det superfint vær akkurat nå, og jeg er så rastløs. Dagen skal iallefall nytes enten inne eller ute (forhåpentligvis ute)! Men aller først skal jeg lage en dritgod smoothie, så vi blogges senere! Ha en fiiin dag ♥

Love, Emsi

 • 17.10.2015 kl. 13:57

Praksis i barnehage

Må bare starte dette innlegget med å si: CREDS TIL DE SOM JOBBER I BARNEHAGE!! Nå har jeg vært utplassert i en barnehage fra mandag-fredag fra 08:00-15:30, og for å si det sånn så har jeg sovnet omtrent med en gang hodet har falt ned på puta i sofaen etter jeg har kommet hjem. Jeg har fått et innblikk i hvordan rutinene i en barnehage er, og ikke minst hvor stort ansvar som er lagt på de ansattes skuldre. Og for en fantastisk jobb de gjør! Bare tenk over det, man leverer barnet sitt på morgenen og henter det på ettermiddagen. I løpet av tiden barnet er i barnehagen, blir det skiftet bleie på minst 2 ganger, gitt flere måltider og blir gitt både omsorg og læring. I den avdelingen jeg var på, jobbet det 4 ansatte + meg, og de har da ansvaret for cirka 12 barn. Det er mye jobb! Jeg fikk ikke et minutt stillhet, for som et nytt ansikt i en barnehage er det selvsagt stas for de små. 

Jeg var så heldig å få jobbe i en småbarnsavdeling med barn fra 0-3 år, og de små har virkelig prøvd å teste meg. De vet at de ikke får lov til å hoppe ned fra sofaen f.eks, men likevel klatret de opp og tittet på meg med et lurt smil og sa "hoppe?". Jeg har også skiftet bleier, lagt dem, kledd av og på utetøy og lest de samme bøkene utallige ganger. Jeg ble skikkelig glad i dem, og jeg synes det er litt trist at jeg ikke skal tilbake igjen. Det aller koseligste var å komme på jobb om morgenen og bli møtt av smilende fjes som ville lese bok. Ble sittende en stund i sofaen med et barn på fanget, et barn på hver sin side og de andre ungene som lekte rundt meg. Herregud så fint jeg har hatt det ♥

Samtidig som jeg har hatt praksis i barnehage, har foreldrene til Jørgen vært på besøk fra mandag-torsdag og så kom mormor og morfar på besøk fra torsdag-fredag. Vi har blitt skikkelig skjemt bort denne uken, og det har vært veldig deilig! En av dagene kom jeg hjem til at mammaen til Jørgen hadde vasket ALT av skittentøy, og det satt jeg utrolig stor pris på.

Hvordan har din uke vært?Love, Emsi

 • 11.10.2015 kl. 19:03

Week(end)

- God søndagskveld, håper dere er i bedre form enn meg -

I går var jeg nemlig ute sammen med jentene og en del andre fra vernepleie. Vi var på vors hos en av guttene jeg studerer med, og han er så heldig at han har fått leilighet i en villa. Hvor kult er ikke det! Kvelden startet med at vi 4 jentene ruslet av gårde og gikk inn i det vi fant ut kanskje kunne være en guttekveld. I går var det nemlig landskamp, og den var det viktig å få med seg. Da kampen ENDELIG var ferdig, kunne vorset starte og vi storkoste oss alle sammen. Snakk om god stemning! Uten å utdype mer om selve kvelden og natten sitter jeg nå i sofaen med starten på en hodepine. Jørgen har vært så snill og smurt baguett til meg med det beste som finnes, ♥sjokoladepålegg og banan♥. Så jeg skal ikke akkurat klage. 

Vi har også hatt besøk av storebroren til Jørgen i helgen, og det har vært veldig hyggelig. Tror det har vært godt for dem med litt guttetid sammen også. Men nå hører jeg sånn helt seriøst at senga roper på meg, og jeg lurer på om jeg kanskje burde se et par episoder (kanskje en hel sesong) Pretty Little Liars og tillate meg selv å ligge der resten av dagen. Hvordan har helgen din vært?

Love, Emsi

 • 08.10.2015 kl. 21:39

Through my phone
♦ READING - LATE NIGHT DINNER - LOVE - SMOOTHIELOVE - GOLD DETAILS - FRIENDS - A GOOD MOMENT - KISSKISS - FAVORITE PLACE - HAPPY - CUDDLE - EBAYFOUND - DATENIGHT - FISHTAIL BRAID - STUDYING - YUMMY IN MY TUMMY - RECIPES - NEW LOVE - GETTING STRONGER ♦

Love, Emsi

 • 05.10.2015 kl. 20:04

FAV JACKET

Her i Lillehammer har høsten kommet godt i gang med å snike seg frem, og bladene dekker bakken i fine farger. Det er så fint å se utover fjellene på andre siden av Mjøsa og se hvordan trærne har fått høstlige farger. Det har også blitt kaldere, og ikke minst mørkere om morgenen! I dag slet jeg skikkelig med å komme meg ut av senga, for ikke bare var det kaldt å ta av seg dyna - men utenfor vinduet kunne det like gjerne vært midt på svarte nattaen. Men jeg skal absolutt ikke klage, for høsten er en av mine favorittårstider. Det er da det kommer strikkegensere i butikkene for fullt, skjerfet blir et must og rolige kvelder under pleddet blir en selvfølge.


Supergod jakke fra Vero Moda (høstnytt)

Har tatt frem jakka jeg kjøpte for et par uker siden, og jeg har blitt så glad i den. Jakker er forresten det jeg er svak for, og jeg tror aldri jeg får nok av dem. Sko derimot kjøper jeg meg så og si aldri. Jakker er førsteprioriteten, ja! For øyeblikket sitter jeg og Jørgen og skriver handleliste, så skal jeg gå en tur til butikken mens han lager middag. Etter jeg har sovet av og på siden jeg kom hjem fra skolen tror jeg det kan gjøre godt med litt frisk luft. Når jeg er tilbake blir det kveldskos og TV, ah så herlig ♥ Nyter du høstkvelder du også?

Love, Emsi

 • 04.10.2015 kl. 21:17

Sunday well spent

- God søndagskveld kjære dere, har dere det bra? -

Denne søndagen har vært som de fleste andre søndager (heldigvis) veldig avslappende. Er det ikke det søndager er til? Å slappe helt av, gå i behagelige klær og lade opp til en ny uke. Det er iallefall slik jeg kan beskrive en perfekt søndag for meg! I dag startet dagen med en litt forbauset Emilie som oppdaget at klokka var litt mer enn den pleier å være når jeg våkner om morgenen. Men jeg lot ikke det påvirke søndagens planer! Lå en time eller to i senga med Pretty Little Liars på TV'en, deretter laget jeg og Jørgen ostesmørbrød som en altfor sen frokost. Klokken fløy avgårde, og plutselig var det tid for baking. Vi laget noen (sorry for at jeg må si det her, men føler det er det nærmeste som kan beskrive) jævlig gode skolebrød.

Da deigen sto til heving, skrev jeg et brev til bestemor og bestefar som jeg vet de kommer til å bli veldig glad for og åpnet dagboken min som jeg ikke har skrevet i på altfor lenge. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det her, men når det går flere måneder uten at jeg skriver i dagboken min så føler jeg at jeg ikke får helt ro. Nå som jeg har skrevet om tiden på ny skole og i en ny by - ja, så føler jeg at jeg har mistet 10kg fra skuldrene. Det er såå deilig. Anbefaler virkelig å skrive dagbok!
Lov å skryte eller??

Love, Emsi

 • 03.10.2015 kl. 17:57

Lenge leve kjærligheten

 

Det å være samboer med Jørgen har gitt meg så utrolig mye, og jeg føler meg så utrolig heldig. Vi er forskjellige på den måten at vi passer perfekt sammen. Jeg våkner som regel i 10-tiden i helger, mens han helst liker å sove til 14. Det gir meg tid til å ordne meg i fred og ro, lage frokost og gå innom soverommet for å gi han et godmorgen-kyss. Det er også et par ting i tilværelsen som forandrer seg når man går fra å være kjærester som bor 45 minutter unna hverandre (i vårt tilfelle), til og være samboere. Vi må jo nå dele på utgiftene, samarbeide om så og si alt, og vise støtte på vanskelige dager i mye større grad. Og selvom det kan komme uenigheter, så ELSKER jeg det livet jeg lever nå!

Det jeg setter aller mest pris på er det å komme hjem fra jobb og møte Jørgen innenfor døra som står med armene åpne. Jeg vet at uansett hvor jeg er, eller hvor han er, har vi på en måte et sted sammen hvor vi alltid møtes når dagen er over. Og om han drar hjem-hjem uten meg, sliter jeg faktisk med å sove om nettene. MEN, da setter man ekstra stor pris på når personen kommer hjem igjen. Da Jørgen kom hjem etter en uke hjemme på Hvaler, var jeg så glad at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. 


Jumpsuit fra H&M, sko fra Primark(?)

Men en annen ting som forandrer seg når man flytter sammen, er at det å gå ut og spise eller dra på kino kanskje ikke skjer like ofte lenger. Jeg og Jørgen hadde en periode i starten av forholdet vårt hvor vi elsket å gå ut og spise etterfulgt av kino. Men på en annen side har man dryssevis med hjemmedates, noe som er minst like koselig. Det å ligge en hel dag i senga med serier på Netflix og senere middag - overraskende nok også i senga, er vel kanskje noe av det beste. MEN, i dag har vi planlagt en skikkelig DATENIGHT, og det gleder jeg meg skikkelig til. Vi skal først spise middag på Egon, og deretter skal vi på kino. Jeg gleder meg til å kjenne skikkelig på den forelskelsen ♥ ♥Jørgen som har hjulpet meg med å ta bilder i dag, og da måtte jeg love at jeg skrev at den flinke fotografen var han. Haha, da var det sagt! Håper du også får en fantastisk lørdag - fortell meg gjerne hva planene dine er! 

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits