• 29.04.2016 kl. 13:27

So lucky

Hola! Tiden har virkelig flydd denne uken, og jeg kan ikke tro at det allerede er fredag? Jeg og Jørgen har vært så heldige å ha moren hans på besøk (verdens beste svigermor for å være 110% ærlig her) denne uken, og vi har storkost oss. Jeg har også jobbet på praksisplassen selvsagt, men vi har likevel fått tid til å kose oss skikkelig sammen den tiden jeg har vært hjemme. Hun vet å skjemme oss bort, for å si det sånn. Hun tok seg av alt av vasking av både klær og oppvask, såå luksus!! 

I går dro vi alle tre hjemover til Fredrikstad og Sarpsborg, for i helgen skal nemlig jeg og Jørgen være barnevakt. Jeg fikk heldigvis sovet en natt hjemme hos mamma, som for ikke så lenge siden kom hjem fra USA. Det var utrolig godt å se henne igjen, og det gjør litt vondt i hjerterota at jeg må dra videre allerede i dag. I tillegg hadde hun med seg masse fint hjem til meg fra USA, og jeg er helt i ekstase! Hun vet akkurat hva jeg liker 


- Er ikke dette bare den fineste sminkemappen ever? SO IN LOVE -


- Sminkemappen var fylt med min favorittsminke. Både leppestifter, pudder, øyenskygger og mer. -

- Meet Angel, RubyWoo and Velvet Teddy -

Nei ah, jeg har ikke ord som kan beskrive hvor glad jeg er for det jeg har fått. Mamma er så utrolig snill. At hun i det hele tatt har brukt tid på å finne så mye fint til meg på sin egen ferie betyr så uendelig mye. Det samme gjelder svigermor, så utrolig snill og god. 

Nå skal jeg pakke sammen sakene mine før jeg blir hentet for å være barnevakt. Goood helg, fineste dere! Må den bli akkurat slik dere ønsker ♥ 

Love, Emsi
 

  • 18.04.2016 kl. 19:15

Jeg orker ikke mer

I dag har det vær skyfri himmel, 23 grader i sola og det mange kanskje definerer som en helt fantastisk vårdag. Jeg derimot har ligget rett ut i senga fra morgen til kveld. Tok meg til nød en dusj istad da jeg faktisk så ut som en vandrende zombie med fett hår herfra og til månen. Det har i utgangspunktet vært en utrolig fin helg, det skal sies! På fredag dro jeg på trening selvom jeg ikke følte meg noe særlig bra, men måtte hoppe av tredemøllen bare 10 minutter inn i gruppetimen. Løp inn i garderoben og inn på toalettet fordi det føltes ut som om jeg måtte spy samtidig som det brant i halsen min. Fysj og fy. På lørdag hadde jeg og Jørgen overnattingsbesøk av et vennepar av oss som har søkt seg til Lillehammer (fingers crossed for at de kommer inn), og det var suuuperkoselig!! Vi ruslet litt rundt i gågata, spiste god mat og spilte Alias hvor jeg og Maren vant overlegent begge rundene. På kvelden begynte jeg å bli mer og mer dårlig, og søndagen kunne vel mildt sagt dratt til helvete for min del. 

Nå blir det sinnsykt mye klaging fra min side her, men virkelig, jeg HATER å være syk. Jeg hater feber, å ha vondt i halsen, tett nese, vondt i hodet, 0 smakssans og alt som hører til. Jeg vil på trening, være i godt humør og ikke bekymre meg over noe som helst. Jeg har ikke tid til å være syk nå. I morgen skal jeg ut i praksis igjen, og jeg kan faktisk ikke bli hjemme. Jeg har bestemt meg for å ikke ha en eneste dag med fravær under praksis, og jeg vil få med meg hver eneste dag. Fader altså. Når jeg skriver dette så tar jeg meg selv i å tenke over at jeg egentlig ikke har noe å klage over, for det er faktisk mange som har det så mye verre akkurat nå. Men jeg klarer ikke slutte å synes synd på meg selv, og det er faktisk litt godt og kunne bli litt ekstra pleiet med. Jørgen er jo en Gud når det gjelder å ta vare på meg, og makan til omtenksom gutt tror jeg man skal lete lenge etter 

Da jeg var hjemme for ikke så lenge siden laget Kristin, stemoren min, en supergod te til meg. Jeg har ikke telling på hvor mange kopper jeg har drukket av den nå, men det begynner å bli en god del. Jeg har et håp om at den skal hjelpe meg til å bli litt friskere, og jeg tror at den gjør jobben sin altså! Kristin har alltid så gode oppskrifter på lur, og jeg blir alltid helt besatt. 

DETTE TRENGER DU

 2 skiver sitron
2 skiver ingefær
 1 teskje honning (eller mer om du måtte ønske det)
Kokende vann

 

Nå er det nok klaging på denne dama i dag, men fysøren så godt det er å få det ut også. Nå skal jeg og Jørgen snart lage tomatsuppe (oppskriften finner du ved å trykke her), også skal jeg bruke resten av kvelden til å slappe av. Hva pleier du å gjøre når du er syk?

Love, Emsi

  • 13.04.2016 kl. 21:55

Challenges

Hei hvor det går, så flink jeg har vært til å holde bloggen oppdatert de siste dagene (eller ikke)! Jeg har som jeg har nevnt tidligere, startet med praksisperioden min på 9(?) uker, og det går unna for å si det sånn. Jeg trives veldig godt, og føler at jeg blir utfordret hver eneste dag. Jeg har aldri vært en stor fan av utfordringer, men det gjør meg bare bedre. Til syvende og sist liker jeg jo dèt! Det er bare det at jeg er et vanemenneske og føler meg tryggest når jeg gjør ting jeg vet hvordan man skal gjøre. Jeg er som regel veldig nervøs for å si eller gjøre noe feil i jobbsammenheng. Samtidig er det feilene en lærer av, og det er jo noe utrolig tilfredstillende ved å få til noe nytt man har lært som i begynnelsen kanskje var utfordrende og ukjent.

I dag har jeg vel egentlig følt meg som en vandrende zombie, for denne dama sto opp kl 05:00 etter tre timers søvn. I går jobbet jeg nemlig senvakt, og slet med å få sove da jeg kom hjem. Nå derimot er jeg VELDIG klar for å sove, og etter utallige powernaps i ettermiddag/kveld tror jeg at kroppen er klar. Jeg har gledet meg i hele kveld til å finne dyna. Tror ikke det blir så lenge til ♥ ♥ Jeg vil forresten bare si tusen takk for alle hyggelig kommentarer jeg får her - det settes utrolig stor pris på!! Hvis det er noe spesielt som ønskes at jeg skal blogge om, SKRIK UT, vær så snill. Så skal jeg gjøre mitt beste for å få oppfylt de ønskene. Utenom det vil jeg bare ønske deg en god natt, og en fin morgendag. Stor klem!!

Love, Emsi

  • 09.04.2016 kl. 17:06

Girlsnight

Jeg er hjemme i Sarpsborg for helgen fordi stemoren min skal feire bursdag på søndag. Har derfor fylt opp helgen med planer, og i kveld er det klart for en koselig jentekveld hos meg med tre av mine beste venner. Jeg ble kjent med dem gjennom Jørgen, og nå har de blitt noen av de viktigste i mitt liv også. Vi hadde egentlig planer om å spise bakt potet (jeg spiste det i går også, med Marthe, det er jo så digg), men det kan vel hende det blir noen endringer ettersom det ikke akkurat tar 2 min i ovnen. Jeg gleder meg iallefall veldig til å se jentene igjen, og bare slappe av sammen med dem denne lørdagskvelden.

Jeg må bare fortelle dere noe veldig spennende (iallefall for min del, hihi). Jeg har nemlig blitt administrator i en av gruppene på Facebook for oss bloggere! Der kan man dele innlegg, stille spørsmål og rett og slett skaffe seg flere lesere og potensielle venner. Det er snart 7000 medlemmer, og jeg er administrator sammen med fire andre om jeg ikke husker helt feil. Veldig stas! Hvis du har blogg og er interessert i å bli medlem, klinn deg inn her 


- Stemmer det, ikke sant? -

I dag var det 30% på hele Bik Bok her i Sarpsborg, og jeg fikk handlet med meg noe på et gavekort jeg fikk til jul. Jeg gleder meg til å se Jørgens reaksjon, for jeg har nemlig gått til innkjøp av et par bukser jeg vet at han hater. Svarte bukser i "tights"-stoff som er litt viet ut nederst. Jeg har hatt lyst på de lenge, men utsatt det fordi reaksjonen hans da jeg viste han dem første gang i butikken var "det der er de STYGGESTE buksene jeg har sett". Jeg prøvde meg på en aldri så liten "men synes du ikke de blir litt fine om det er jeg som har dem på meg?", men fikk til svar at det spilte ingen rolle. Det er bare en bukse liksom. Jaja, får bare krysse fingrene for at det ender godt likevel. 

Ønsker dere en suuuperfin lørdag!! 

Love, Emsi
 

  • 06.04.2016 kl. 23:25

Velkommen i familien

God kveld, god kveld! Dag to i praksis er gjennomført, og jeg er såå fornøyd! Jeg har vært utrolig heldig med veilederen min, og vi kommer skikkelig godt overens og skravler om alt mulig. Jeg gleder meg veldig til resten av praksisperioden, og tror allerede at jeg kommer til å bli litt trist når jeg er ferdig. Man blir jo glad i folk, liksom! Og jeg spesielt knytter veeeldig fort bånd til andre mennesker, og bryr meg veldig. Jeg får ta en dag av gangen, hihi. Jeg synes det er veldig spennende å være på et sted hvor en jobber med barn som trenger hjelp til det meste. Både morgenstell, under måltider og generelt det meste som hører hverdagen til. Man lærer utrolig mye, og det er fint å få sett det jeg har lært på skolen bli praktisert. Nei åh, har det så herlig!!

Her om dagen fikk jeg forretsen en pakke i posten fra Douglas, hurra!! Jeg bestilte en ny mac leppestift (selvsagt) i fargen Brave. Forelsket meg helt i fargen da Frida var på besøk for en stund siden, og følte at den var så fin og naturlig. Derfor ønsker jeg denne fine leppestiften velkommen i familien 

LOVE OF MY LIFE 

Nå skal jeg prøve å legge meg til og sove. Jeg tror egentlig jeg bare kan gi opp den tanken før jeg i det hele tatt har lagt meg ned, for etter min tretimers lange powernap i ettermiddag tror jeg det kan bli utfordrende. I morgen jobber jeg senvakt for første gang, så det blir litt deilig. Det var utrolig rart å stå opp kl 05:00 i dag. Jeg kan egentlig ikke huske sist jeg sto opp så tidlig? Det må ha vært i feriesammenheng isåfall! Håper dere har hatt en fin uke så langt, nå er det ikke lenge til heeelg! 

Love, Emsi

  • 02.04.2016 kl. 17:29

Mine beste treningstips!

//Samarbeid med Rabble.no

Nå er det ikke lenge igjen til sommeren, og mange har inntatt posisjon i både styrkeapparater og tredemøller. Jeg personlig synes ikke at man burde dra på trening hvis det er noe man egentlig ikke trives med eller har noe lyst til. Ikke dra på trening kun fordi du føler at du må. Det er viktig å finne den treningsformen som passer deg, og selvom det skrives mye om hvilke treningsformer som er de beste så vil ikke det nødvendigvis si at de er de beste for akkurat deg. Vi må huske at vi er forskjellige og har ulike utgangspunkt. 

Jeg har kommet inn i en god rutine hvor jeg trener minst fire ganger i uka. Jeg liker følelsen treningen gir meg, og jeg synes det er morsomt å se progresjon. Det gjør meg supermotiverende og glad! Jeg er verken supererfaren eller bærer på mye kunnskap om dette feltet, men jeg ønsker likevel å gi deg mine beste treningstips til å komme i gang og holde motivasjonen oppe! 

1. Tren sammen med noen. Hvis du trener sammen med noen føler man seg kanskje litt mer "forpliktet" til å møte opp på trening. Jeg trener sammen med en god venninne av meg, og vi trener både styrke og gruppetimer sammen. På tredemølla vil du da mest sannsynlig ønske å yte litt til, og du har en du kan motivere og også bli motivert av. Det er vanskeligere å skippe trening når man har en avtale med en annen, enn hvis man tenkte å dra alene. 

2. Hør på motiverande musikk som gir deg boost. På Spotify har de mange gode lister som passer til både løping og styrke. Anbefaler å gå inn der og sjekke det ut. 

3. Gjør det til en vane. Hvis du legger opp dagen din slik at du først gjør det du skal (f.eks skole, jobb, middag osv) men samtidig legger inn trening som en del av hverdagen, vil det bli enklere å komme seg på trening. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for å få ut det jeg mener, men jeg tenker at hvis man tenker at "i dag skal jeg først på skolen, også trene etter det" istedenfor "tja, skal jeg dra på trening i dag eller ikke?", så blir det enklere og faktisk dra. Det handler mye om tankegangen!

4. Ikke sammenlign deg med andre. Igjen, vi er forskjellige. Vi har ulike utgangspunkt, så hvorfor sammenligne seg selv med noen som har trent sammenhengende i flere år? Start der du er, og så vil resultatene komme til deg også fortere enn du kanskje tror! Jeg synes det er viktig å fokusere på å bli den beste versjonen av seg selv, for å sammenligne seg med andre vil bare gi oss uoppnåelige mål.

5. Finn ut hva du er god på. Det er jo ingenting som er mer demotiverende enn å gjøre noe man virkelig ikke føler at man mestrer. Derfor er det viktig å finne den treningsformen man er god på, enten det er tunge løft eller å løpe en mil. Det er selvsagt også viktig å gjøre det man synes er gøy. Jeg var med på masse zumba før for eksempel, ikke fordi jeg var god på det, men fordi jeg synes det var utrolig morsomt. 

6. Tenk på hvorfor du startet. UANSETT hvorfor du startet kan det være greit å minne seg selv på dette. Startet du å trene for å bedre helsen din, for å gå ned i vekt pga overvekt, gå opp i vekt pga undervekt eller for å bedre kondisjonen? Det er en grunn til at du startet, og derfor er det viktig å ikke gi opp. Før du gir opp, tenk heller på hvor langt du er kommet. 

7. Sett delmål. Om du i utgangspunktet ønsker å gå ned 10kg, eller opp 10kg, kan det uansett være lurt å sette delmål. De ti kiloene går ikke bort iløpet av den første uken, og det er det viktig å være klar over. Ting tar tid. Ønsker du å løfte 10kg mer på knebøy, ha 5kg som et delmål på veien. Alle mål man når øker motivasjonen uavhengig av hva de er!

8. Unn deg noe nytt. Det er utrolig hvor luksus det føles å kjøpe seg nytt treningstøy. Når jeg kjøper nytt treningstøy får jeg automatisk lyst til å dra på trening med en gang for og ta det i bruk, og jeg er sikker på at jeg ikke er alene om det. Jeg sparer så mye ved å bruke rabattkoder via Rabble.no, og akkurat nå får du 70% rabatt på en rekke produkter på Get inspired. Min absolutt favorittights er fra nettbutikken Nelly, hvor du også nå får 70% rabatt på en rekke produkter! 

9. Tenk på kostholdet. For å oppnå de beste resultatene er det ingen hemmelighet at et sunt og variert kosthold er noe av det aller viktisgte. Jeg har faktisk hørt at kostholdet utgjør 70% og treningen 30%. Jeg vet ikke om dette stemmer, men det kan være lurt å tenke på uansett. Det finnes utrolig mange sunnere alternativer til våre hverdagsfavoritter der ute! Likevel burde det være rom for å kose seg. Det fortjener vi, tross alt ♥ Nå får du forresten 15% på din bestilling på nutrilett.no dersom du bruker rabattkode fra Rabble!

10. Gjør det for deg selv. Det er deg og din egen helse og kropp som burde stå i fokus. Ikke tren fordi noen andre forteller deg at du burde. Tren fordi du selv har lyst, og for at du selv har motivasjon. Hvis du allerede er fornøyd med deg selv og ikke ønsker å sette foten innenfor et treningssenter, så ikke gjør det heller. Det viktigste er at du selv er fornøyd og gjør noe du liker.Love, Emsi

  • 01.04.2016 kl. 15:56

En perfekt morgen

Hei, og god ettermiddag fine dere! På morgenen i dag dro Jørgen avgårde for å sove på hotell i helgen i forbindelse med et skoleprosjekt. Det betyr at jeg er helt alene i leiligheten, og vel, jeg liker det absolutt ikke. Likevel skal jeg prøve å gjøre det beste ut av det, og startet dagen i dag med havregrøt for å kose meg litt ekstra. Nå skal jeg snart på trening, noe jeg gleder meg til. JA, jeg gleder meg faktisk til trening og hvem skulle tro det? Når jeg er inne i en så god rutine med treningen blir det mer til en vane enn et slitsomt tiltak, og jeg digger det.

 A PERFECT MORNING FOR ME

- Våkne ved siden av kjæresten min. Det er det jeg verdsetter aller høyest, og jeg liker å våkne før han og se at han sover godt (ofte også på tvers av senga..)
- Sjekke alle sosiale medier. Instagram, snapchat og facebook er hovedsakelig de jeg må gjennom når jeg våkner. Det er ikke krise om jeg ikke får gått gjennom dem, men har jeg tid til det er det absolutt et pluss.
- En god frokost. Frokosten er det viktigste måltidet for meg, for det påvirker resten av dagen. Får jeg ikke i meg frokost går det både utover humøret og konsentrasjonen. Derfor elsker jeg å ha tid til og spise en skikkelig god frokost uten å måtte kjappe meg.
- En lang dusj. En god, varm og lang dusj hvor jeg kan føle meg fresh og kvikk etterpå er et must for en perfekt morgen for meg.
- Sminke. Jeg elsker å sminke meg, og bruker gjerne en time dersom det er tid til det.

God tid er vel kanskje nøkkelordet her. Jeg er en mester på å stresse i hverdagen, så om jeg har god tid så nytes den til det ytterste. Når det skal sies, klarer jeg alltid å få dårlig tid når jeg skal løpe til bussen. Da har jeg allerede brukt masse tid til å kose meg og nyte morgenen, så det er verdt det ;-) Hvordan er en perfekt morgen for deg?

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits