• 16.08.2017 kl. 13:31

Hva ønsker du å se på bloggen min?

Samtidig som jeg ligger rett ut og dytter i meg smertestillende etter mandeloperasjonen, tenkte jeg det kunne være interessant å finne ut av hva du ønsker å se mer av på bloggen min. Jeg har allerede noen tanker om et par innlegg. Blant annet et innlegg om en kameralinse jeg har til Olympusen da det ble etterspurt for en stund siden (og jeg har helt glemt det bort, sorry and upsi). MEN, dersom det er noe spesielt du har i tankene:

 

 

Ingen forslag er dumme, og jeg setter så stor pris på at dere er innom her. Tusen hjertelig takk!! 

 

Love, Emsi

  • 11.08.2017 kl. 18:24

Mine mål for det nye skoleåret

 

Operasjonen i går var vellykket! Til tross for en sliten, lei og smertepåvirket Emsi er jeg glad for å være ferdig. Nå trenger jeg aldri tenke på de dumme mandlene igjen, og de vil ikke gi meg noen plager. Jeg har heldigvis hatt noen gode venninner og familie rundt meg som har gjort sitt ytterste for å berolige meg før operasjonen da jeg gruet meg veldig. Da jeg la meg på operasjonsbordet, sovnet jeg fort inn i narkosen og *vips* var jeg ferdig. 

Husker dere at jeg sa jeg hadde planer om å dra på skolen til mandag? Jeg fikk streng beskjed av legen om å holde meg i ro i 14 dager. Som forventet. Søren. Så jeg må nesten høre på det. Derfor er planen min å ta det med ro nå, kjøpe inn noen pensumbøker og slappe av hjemme i en ukes tid før jeg skal vurdere om jeg klarer å komme meg til Lillehammer. Det er jo så individuelt hvor lang tid det tar å bli i god form igjen etter en slik operasjon, så jeg må nesten følge signalene fra min egen kropp. En får høre så mye forskjellig fra mennesker som har vært gjennom samme operasjon, så det viktigste er å lytte til seg selv og ta det som det kommer. 

 

 

For øyeblikket sitter jeg og tenker over hvilke mål jeg skal sette meg for det kommende skoleåret. Hvor sinnsykt er det ikke at jeg er ferdig utdannet vernepleier om bare litt over ni måneder? Jeg blir så kvalm og stresset av tanken. Derfor tenker jeg at jeg burde ha noen klare mål for hvordan min resterende tid i Lillehammer skal bli. Så gjenstår det selvsagt å se om jeg klarer å holde meg til disse målene, da. 

 

 

1. Bruke mer av hverdagen til studie. Jeg må ærlig innrømme at jeg har slitt veldig med å ha nok energi til egenstudie når hverdagen har vært full av både skole og jobb. Det eneste som frister når jeg kommer hjem er å ta en powernap. Her må jeg skjerpe meg! Derfor har jeg som mål å sitte på skolen minst èn time etter forelesning og arbeide selvstendig med det som er temaet for forelesningen. Sitter jeg èn time ekstra er det bra nok, og flere timer er bare et stort pluss. Jeg klarer å konsentrere meg ganske godt ved å sitte igjen på skolen i motsetning til hjemme. Da er det så mye annet jeg heller vil gjøre! Oppvask, klesvask, rydding, se serier, and the list goes on...

 

2. Organisere bedre. Når jeg lagrer dokumenter på macen, har jeg lett for å lagre de i mapper hvor jeg ikke finner så lett tilbake til det. Derfor skal jeg bli flinkere til å systematisere slik at jeg enklere finner tilbake til dokumenter som blir lagt ut på Fronter og dokumenter jeg selv skriver. Det er jo the ultimate key.

 

3. Legge meg til gunstig tid slik at jeg får nok søvn. Dette vil føre til at jeg får mer energi når dagen kommer, og jeg vil ha overskudd til å gjøre det jeg aller helst ønsker. Kanskje jeg ikke lenger vil føle et behov for powernaps? Tiden vil vise, hah! Jeg håper iallefall at jeg skal klare å opprettholde en god døgnrytme. Jeg pleier aldri å slumre alarmen, og står alltid opp til tiden jeg skal opp - så dette målet vil jeg nok klare.

 

4. Stresse mindre. Hadde noen organisert en konkurranse for de som stresser, er jeg sikker på at jeg hadde vært en god kandidat. Jeg stresser mye mer enn jeg burde, og det gjør meg skikkelig sliten i lengden. Det er overhode ikke noe behagelig å stresse over ting en egentlig ikke trenger og stresse over. Jeg må lære meg å puste med magen - hele tiden. Ta ting som det kommer. Hvis noe skulle skjære seg, hva så? Alt ordner seg til slutt uansett.

 

Love, Emsi

  • 09.08.2017 kl. 17:50

Gruer meg til operasjon

Okei dere, jeg har helt glemt å fortelle at jeg skal operere! I morgen skal jeg fjerne mandlene, noe jeg har litt blandede følelser over. Jeg gruer meg helt sinnsykt til selve operasjonen, og frykter at jeg har litt for høye forhåpninger om formen min etterpå. Jeg har nemlig sett for meg at jeg fint skal klare å dra i både familiebursdag og på skolen i løpet av de neste dagene, men det kan hende at formen ikke tillater det? Jeg får med meg en sykmelding på to uker, og tenker at det ikke er uten grunn. Jeg har ikke lyst til å gå glipp av noe. Jeg vil få med meg alt på høgskolen. Fader heller altså! Vi må nesten bare krysse fingrene for at jeg er i tipp topp form, uansett hvor realistisk det er eller ikke. Hehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag våknet jeg til at det regnet ute. Jeg elsker å høre regnet dryppe på vinduet mitt! Nå har mamma og Henrik kommet hjem fra jobb, og det neste som venter er bakt potet til middag. HEAVEN 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dersom du har erfaring med å fjerne mandlene vil jeg gjerne høre!! 

 

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits