• 27.06.2017 kl. 16:54

3 things making me smile today

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


1. Jeg snakket med Marthe(BFF) i telefonen for en time siden, og gjett hva hun fortalte? Hun er på vei til Lillehammer! Det betyr at vi kan ha skikkelig jentetid igjen, og kose oss i finværet. En herlig overraskelse. Vi skal spise middag hos en i klassen min i kveld, så dette lover godt.

2. Da jeg skulle ta buss i dag, var det en bussjåfør som skulle gå av for dagen. Han sa først "Typisk at jeg skal gå av når det kommer en så sjarmerende jente på". Så gikk han ut, for så å komme inn igjen og rope til meg som satt lenger bak i bussen "Kan du love å sitte på neste gang jeg skal være sjåfør?". Jeg elsker å møte på så blide bussjåfører - flere av dem, please.

3. Jeg har vært hos frisøren og farget etterveksten i dag. Jeg går til Sans som holder til i nærheten av gågaten i Lillehammer, hos en frisør som heter Beate. Jeg har vært hos henne tre ganger nå, og er alltid like fornøyd. Verdens koseligste dame med god energi og humør! 

 

Love, Emsi
 

  • 26.06.2017 kl. 11:45

White tea by Elizabeth Arden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 · THIS SCENT MAKES ME SO HAPPY  ·

 

Jeg fikk en parfyme til bursdagen min som jeg hadde siklet etter en god stund. Gjett om jeg ble glad. Virkelig den perfekte sommerduften spør du meg. Jeg synes den er helt herlig, og kommer til å bruke den fast fremover. Duften er fremstilt for å reflektere rolig enkelhet med en frisk og sprudlende italiensk mandarin. Jeg klarer ikke helt sette fingeren på hva det er med denne parfymen som gjør meg betatt - jeg bare elsker den! Fortell meg gjerne hvilken som er din favorittparfyme 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Love, Emsi

  • 22.06.2017 kl. 17:48

THIS DAY

Er en copycat og henter inspirasjon fra Sophie Elises innlegg som du finner her.

Dagens humør: Jeg er i skikkelig godt humør i dag! I går lå jeg og halvsov på sofaen da det ringte på døren. Utenfor sto Jørgen, Anca og Preben! Jeg sprakk av lykke - så hadde vi en kjempekoselig kveld med taco og spill. I dag var vi på Det lille pannekakehuset (yummy) før de reiste hjem igjen. Tenk at jeg har så gode venner (og samboer)!! 

Dagens burde: Jeg burde strengt talt ha tatt oppvasken før jeg dro avgårde til jobb i dag, da jeg skal sove hos en venninne til i morgen. Jaja, sånn får det bare være. 

Dagens frisyre: I dag er en sånn dag hvor jeg innså at jeg kanskje burde ha dusjet håret, men jeg dusjet det i går så jeg skjønner ikke helt hvorfor det var så lite medgjørlig i dag. Har sprayet inn tørrsjampo fra Batiste for at det skal se litt mer fresht ut med litt volum, og har det rett ned. Har utviklet en vane ved å dra fingrene gjennom håret og litt over til siden. Har brukt midtskill i hundre år. Jeg elsker forandringen! 

Dagens sminke: Full makeup på meg i dag som vil si primer, foundation, concealer, øyenskygge, mascara, liner, øyenbrynssminke og liquid lipstick (Fargen bombshell - Huda Beauty).

Dagens klær: Jeg har på meg en ny olabukse fra et merke som heter SaLsa. Jeg hadde aldri hørt om det før jeg kjøpte den i går. Den sitter som et skudd og gir dessuten en skikkelig rumpe, haha! Ellers har jeg på meg en tynn skjorte-lignende sak som jeg kjøpte i butikken Forever21 i London. Den har hull på begge armer og splitt bak på ryggen. Love it. 

Dagens planer: I dag skal jeg til en venninne som bor cirka 40 min unna. Vi skal shoppe litt da det er nattåpent kjøpesenter i dag, slappe av og kose oss. Skal også sove over, så det gleder jeg meg veldig til. Det blir vel kanskje fjerde gang jeg møter Maren som hun heter, men det føles ut som om vi har kjent hverandre i flere år. Veldig rart, men koselig. 

Dagens materialistiske vil-ha: Jeg har skikkelig lyst på en sort bordlampe. Du vet, sånn skikkelig skrivepult-lampe. Det gir iallefall mening i mitt hode når jeg kaller det for det, kanskje hos deg også? Eller?

Dagens fundering: Jeg er en person som liker å si ifra når det er noe jeg er misfornøyd med. For eksempel dersom noen sier noe som ikke stemmer bak min rygg og lignende. Slik har jeg alltid vært, og det har ikke vist å lønne seg i det lange løp. Konflikter er jo noe veldig mange prøver å unngå. Jeg begynner å lure på om det virkelig er bedre og være venn med mennesker som snakker om deg, enn å si ifra og risikere at de blir litt sure? Jeg opplever ofte at noen er bestevenn med noen de konstant snakker dritt om, og skjønner ikke helt greia. Hvorfor ikke ta opp problemet med vedkommende og finne ut av det? Redd for å miste en venn? Da er det kanskje ikke en så god venn i utgangspunktet, tenker jeg. Nei guriland altså, jeg vet ikke. 

Dagens avhengighet: Vann?? Da jeg våknet i dag var jeg helt sykt tørr i munnen, og måtte ha vann med en gang. På jobb også drikker jeg store mengder med vann. Det må vel bli det i dag. 

Dagens kjipeste: Jeg har tenkt lenge på dette punktet, og kommer ikke på noe som helst som kan ha vært kjipt i dag. Jeg har litt vondt i føttene bare, men det går over raskt.

Dagens lengsel: Jeg har skikkelig lyst til å reise med Jørgen igjen. Kanskje til et varmere strøk? Det jeg lengter etter er iallefall å bade i basseng, ligge på solsengen fortapt i en god bok og et glass mangosmoothie i hånden.

Dagens låt: Astrid S - vi er perfekt men verden er ikke det. Den går på repeat i dag også, den!Love, Emsi

  • 19.06.2017 kl. 14:28

Vi er perfekt men verden er ikke det

 

1. Den fineste butikken i Lillehammer, Libertine.
Altså helt seriøst, det er min absolutte favoritt.

2. Verdens vakreste blomster. Jeg har helt dilla på pioner!
Noe sier meg at mitt fremtidige bryllup vil være preget av det.

 

 

Jeg er forresten nødt til å vise dere de nye øredobbene mine! Jeg fikk de til bursdagen min av Jørgen, og er helt forelsket. Diamanter med hvitt gull, som jeg elsker. Jeg synes absolutt at både gult gull og sølv er pent, men hvitt gull er en vinner i mine øyne. Da Jørgen var i New York for et par år tilbake (?), kjøpte han med noen fine øredobber til meg - og jeg var så uheldig og miste den ene på julebord... Godt jobba, Emsi. Jeg var sønderknust etterpå. Heldigvis har jeg nå et par som jeg kommer til å bruke både til hverdags og fest! I tillegg matcher de forlovelsesringen. Denne gutten tenker på alt, hehe  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå må jeg pakke sammen vesken og komme meg på jobb! Jeg hører forresten på den nye sangen til Astrid S, "Vi er perfekt men verden er ikke det". Har dere hørt den? Herregud, såå fin! Den går på repeat hos meg. Lag deg en fin dag, så snakkes vi senere!! 

 

Love, Emsi
 

  • 13.06.2017 kl. 20:52

JEG ER 21!

Herregud, som tiden flyr! Gjett hvem som fyller 21 år idag? Me! Den siste tiden har gått så fort at jeg ikke har rukket å tenke så mye over det faktum at jeg faktisk har bursdag i dag. Plutselig var dagen her, liksom. Dagen har jeg feiret i Lillehammer sammen med Jørgen og Tove (min fine svigermor). Vi har vært på pannekakehuset (som er obligatorisk når hun er på besøk) og ruslet rundt i Lillehammers gater. Det har vært en helt perfekt dag, og jeg er så takknemlig for at de har gjort den så fin ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ikke bare meg selv alene som feires i dag, men jeg vil benytte anledningen til å gratulere litt ekstra 

Lillebror. I dag fyller Herman 13 år. For 13 år siden fikk jeg en telefon fra pappa hvor han fortalte at en liten baby var født. Jeg husker jeg begynte å gråte av glede. Skulle jeg få en lillebror på bursdagen min? Nydelig! Tiden har gått så fort, og nå er han allerede tenåring. Jeg husker fremdeles at han kom inn på rommet mitt i 6-tiden på morgenen og ville ligge i sengen sammen med meg. På det tidspunktet begynte jeg å bli litt sliten av det, men når jeg ser tilbake setter jeg egentlig såå stor pris på det. Jeg gleder meg til å heie han fremover i årene som kommer også.

Ett år. Jørgen og jeg har vært forlovet i ett år i dag. Vi forlovet oss i Thailand ifjor, og har hatt et utrolig fint år sammen som forlovede. Jeg kunne ikke byttet det ut mot noe. Jeg er virkelig både verdens heldigste og lykkeligste jente. 

 

Love, Emsi

  • 12.06.2017 kl. 19:30

The last days in pictures

Heihei, fine! Dagene har gått i ett den siste tiden, så jeg tenkte rett og slett å kjøre på med en liten oppdatering her. Hva har jeg egentlig holdt på med de siste dagene?

Klassefest. Vi samlet en liten gjeng på vors hos en i klassen før klassefesten, og det var utrolig koselig! Verten hadde pyntet det sommerlig, og vi vorset to raske timer før vi måtte rusle avgårde til et utested som heter Stift. Der spiste vi digg mat (stiftburger mmm) og fortsatte festen. Som jeg har nevnt 103 ganger, var det siste dagen på lenge hvor jeg kunne se Vilde (i midten på bildet). Det ble noen tårevåte stunder, og jeg er jaggu glad jeg tok på meg vannfast mascara. Hvis ikke tør jeg ikke tenke på hvordan jeg hadde sett ut, haha! Nå gruer jeg meg bare til å fortsette sisteåret uten ho... 

Bestfriend-time. Jeg har vært hjemme, og fått vært masse sammen med bestevenninna mi, Marthe. Det var virkelig etterlengtet. Vi har sminket oss, sett på say yes to the dress, duppet av et par timer på sofaen, besøkt noe kollegaer av henne og vært på byen. That's the way we do it.

Vært på restaurant. Mamma, Henrik og jeg dro på Chang Cheng for å feire den kommende bursdagen min, og vi spiste god mat. Det er lenge siden vi har vært ute og spist sammen vi tre, så det synes jeg var skikkelig koselig. Etter vi hadde vært der dro vi videre til mormor og morfar og spiste vafler. Er så glad for at jeg fikk sett de iløpet av helgen også.Hilst på kattunger. Pappa og familyn har fått seks små nydelige kattunger som jeg har gledet meg skikkelig til å kose med. De er bare en uke gamle, så de hadde såvidt åpnet øynene. Jeg ble selvsagt forelsket, og gleder meg til å se de igjen. Da er de helt sikkert skikkelig fluffy i pelsen og løper rundt. Samme dag som jeg fikk hilse på dem, feiret vi bursdagen til meg og lillebroren min Herman. Vi har nemlig bursdag på samme dag (13.juni). Husker fremdeles at jeg ble rørt til tårer da jeg fikk han i "bursdagsgave" for 13 år siden.

Nå er Tove (mammaen til Jørgen) på besøk. Jeg kom hjem til ren og pen leilighet i dag, og ble såå glad. Hun og Jørgen har virkelig stått på! Ble også møtt med rosa roser på spisestuebordet og selvplukkede sommerlige blomster på stuebordet. Jeg tror ikke vi har hatt så ryddig og ren leilighet siden vi flyttet inn der, haha.

 

Love, Emsi

  • 08.06.2017 kl. 15:15

Livet smiler

Herregud dere, jeg har SOMMERFERIE! I går hadde jeg, som dere sikkert har fått med dere i og med at jeg ikke har snakket om annet, eksamen. Det gikk kjempebra, og jeg er så glad for å være ferdig med den. Da vi fikk utdelt eksamenen, turte jeg ikke åpne for å se spørsmålene. Men etter Vilde snudde seg mot meg med det mest fornøyde uttrykket, visste jeg akkurat hvilke spørsmål som kom. Vi fikk de spørsmålene jeg følte meg mest sikker på. Snakk om flaks? Jeg tok meg selv i å sitte og smile for meg selv med tårer i øynene. Herregud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For øyeblikket driver jeg egentlig og danser rundt i leiligheten med musikken på full guffe. I dag skal jeg nemlig på klassefest, noe jeg gleder meg skikkelig mye til. Og gruer meg. Det er siste dag hvor jeg får sett my best buddy Vilde for en stund (har nevnt tidligere at ho flytter?). Har dermed forberedt meg med vannfast mascara. Tror ikke det er så dumt. Nei guriland, jeg må finne ut hva jeg skal ha på meg også. Og legge et lag med min favoritt liquid lipstick fra Huda Beauty. Kan vise dere den en gang. Jeg blir hentet om ikke så lenge, så jeg burde kanskje gjøre meg ferdig. Ha en fin...torsdag??... Går helt i surr. Vi snakkes 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Love, Emsi
 

  • 04.06.2017 kl. 18:02

#EKSAMENSTRESS

Heihei, og god pinse! Jeg har ikke så mye spennende å komme med for tiden da jeg er inne i en boble som består av eksamen og jobb. Må ikke glemme iskaffe og powernaps. Jeg har eksamen 7.juni, og det begynner virkelig å nærme seg. Jeg har som oftest når det kommer til skole, en tanke om at jeg klarer alt jeg vil, men kjenner selvsagt på nervene. Det er så frustrerende å føle at en ikke husker noe som helst kvelden før eksamen - men som regel blir man overrasket over hvor mye som faktisk har satt seg. Jeg får bare krysse fingrene, kan du gjøre det også?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MINE BESTE TIPS

Skriv notater - Dette er alfa omèga for meg! Fagstoffet setter seg mye bedre dersom jeg skriver det ned. Om jeg så må skrive 100 sider for hånd, er det absolutt verdt det.

Øv med en venn - Jeg øver med Vilde (ofcourse), og vi stiller hverandre spørsmål frem og tilbake helt til vi klarer å besvare disse uten hjelp. Det er da selvsagt viktig at du øver sammen med noen som lærer like godt som deg av å sitte sammen med dette, og at metoden som brukes fungerer for begge. Ingen må dra hverandre ned!

Vær egoistisk - det er din eksamen. Du blir ikke belønnet for å være grei mot andre i eksamensperioden. Dersom du ikke vil øve med noen, ikke gjør det. Dersom du ikke vil bruke en hel kveld på kino med venner, ikke gjør det. Enkelt og greit: gjør det som passer deg best for å gjøre det så godt som mulig når eksamensdatoen er der. 

Få i deg noe digg - Da vil jeg anbefale smoothie! Det er supergodt å drikke samtidig som en leser/skriver. Ellers er iskaffe og en god lunsj en sikker vinner for meg.

Strategi - Sett opp en plan på hvordan øktene skal foregå når du skal øve. Jeg anbefaler å jobbe intensivt tre kvarter for så deretter ta et kvarters pause. Jeg er selvsagt ingen ekspert. Det er først og fremst viktig å gjøre det som passer best for seg selv, men dette fungerer alltid godt for meg. Jeg er nemlig en mester til å la pausene bli altfor lange når jeg ikke har en konkret plan.

 

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits