• 29.03.2017 kl. 16:28

London var a-m-a-z-i-n-g

Hei, fine dere! Nå er jeg og Jørgen tilbake i Lillehammer etter en fantastisk fin tur. Dere har sikkert fått med dere at vi har vært i London. Vi var der fra 25-28.mars, og på den tiden har vi fått oppleve utrolig mye. Fine restauranter, upåklagelig vær, lange gåturer, flotte bygninger og kjærlighet på sitt beste. Nei, jeg er rett og slett helt overveldet. Har ikke klart å lande enda. Vi har gjort akkurat hva vi vil, når vi vil. Litt kjedelig for Jørgen er det vel kanskje at jeg blir så trøtt om kveldene og sovner tidlig - men han klager ikke. For vår del trenger vi ikke være ute hele natten og feste på en slik tur. Det er godt å ta det helt med ro, og bare nyte hvert minutt. 

Jeg er faktisk ganske overrasket over at en slik tur går så bra som det den gjorde. Vi tok fly alene, fant frem til både tog og undergrunn. Hoppet på og av x100 og var så og si overalt! Nei guriland så voksne vi har blitt, hehe. Vi endte plutselig opp i en spillehall også, hvor vi tok helt av og vant masse "tickets", som er røde lapper man kan bytte inn i gevinster. Da ble vi litt barnslige igjen, og det var sååå gøy!! Vi kunne gjerne tilbrakt hele dagen der til en annen gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
- De dyreste, men også diggeste jordbærene med sjokolade ever -

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
- Vi fikk et favorittsted å spise frokost, og spiste der to av dagene. Varm baguett med ost, skinke, bacon og bernaise -

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
- Jeg elsker deg, alltid oss to - 

Det er koselig å ha noe så fint og se tilbake på. Jeg kommer til å leve på denne turen i en evighet. Jeg har forøvrig vlogget litt mens vi har vært på tur. Hvor bra det ble vet jeg ikke, det gjenstår og se. Noen ganger vil man bare nyte øyeblikkene uten å dra frem et kamera hele tiden. Jeg har i tillegg filmet en innkjøpsvideo i dag som jeg håper å redigere ferdig asap. Må først en tur på jobb, så vi snakkes senere 

Love, Emsi

  • 24.03.2017 kl. 14:55

Nytt reisefølge

Hei, fine dere! Nå er dagen endelig her. Det høres ut som om jeg og Jørgen skal på skikkelig ferie og bli borte en evighet, at det er derfor vi gleder oss så veldig. Men vi drar altså til London for noen dager, og har gledet oss i flere måneder. Nå skal vi først inn til Gardermoen og sove på hotell i nærheten før vi reiser med flyet til London i morgen tidlig. Det skal bli så utrolig godt med en velfortjent tur etter mye jobb og skole for oss begge. Og ikke minst: bare det å være kjærester på tur, spise på fine restauranter og oppleve noe nytt sammen. Vi har allerede reservert bord på to superbra restauranter, og har planlagt et par ting vi skal få med oss når vi er der. Nei åh, can't wait!! Gleder meg masse til å dele bilder og videoer med dere, så stay tuned ♥ Det er selvfølgelig litt spesielt å dra til London etter det som har skjedd. Det er rett og slett hjerteskjærende at noen har mistet noen de er glad i.

Jeg har forresten kjøpt et nytt objektiv til mitt kjære Olympuskamera i dag morges! Gleder meg sååå mye til å teste det ut. For meg er det et absolutt must med blurry bakgrunn og godt fokus, så jeg tror det blir veldig fine bilder med dette. Hvis noen lurer, heter kameraet Olympus pen E-PL7, og det nye objektivet er 45mm f1.8.

..I LOVE THIS CAMERA.. Nå skal jeg teste ut det nye objektivet før jeg pakker det ned i kofferten. Vi snakkes senere, og god helg 

Forresten, TUSEN HJERTELIG takk for alle koselige kommentarer jeg fikk på forrige innlegg. Jeg ble rørt til tårer da det var så hyggelige tilbakemeldinger både på bloggen og facebook. Jeg er heldig som har såå mange snille, gode mennesker rundt meg. Jeg hadde over 2000 sidevisninger, og jeg håper at innlegget kunne få iallefall èn der ute til å føle trøst eller støtte. Tusen hjertelig takk 

Love, Emsi

  • 22.03.2017 kl. 15:47

Kjære legeKjære lege,

Husker du meg? Husker du da jeg satt i den blå pasientstolen ved siden av min mor, og du fortalte meg at jeg burde tenke på vekten min? Husker du at jeg tok av meg skoene og gikk bort til vekten på kontoret ditt, og at tallet på vekten viste 64kg? Likevel skulle jeg, som anså meg selv som akkurat helt passe normal, starte på diett. Fordi jeg kunne legge på meg. Aller helst ville du skrive ut en diett med 18-årsgrense, men lille meg var bare 15 år og ikke engang fullført ungdomsskolen. Du tenkte at mamma kunne skrive under isteden. Jeg gikk derfra med en liste over ting jeg ikke kunne spise, og følte meg hjelpesløs. Slutt på potet, pasta, brød - og listen stoppet ikke der.

Det er ikke sikkert at du husker meg, kjære lege, men du kan banne på at jeg husker deg. Du kan banne på at tilliten min som jeg hadde til deg i nesten alle år av mitt liv ble brutt. Ikke da, men etter en stund. I starten trodde jeg du hadde rett. Jeg måtte ned i vekt. Jeg endret totalt fokus, og måtte ned i vekt så fort som mulig. Jeg veide meg hos deg to uker etter dette besøket, for du ønsket å følge meg opp. Jeg hadde gått ned 4kg, kjære lege, og det var bare starten. Jeg ble helt besatt. Jeg ville heller unngå å spise middag, enn å spise noe på forbudt-listen jeg hadde brettet sammen i baklommen. Sjekket den kontinuerlig. Jeg trente flere timer daglig, og følte meg helt forferdelig i min egen kropp. 

For deg, kjære lege, var dette kanskje bare en vanlig dag på jobb. Du hadde kanskje drukket morgenkaffen din, kammet håret bakover og vinket farvel til familien din i det du gikk ut døren. Da du kom hjem etter en lang arbeidsdag var det kanskje en god middag som ventet deg. For meg, kjære lege, var det starten på et mareritt. Det var starten på noe nytt, noe ukjent jeg ikke visste noe om. For meg, kjære lege, var det ikke bare å sette seg ned ved middagsbordet og spise det jeg ble servert.

Husker du at jeg bare var barnet på barneskolen da jeg fikk timer hos deg til og kun leke med småleker på gulvet ditt? Uten noen sjekk, uten behov for medisinsk hjelp - kun for det sosiale. Jeg ble kalt for en feit gris flere år på barneskolen jeg, kjære lege. Jeg hadde vondt i hele kroppen, alle punkter du klemmet på var ømme. Du hadde vel glemt fortiden min, kjære lege, for å risse opp i disse sårene skulle vise seg å ikke bli noe problem. Isåfall ikke for deg.

Du skulle sett meg den dag i dag, kjære lege. Jeg var heldig som fant kjærligheten. Jeg var heldig som fant noe annet å bruke tanker og energi på. Noe som reddet meg, og fikk meg til å føle meg verdt noe igjen. Hvis du hadde sett meg den dag i dag, ville du nok mest sannsynlig ikke kjent meg igjen. Jeg er ikke lenger en tenåringsjente med normal kroppsvekt og godtroende om at det leger sier er sant. Snarere tvert i mot. Beklager, men jeg hater leger. Jeg drar ikke dit med mindre jeg virkelig er bekymret for egen helse. Ikke nok med det, men jeg har kanskje gått opp flere titalls kilo enn du skulle ønske. 

For noen er dette ingenting. Jeg fikk høre at jeg var svak. Svak som lot en liten hendelse som dette få meg til å syte så mye over min egen kropp. For meg har dette vært noe som enda ikke har sluppet taket uansett hvor mye jeg har prøvd å endre tankemønsteret. Det går fint i lange perioder, det slipper taket såvidt. Så klamrer tankene seg fast i meg igjen, og minner meg på hvordan den dagen har satt spor i meg. Hvordan det kanskje vil påvirke meg i enda flere år. Hvordan selvbildet mitt ble totalt forandret, og jeg ikke lenger tillot meg selv å være fornøyd. Jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å bli det.

.. IKKE HØR PÅ ALT DU BLIR FORTALT

Ikke la andre bestemme over hvordan du burde se ut. Ikke la andre fortelle deg at det du føler er feil, eller at du ikke har rett til å føle det du føler fordi andre har det verre. Jeg har opplevd andre vonde ting i mitt liv også, men det har vært smerte på andre måter. Kjærlighetssorg, lengsel, sorg etter å ha mistet noen, skrubbsår, hjernerystelse. Alle disse tingene er smerter på forskjellige måter. Ikke la noen fortelle deg at du ikke kan føle på det. Hvis du har opplevd noe ugreit, er det dine følelser. Det er du som eier dem. Kjenn på dem. Jeg lover ikke at det er lett, for det er det ikke. Det er lettere for meg å oppfordre dere til det. Snille dere, løft hodet 

  • 20.03.2017 kl. 07:59

Min aller første vlog

 
Etter mye om og men har jeg endelig fått redigert ferdig en vlog! Nå skal det sies at jeg ikke har så mange "ut av verden"-opplevelser i min hverdag, men jeg håper uansett at du kommer til å like og se hvordan en normal hverdag i mitt liv er. Drar ikke til frisøren ofte da, men det hadde jammen vært noe. Videoen ble kanskej hakket for lang, og jeg beklager for det. Lærer så lenge man lever, right  Uansett, håper du liker videoen!! Ha en fiiin dag 
 
Love, Emsi
  • 16.03.2017 kl. 17:46

New hair

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei dere! I dag har jeg sittet hele dagen (nesten) på skolen sammen med Vilde, og sitter her i skrivende øyeblikk dritfrustrert over at jeg ikke klarer å spytte ut de ordene som er kravet til oppgaven. Fader heller altså!! Uansett hvor mye jeg skriver, og uansett hvor smart jeg føler meg som skriver det jeg skriver, blir det ikke flere ord (det blir jo det, men det føles ikke sånn). Jeg får bite tennene sammen. Uansett, jeg var hos frisøren på morgenen i dag og fikk farget håret mitt mørkt igjen. Jeg er sååå fornøyd, og synes jeg ble skikkelig fin (det er lov å si) ♥ Det er så godt å freshe seg opp litt, og med den imøtekommende og flinke frisøren jeg går til er det iallefall ingen tvil om hvordan følelse jeg kommer til å sitte igjen med etter et besøk der. Jeg gleder meg allerede til etterveksten vokser ut og jeg kan dra dit igjen (neida, men nesten for så mye liker jeg meg der altså). Nå får jeg skrive videre på oppgaven, vi snakkes senere!! 

 


Love, Emsi

  • 14.03.2017 kl. 21:46

Ille blidOkei, nå har'a klart det. Jeg filmet en sminkevideo for et par uker siden hvor Jørgen skulle legge på voiceover. Altså en my boyfriend does my voiceover. Men så skulle jeg ha en sletterunde på macen, og da presterer jeg selvsagt å slette hele dritten fordi jeg ikke hadde navngitt prosjektet så jeg tenkte det var noe unødvendig som tok opp plass. Fyttirakkern så irritert jeg er over meg selv akkurat nå. Jeg sitter liksom og tenker "fyfader, det var jo sykt rutinert" samtidig som øynene mine ruller opp mot hjernen. I dag har det meste som kan gå galt gått galt. Nå skal jeg lage meg sen middag. Presterer vel å svi det. Neida LOL, men detta humøret må gjøres noe med.

Hvis det er noe trøst skal jeg prøve å få ut en vlog iløpet av helgen, håper det blir bra! Ellers får dere bare smøre dere med tålmodighet. Tålmodighetskrem skulle fader i meg vært en greie. Da hadde jeg bestilt to.

Love, Emsi

  • 11.03.2017 kl. 22:20

Deler et råd fra mormor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere på bloggen, har jeg vært utrolig mye sliten fordi jeg rett og slett har for mye å holde på med (føler nesten at bloggen har blitt min klageplattform - ikke meningen, sorry). Det er ikke nødvendigvis alltid slik at dagen er proppfull av ting, men jeg har en tendens til å la uroen over fremtidige ting jeg skal gjøre henge over meg. For eksempel innleveringer på skolen. Det gjør at noe ligger og gnager konstant. Jeg går på høygir hver dag, og klarer ikke ta meg tid til å slappe av selvom jeg vet jeg burde.

Jeg snakket med mormor om dette, og fikk et utrolig godt råd som jeg har lyst til å dele med dere. Når du skal planlegge hva du skal gjøre iløpet av uken, beregn tid til å slappe av. La oss si du blir spurt om å jobbe en dag eller være med på noe med en venninne, men du i utgangspunktet har planlagt å slappe av - si nei. Du kan ikke den dagen. Denne dagen har du planlagt å bruke tiden til å slappe av fordi du trenger det. Alle trenger å slappe av en gang i blant. Se på denne avslapningsdagen som like viktig som en bursdag eller en vakt på jobben med godt betalt. Det er selvfølgelig ikke slik at en må bruke en hel dag til avslapping, men et par timer synes jeg iallefall at en burde unne seg. Nå er forsåvidt ikke jeg den rette personen til å snakke, men jeg har blitt flinkere til dette og ønsker å fortsette med det i fremtiden. Det er jo egentlig utrolig enkelt å tenke seg til, men jeg har ikke tenkt på dette før. Jeg merker iallefall at det hjelper både på kropp og sinn! Hvor flink er du til å slappe av?

Love, Emsi
 

  • 08.03.2017 kl. 12:27

Vi drar til London!

Jørgen og jeg dro til London i 2014, og nå har vi bestemt oss for at det er på tide med en ny tur! Vi overnattet to netter på hotell, men i år skal vi overnatte et døgn ekstra. Da får vi mye bedre tid, og får opplevd litt mer av den fine (og travle) byen. Det som suger litt er at vi nesten blir nødt til å ta tog inn til Gardermoen fredag kveld og sove over der til flyet går lørdag morgen, da det ikke går noen tog som passer.. Jaja, det blir en erfaring det også.


2014

Vi har spart til denne turen lenge, og bestilte både fly og hotell for et par uker siden. Vi gleder oss sååå masse. Klarer nesten ikke vente. Det skal bli godt med en skikkelig kjærestetur, pleie forholdet og ikke tenke på noe annet Jeg skal shoppe ihjel Sephora, og Jørgen gleder seg aller mest til de store merkebutikkene med klær. Hovedplanen er å slappe av, ta det som det kommer og rett og slett bare nyte at vi har en "langhelg" sammen hvor vi skal spise god mat og ut på eventyr. Tror det blir en fantastisk tur! Kom gjerne med reisetips dersom du har vært i London før :-)

Jeg tenker å ta med meg det lille kameraet mitt og lage vlogs der, hadde det vært av interesse? Og selvsagt en London haul når vi er hjemme igjen!

Love, Emsi

  • 06.03.2017 kl. 21:09

Gi meg noen flere timer i døgnet, please

Hei og hopp, ja! Jeg vil bare plapre litt i vei med dere i kveld. Jeg sier til meg selv omtrent hver eneste dag at "fy søren, nå må du få se og step it up når det gjelder bloggen". Ja, akkurat slik. Hver dag. Lol. Uansett, jeg liker virkelig å blogge. Jeg gjør det. Nei, jeg elsker det faktisk. Det gir meg noe. Det gjør at jeg slapper av, og føler at jeg gjør noe jeg faktisk mestrer. Til en viss grad iallefall. Men jeg skal fortelle dere en ting. Å kombinere praksis, jobb og sosialt liv er vanskelig nok i seg selv. Men å kombinere praksis, jobb, sosialt liv, husarbeid og en BLOGG?? Også er det jo forventet at jeg skal studere også. Altså, hadde bare døgnet hatt flere timer!


SLIK KAN EN TYPISK DAG FOR MEG SE UT

06:00 alarmen går
06:30 går til skysstasjonen
07:15 tog til praksisplassen
07:50 praksisdagen er i gang
15:30 praksisdagen er over
16:15 tog tilbake til Lilly
16:45 buss fra skysstasjonen
17:00 jobb som personlig assistent
20:00 hjem til Jørgen
20:15 middag, oppvask, and my brain is done

 Jeg vil uansett takke hver og en av dere som faktisk er inne her daglig. Jeg lover å bli bedre. Jeg er ferdig i praksis til fredag (thank God), og da skal det nok bli enklere for meg å finne tid og energi til dette. Takk for alle koselige kommentarer og for at dere holder ut med meg. Dere er best!!

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits