• 23.07.2016 kl. 23:01

TIME FOR PIE

God kveld! I går fikk vi besøk av foreldrene til Jørgen som ville hjelpe oss med å vaske ned den gamle leiligheten vi har bodd i. I tillegg fikk vi kjøpt oss både utemøbler, persienne til stuen, rullegardin til soverommet, en stående vifte og andre kjekke ting. Det gikk overraskende fort å vaske ned leiligheten i dag, og det var såå godt å bli ferdig med det. Jeg må også legge til at jeg er utrolig takknemlig for all hjelp vi får - uansett hva det er vi trenger hjelp til. Familien vår tilbyr seg alltid å hjelpe 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I kveld innviet vi de nye hagemøblene på verandaen med smuldrepai og vaniljeis. Jørgen hadde ikke så mye valg da jeg vekket han etter fire timer søvn på sofaen, og paien sto klar på verandaen (#snikskryt, jeg kan jo være skikkelig snill og flink jeg også). Jørgen var ikke like fornøyd i det han våknet helt rød i øynene, men å snu seg og sove videre var ikke akkurat et alternativ. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvetemel
Havregryn
Brunt sukker (eventuelt vanlig)
Smør
Bær (blåbær/bringebær) - hva med begge deler?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Bland hvetemel, havregryn og sukker i en bolle. 2. Skjær opp smør i terninger og bruk hendene dine til å smuldre det inn med resten av ingrediensene. 3. Legg ønsket bær (veldig godt med både blåbær og bringebær) i en form og strø sukker og smuldredeigen over. 4. Inn i ovnen med formen på 180-200 grader i cirka 30 minutter. Viktig at toppingen har fått en gyllen farge. Jeg fant denne oppskriften på godt.no (trykk her), så jeg anbefaler å gå inn der for og finne ut hvor mye du trenger av ingredienser i forhold til hvor mange personer som skal spise! Der kan du nemlig stille inn selv for å tilpasse oppskriften (høyre side på nettsiden). I min form laget jeg til fire personer.

Love, Emsi

 

  • 21.07.2016 kl. 22:16

Vårt nye hjem

God kveld! Nå har jeg planet ut på sofaen, og nyter kvelden rett og slett. Vi har fått flyttet alt utenom senga vår inn i den nye leiligheten, og jeg har virkelig funnet meg til rette. Det er så lyst og fint her, og jeg kan til og med nappe brynene mine uten å dytte trynet mitt opp i lampen. Jeg har jobbet i dag, og er utrolig sliten. Jeg jobber kun fire timer av gangen, men etter jeg var ferdig på jobb bestemte jeg meg for å finne ut av hvor Kiwi lå. Stedsansen min er lik null, og jeg gikk noen unødvendige lange omveier for å komme meg frem. 

Mamma har vært her et par dager også, så det har vært veldig koselig. I I kveld kommer Jørgen (HURRA), og vi skal ha vår første overnatting i leiligheten sammen alene. Jeg må finne frem husmorforklet og begynne å ordne nå snart. Det som er nytt her er at det ikke er oppvaskmaskin, så jeg får virkelig prøvd meg på oppvasken. Men åh, jeg føler jeg ikke får forklart godt nok hvor utrolig glad jeg er for å flytte??? Vi har hatt det fint der vi har bodd også, men bare det å kunne sette opp et vindu og kjenne vinden er såå deilig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin kveld videre, vakre dere 

Love, Emsi

  • 16.07.2016 kl. 11:28

Klar for flytting!

Hei, og riktig god formiddag! I går hentet jeg nøklene til den nye leiligheten, hurra(!!). Jeg har sikkert nevnt det før, men man kan aldri være helt sikker: Jeg og Jørgen flytter fra kjellerleiligheten vi har leid privat og inn i en studentbolig (Smestad studenthjem heter det dit vi skal). Det blir litt av en overgang da vi har bodd på 85kvm med to soverom, og nå skal vi inn i en liten leilighet. Vi fant ut at vi kunne spare cirka 2000kr i måneden kun på husleien ved å flytte, så da var det ikke tvil! Strømregninger på underkant av 2000kr i vinter i tillegg til husleie har ikke vært tåretrillende moro, liksom.

I dag kommer pappa, Kristin og lillebroren min Herman med en sovesofa til oss - vi er så heldige. Jeg er så UTROLIG takknemlig for at jeg og Jørgen har familie rundt oss som virkelig ønsker å hjelpe oss ♥ Og så kan flyttingen starte for fullt etter den har kommet på plass. Nei, nå ble det mye voksensnakk her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
- Utsikten fra verandaen (tredje etasje). Å sitte der solfylte morgener kan jeg bli vandt til -


Ønsker dere alle sammen en superfin lørdag!

Love, Emsi

  • 07.07.2016 kl. 22:49

Savn, smerte og lengsel

Jeg står stille. Verden snurrer rundt meg, og menneskene beveger seg forbi i høy hastighet. Jeg vet ikke noe om deres liv. Det eneste jeg vet er at jeg står stille i mitt eget, men at samfunnet forventer at jeg skal gå videre. 

Jeg har fått inntrykk av at sorg er et tema det ikke snakkes om. Er du klar over hvor dumt det faktisk er? Er du klar over hvor mye vanskeligere en sorg er å bære dersom den kun skal ligge å gnage som en klump i magen over lenger tid? Det er ikke mange som er klar over det, men det er faktisk slik at en god del sørgende utvikler helseproblemer. Sorg skal tas seriøst. Jeg har flere ganger grått meg i søvn, men tenkt at jeg ikke vil plage andre med det. "De har hørt nok om det nå". 

Da jeg gikk i første klasse på vgs trodde jeg at kjærlighetssorg var det største smertehelvete jeg kom til å oppleve. Da jeg tok tattovering i andre klasse trodde jeg at det kom til å være det verste. Men jeg skal fortelle deg èn ting, og det er at sorgen av å miste en person du står nær er det aller verste. Det gjør vondt på en måte du ikke kan se for deg før du er i situasjonen. Denne sorgen omfatter et stort savn, en smerte og en lengsel. En lengsel etter en person du vet du ikke får se igjen før du selv er i himmelen. Det er da du føler at hjertet virkelig brister, og at tyngden i brystet ikke slipper.

Minnene spilles av i hodet mitt på repeat. Minner fra barndommen hvor jeg plukket de største bringebærene du kan se for deg og løp inn for å vise han, og han puttet dem inn i munnen min en etter en. Når jeg lukker øynene ser jeg han smile, ta tak i hånda mi og klemme til. Jeg ser episoden fra da jeg fikk et selvskrevet dikt av han, og vi begge satt med tårer nedover kinnene. Minnene fra julekvelder og bursdagsfeiringer hvor han alltid skrøt av maten. Minnene fra besøkene hvor det viktigste for han var at jeg hadde fått en is og et glass med brus. Minnene om hans lyseblå skjorte og hjemmelagede stokk. Jeg vil at du skal komme tilbake. Jeg vil holde deg i hånda og klemme til, slik du alltid gjorde. Jeg vil fortelle deg at jeg er forlovet med Jørgen, og at han kommer til å ta godt vare på meg - akkurat slik du ba han om å gjøre. Jeg vil overraske deg med besøk og se deg lyse opp. Jeg vil høre latteren din og legge en kald klut på pannen din. Jeg vil gi deg en klem, og fortelle deg at du er det beste mennesket i hele verden. 

Jeg synes det er vanskelig å forstå at livet bare skal gå videre når en av mine nærmeste personer ble revet vekk fra meg. Jeg klarer ikke forstå hvordan jeg skal klare å føle at ting gir mening igjen, når det var han som fikk meg til å føle det. Jeg synes det er trist at jeg aldri igjen vil høre han fortelle hvor stolt han er av familien sin. Han var den personen i mitt liv som virkelig fikk meg til å føle meg bra nok og verdsatt. Mormor fortalte meg at sorgen aldri forsvinner, men at den med tiden vil bli lettere å bære. Jeg håper det er sant, for akkurat nå gjør det vondt. Så jævlig vondt.

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette nokså rotete innlegget, men jeg ønsker å fortelle deg noe. Hvis du som leser dette bærer på en sorg som er vanskelig å bære, snakk om det. Hvis du ikke ønsker å snakke med venner om det, finn en spesialist. Jeg har selv snakket med en dame om sorg, og jeg følte meg mye bedre etterpå. Da får du fortalt om situasjonen din til en som kan forstå den på en annen måte enn venner og familie. Jeg hadde i forkant bestemt meg for at jeg aldri skal snakke med psykolog eller lignende fordi jeg har hatt en tanke om at de ikke bryr seg. Hun jeg snakket med satt med tårer i øynene gjennom store deler av samtalen. De er mennesker de også, husk det. Poenget mitt er at du burde snakke med noen om det dersom du har det vondt. Det spiller ingen rolle om det er en uke, en måned, et år eller 10 år siden du mistet en person du var glad i. Kjenner du på sorgen, er det en følelse som skal respekteres. Du må ikke føle at det ikke er like greit å sørge selvom det er lenge siden. Aldri la noen fortelle deg noe annet!! Hvis du har en helt vanlig dag og sorgfølelsen kommer snikende, føl på den. Kanskje det kan være godt å tenke tilbake på de gode minnene dere har sammen. 

(Hvis du ønsker en å snakke med, kontakt meg gjerne på mail: emilieskaget@hotmail.com. Jeg er ingen psykolog, men jeg forstår).

Love, Emsi

 

  • 07.07.2016 kl. 21:09

Lange dager

I dag har jeg en sånn skikkelig drittdag. Du vet, en sånn dag hvor bare alt er feil og man aller helst skulle ønske en kunne sove seg gjennom hele dagen frem til kvelden igjen. Jeg vet ikke engang om det er innafor å skrive innlegg når humøret er helt bånn i bøtta. Jeg føler at det er litt sånn at det er et problem at bloggnorge er så overfladisk, men dersom en skriver om sine verste sider eller drittdager - så blir man sett på som en sur person. Noen som skjønner hvor jeg vil hen? Uansett, denne dagen har vært skikkelig dritt. Jeg og to venninner fant ut at vi skulle ha jentekveld i går som resulterte i at jeg ikke var hjemme før klokka fire, hehe. Våknet derfor litt småkvalm og på toppen av det hele: mensensmerter, hurra!! Har tilbrakt mesteparten av dagen i senga, og er egentlig ganske oppgitt over meg selv og humøret mitt nå. 

Jeg savner Jørgen så mye når han er hjemme, og jeg i Lillehammer. Dagene blir så lange, spesielt de dagene jeg ikke har noen planer. De fleste av vennene mine her i Lillehammer har dratt hjem, og de som er her har jobb de også. Slik er det å ha jobb som student, og det er jeg fullt klar over. Men det er veldig ensomt, og ikke minst uvandt at jeg ikke får tilbrakt en hel sommer med familie og venner. Nå er jeg heldig som har hatt tre fine uker i Thailand med familien til Jørgen, I know. Jeg bare åh, nei gud jeg klarer ikke forklare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nei, nå må denne frøkna komme i litt bedre humør. Må iallefall på butikken å kjøpe vaskemiddel og zalo. Spennende! Håper dere har en fin dag videre - og er du hjemme med familie eller venner i sommer, nyyyyt det! 

Love, Emsi
 

  • 04.07.2016 kl. 22:16

Byebye paradise

Heihei! På fredag reiste vi i fly fra Thailand, og det som ventet oss i Norge var regn og kulde. Det var ikke særlig kult å lande i Norge etter tre uker i paradis. Når sant skal sies er det litt godt å komme tilbake i vanlige rutiner. Å drikke drinker, spise på restaurant og betale for massasje er tross alt ikke noe en kan holde på med i lengden. Så det får vi ta med oss i minnene. Det har vært en helt fantastisk fin tur, og jeg er så takknemlig for at familien til Jørgen behandler meg som sin egen datter og tar meg med. Jeg kommer aldri til å glemme denne turen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi kjørte båt ut til øya Koh Tao hvor vi snorklet, badet og koset oss på dette fine stedet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjæresten forloveden min som er klar for å hoppe ut i vannet og snorkle, jippiii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvor fint er det ikke her? Jeg og Tove hadde tre timer med spabehandling, og det var såå godt. 


Nå er jeg tilbake i Lillehammer og Jørgen er hjemme for å jobbe i sommer. Jeg vet ikke om jeg har fortalt det, men vi skal flytte. Vi bor nå i en privat kjellerleilighet, men har fått en leilighet som hører til skolen. Da blir det mye billigere i måneden i tillegg til at vi slipper unna furuvegger. Det er så mørkt her vi bor nå pga det er i en kjeller med furuvegger og lite lys inn. Det er selvfølgelig ikke verdens undergang, men det skal bli godt å komme seg inn i en lys og mindre leilighet. Det blir SÅ bra. Nå er det ikke lenge til vi flytter - kan faktisk velge dato selv da leiligheten står klar. 

Håper du nyter sommeren, det fortjener du!!

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits