• 29.02.2016 kl. 18:23

Staying in bed

Heihei, dere!! Denne dagen har mildt sagt vært LANG. Formen min er virkelig ikke noe å skryte av, og jeg er både tett i hodet og i nesa (om det går an å si det). Okei, hvordan skal man si det jeg mener uten å kalle meg selv tett i hodet. Det jeg mener er at jeg er så tung i hodet, og det føles ut som om kroppen brygger på noe. Bihulebetennelse? Jeg har ikke tid til å bli syk nå. Det er altfor mye på planen. Denne uka skal jeg jobbe med et arbeidskrav, uka etter er det eksamensforberedelser før eksamen 14.-18.mars. Ikke nok med det, men i mellomtiden må jeg få tid til trening og jobb. Med andre ord: dårlig timing. 

Etter skolen i dag, som heldigvis var ferdig kl 11:00, kjøpte jeg sushi før jeg gikk bevisst uten å tenke inn på rommet og la meg i senga. Etter noen timer med powernap as usual våknet jeg, men planen er fremdeles å ligge her frem til jeg skal legge meg for og sove. Når jeg tenker meg om må jeg en tur på butikken..

Nei, nok fra klage-emsi for i dag. Det er bare det at jeg virkelig hater å være i dårlig form, så en gullpokal i positivitet kan jeg ikke engang skimte i det fjerne. Heldigvis kommer Jørgen hjem i natt, så det blir fint å ha noen hos meg til og synes synd på meg. Haha neida, joda. Flere enn meg som begynner å bli syke?

Love, Emsi

 • 28.02.2016 kl. 13:36

VIDEO: Bestfriend tag

 
Nå har jeg endelig fått lastet opp videoen jeg og Marthe filmet da ho var på besøk hos meg for en liten stund siden. Det er nok mye internt i videoen, men jeg håper dere liker den ♥ ♥ Sett på 1080p og ENJOY!! 
 
Love, Emsi


 

 • 27.02.2016 kl. 18:08

All about details

//Samarbeid med Rabble.no

Jeg har vært så heldig å få bli ambassadør for Rabble.no! Du har kanskje hørt om nettsiden før? Jeg hadde ikke det, men etter å ha sjekket den ut kan jeg absolutt anbefale den videre. Rabble.no er en nettside som samler kampanjer og rabattkoder på ett sted, slik at du som skal handle på nett enkelt kan finne de beste kampanjene og rabattkodene for din favorittbutikk. Når du allerede har planer om å bruke penger på et produkt, skader det ikke for lommeboka å få et lite avslag. 

I går kveld tittet jeg litt rundt omkring, og det som fanget min oppmerksomhet var alt det fine tilbehøret. Vi kan vel være enige i at det er tilbehøret som gir antrekket prikken over i'en? Under hver kollasj har jeg linket til rabattkodene og kampanjene til de ulike nettbutikkene, slik at du enkelt kan finne frem. 

Sjekk ut Nellys kampanjer og rabattkoder ved å trykke her.


Nå får du blant annet 25% på alle løpeprodukter hos Sportamore. Hent rabattkoden her! 


Nå får du en gave som gir 100kr i rabatt hos Douglas dersom du benytter deg av en rabattkode, trykk her!

Håper disse produktene falt i smak, og at du ved neste anledning klikker deg inn på Rabble.no for å finne frem til eventuelle rabattkoder og kampanjer ♥ For øyeblikket skulle jeg ønske jeg hadde evig med penger, for det er selvsagt når studentlommeboka sliter at en får lyst på alt mulig. Nå får jeg sette fra meg macen og fortsette med ryddingen, om en halvtimes tid kommer nemlig to venninner for å spise løvstek og se på MGP. Wihu, denne kvelden blir bra!! Ha en fin lørdag, fine fine dere. 

Love, Emsi

 • 25.02.2016 kl. 22:07

Langhelgmodus

God torsdagskveld! Denne uka har gått fort, og jeg har nå gått inn i langhelgmodus. Arbeidskravet er levert, koseklærne er på og jeg sitter godt plantet i sofaen med en smoothie som ble kanskje litt i overkant tykk. Denne uka har jeg nesten holdt på å rive av meg håret av frustrasjon for oppgaven vi har hatt på skolen, men jeg har også opplevd et par ting som har lettet litt på stemningen. Det har ikke akkurat oset positivitet ut av meg de siste dagene, så jeg tenkte å ta det igjen nå og vise at jeg faktisk har satt pris på enkelte ting denne uka. 

1. Når tårene og snørra har hatt kappløp og jeg har grått til øynene føles tunge og kjærestens t-skjorte har vært dekket av både tårer og snørr midt på natten, setter han seg opp og sier "jenta mi, vil du ha cornflakes?" Det er vel så bra å få gråte seg helt ferdig, men en bolle med cornflakes og På hjul med Dag Otto føles litt enklere. 

2. Når Helene planlegger jentekvelder uten at noen egentlig vet om det.
"Pizzafredag til fredag"
- "Å, skal vi det?"
- "Ja, æ fant på det nu".

Så i morgen blir det pizza og idol, og på lørdag blir det løvstek og MGP. Kan ikke gjøre annet enn å smile. 

3. Når jeg går forbi noen jeg verken kjenner eller har sett i hele mitt liv og de sier hei. Altså, jeg er ikke vandt til at vi gjør det. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal reagere, men blir selvfølgelig veldig glad og sier hei tilbake. Hvorfor kan vi ikke hilse litt oftere? 

4. Lang telefonsamtale med min kjære bestemor. Både ho og jeg hadde mye på hjertet 

 

Jørgen har dratt hjem-hjem en tur, så jeg er nå alene i leiligheten hele helga. Han dro istad, og jeg kjenner at jeg savner han allerede. Det er så lenge siden jeg har vært uten han her nå, så jeg smågruer meg litt til å legge meg. Når vi legger oss sammen, sovner jeg med en gang. Når jeg legger meg alene uten han for første gang på lenge, får jeg ikke sove før langt på natt. Merkelig det der, men slik er det. Nå skal jeg snart legge meg inn i senga å se på PLL før jeg reiser til drømmeland. Ha en fin kveld, fine dere 

Love, Emsi
 

 • 22.02.2016 kl. 08:00

What to do week 8

God morgen, and hello Monday! Ny uke - nye muligheter, er det ikke det de sier? For mange er mandag kanskje den tyngste dagen i uka, og inkludert meg selv etter en helg med lange kvelder og sene morninger. Jeg skal iallefall starte denne uka med en positiv innstilling, og om den skulle falme skal jeg fader i meg iallefall klistre på meg et smil og fortelle meg selv at fyfader for en herlig mandag. Denne uka kommer til å gå i ett, for ukens planer lar ikke vente på seg. Jeg tar meg selv i å tenke at jeg gleder meg til det kommer en dag hvor jeg ikke trenger å gjøre en dritt, men så vet jeg også at jeg da river av meg håret i frustrasjon fordi jeg blir så rastløs. Denne dama blir aldri fornøyd. 

1. Opprettholde trening og- kostholdsrutinene. Planen for denne uka er å trene tre økter med styrke og to økter med kondisjon (intervaller). 
2. Jobbe onsdag og lørdag. Jeg har endelig fått fast vakt i interiørbutikken jeg jobber i, annenhver lørdag $$
3. Gjøre ferdig, og levere arbeidskrav. JEEESUS jeg har en drittfølelse angående dette. Får håpe motivasjonen kommer snikende snart.
4. Etter venninna mi, Frida, tipset meg om boka all the bright places, har jeg planer om å høre på den på lydbok hver kveld. Forhåpentligvis lærer jeg meg å slappe ordentlig av før jeg sovner. 
5. Legge mer arbeid i hårfrisyrene mine, da jeg den siste tiden har funnet det enklere å sette det opp i hestehale. Men det er jo såå gøy når man får til en fin frisyre, enten det er en flette eller krøller. 
6. Puste med magen. Jeg må gi litt mer f, slappe av og tenke at alt ordner seg. Jeg orker virkelig ikke stresse denne uka, selvom jeg vet jeg har mye å gjøre fremover.
7. Lage varierte og spennende frokoster. Frokost for meg er dagens viktigste måltid, så jeg vil unne meg noe variert, sunt og godt for å få en fin start på hver eneste dag.
8. Feire at det er helg/trøstespise pizza med jentene på fredag pga vi endelig har blitt ferdig med et arbeidskrav, men har nok et arbeidskrav i vente som skal leveres allerede om en uke. Hurra. 

Ta mandagen med et smil, og ha en fin uke flotte dere. Nå må jeg gjøre meg klar til skolen.

Love, Emsi

 • 20.02.2016 kl. 12:39

Verdens beste tomatsuppe - oppskrift

God morgen, alle sammen ♥ ♥ Håper dere har sovet godt? Jeg sitter for øyeblikket i senga med min kjære som sover ved siden av meg. Han har skikkelig godt sovehjerte, og har ikke våknet enda jeg har gått frem og tilbake og maset siden halv ti. I går laget vi hjemmelaget tomatsuppe, og det ble faktisk vellykket!! Tenkte derfor å vise dere oppskriften jeg fikk av stemoren min, Kristin. Ho har laget den et par ganger når vi har vært der, og den slår aldri feil. SUPERGOD. 

DETTE TRENGER DU 

1 løk
2-3 hvitløksfedd
2 bokser hakkede tomater
7,5 dl vann
2 buljongterninger
(smak til med salt, pepper og sukker)

Start med å kutte opp løk og hvitløksfedd og stek dem blanke i litt olje. Deretter tar du de hakkede tomatene, vann og buljongterningene i en kjele. Hiv oppi løk og hvitløksfeddene du har stekt, og bruk salt, pepper og sukker til å få den smaken du ønsker. Et tips vi fikk av Kristin var å bruke stavmikser - da er det enklere å lage suppa jevn. Når suppa er ferdig kokt kan du toppe den med det du ønsker, f.eks: kokte egg, ost, skinkebiter, tørrstekte brødterninger eller kokt makaroni. Jeg og Jørgen bruker alltid makaroni (beregner alltid for mye) og ost. ENJOY!! 

Love, Emsi

 • 19.02.2016 kl. 18:13

Hurra for helg

GOOOOD FREDAG!! 

I dag har vi hatt studiedag (yey), men til min store fortvilelse har vi fått en oppgave jeg føler meg totalt lost i. Jeg føler meg som regel ganske lost hver gang vi får utdelt en oppgave, men tenker alltid at det kommer til å bli enklere når jeg får satt meg inn i det. Vel, ikke denne gangen. Har brukt hele dagen til å prøve og finne en løsning på hvordan jeg skal løse den, men jeg har ikke blitt noe særlig klokere. Utover dagen kom to av jentene hit til meg, og vi spiste pannekaker og diskuterte oppgaven sammen. Det kan være et godt tips forresten, altså å diskutere med medstudenter slik at man får tips og andres synsvinkler. Også er det jo kjempekos samtidig!

Mine fredagsplaner videre er å slappe av, jobbe litt videre med oppgaven, se på Idol og lage hjemmelaget tomatsuppe. Stemoren min, Kristin, lager verdens beste tomatsuppe og har sendt meg oppskriften. Så det blir spennende å teste ut mine kokkeferdigheter på den! Kan vel se for meg at det er en annen her (*kremt* Jørgen) som kommer til å ta over. Ellers kommer resten av helga til å gå til oppgaven, og jobbe så godt jeg kan med studie. Må også skryte litt av meg selv og si at jeg skal trene, for jeg har faktisk kommet skikkelig i gang nå. Det er supermoro!! (okei det var jug, supermoro er det ikke men det går). Det som er moro er å føle seg dedikert til det, og ha troa på at det vil skje en fremgang. Hva er dine planer for helga? Uansett hva de er vil jeg ønske deg en supergod helg!! Bruk den til noe som gjør deg glad, og som gir deg noe positivt ♥ ♥

Love, Emsi

 • 14.02.2016 kl. 00:16

Det er lov å være lei seg

Det siste lyset er slukket, det er ikke en lyd å høre på milevis avstand og det er endelig på tide og legge seg. Virkeligheten slår meg i trynet i det jeg drar dyna over den kalde kroppen min og stirrer ut i det mørke rommet. Tårene presser på. Det er ingenting som kan stoppe dem nå. Nå er det kun meg og tankene. Tankene som svirmler rundt i hodet mitt hele dagen, men som jeg aldri lar slippe ordentlig til. 

Jeg har forvirret meg inn i en ond sirkel hvor det å vise følelser ikke får eksistere i hverdagen. Jeg står opp om morgenen, spiser en god frokost og holder meg opptatt med de planene jeg har. Når jeg omgås venner klarer kroppen min på mirakuløst vis å skjule hvordan jeg føler det på innsiden. Ikke sier jeg et ord om det heller. Jeg prøver å fortelle meg selv at det er lov å være lei seg, men jeg vil ikke lytte før hodet treffer puta.

Det er slitsomt. Det er slitsomt å gå gjennom hverdagen med en tyngde i brystet som ikke ligner noe annet. Det er vanskelig. Det er vanskelig å kjenne tårene presse på fra baksiden av øynene, men på samme tid le av vitsene som blir fortalt. Det er utfordrende. Det er utfordrende å kjenne en trang til å skrike ut, sparke og slå i veggen og kaste meg ned på gulvet - når de rundt meg til enhver tid har en forventning om at Emilie, ho er glad og positiv hele tiden. Det er iallefall den personen jeg gjør alt jeg kan for å være, og når jeg er trist går dette på autopilot. Rundt familie vil dette høres helt absurd og feil ut - for med familie lar jeg følelser slippe til. Jeg blir utrolig fort irritert rundt familie når jeg er trist. Da går det nesten ikke an å snakke til meg uten at jeg gir veldig sterkt uttrykk for at jeg ikke ønsker å føre en samtale. Jeg dekker over sorger med irritasjon, og jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne si rett ut at jeg føler at verden har rast sammen under føttene mine, og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Love, Emsi

 • 11.02.2016 kl. 13:08

En fantastisk start på dagen

I det jeg våknet i dag, og dro dyna bare enda lenger over kroppen min, sa jeg til Jørgen "I dag virker det som om det er en skikkelig fin dag". Etter å ha ligget og dratt meg i senga en time sto jeg opp, og jeg hadde helt rett. Sola skinner, det er ikke en eneste sky å se på himmelen og humøret er på topp. Jeg har nettopp laget meg en god smoothie til frokost og venter på at Jørgen skal komme hjem fra skolen. Jeg og gruppa mi har blitt tidlig ferdig med en gruppeoppgave vi har jobba med på skolen, så langhelg nå var midt i blinken nå kjenner jeg!! 

Denne langhelga skal tilbringes hjemme-hjemme, altså i Sarpsborg. De siste månedene har jeg og Jørgen vært så heldige å få låne en bil, men den skal nå hjem igjen. Så da passer det fint å ta en hel helg hjemme, og kose oss sammen med familien. Det er iallefall veldig etterlengtet ♥ ♥HVA DU TRENGER FOR EN SUPER START PÅ DAGEN 

bringebær
banan 
blåbær
mager vaniljekesam
eplejuice
- bland dette sammen og VOILA - 

Nå skal jeg bare pakke sammen det siste jeg trenger før avreise, og så går turen hjemover. Kjenner jeg meg selv rett, er det noe jeg kommer til å glemme. Da er det greit å bruke litt ekstra tid på og forsikre meg om at jeg har med det aller viktigste. Jeg håper at solen skinner like mye hos deg der du er, som det den gjør her hos meg! Ha en suuuper dag!! 

Love, Emsi

 

 • 09.02.2016 kl. 11:50

Tuesday inspiration


I dag inspireres jeg av glade jenter på eventyr, roser, det øde hav og fine negler. Jeg inspireres av cafèbesøk, kald og smakfull smothie og rosa leppestift. Fine gjenstander skrevet ut på papir, behagelig undertøy, stilfulle hårfrisyrer og oppmuntrende ord. Hva inspirerer deg i dag?

Love, Emsi

 • 08.02.2016 kl. 17:21

Vernepleie

Leserspørsmål: "Hei, fine Emilie. Du studerer vernepleie? Jeg lurte på om du kunne lage et innlegg om det. Hvordan fag har du? Hvordan er praksisen, er det over 4 perioder? Hvordan er undervisningen? Hvordan vurderinger har dere? Vurderer selv å søke den retningen, men er litt usikker☺"FAGENE

Jeg begynte på Høgskolen i Lillehammer (HIL) ifjor, og er nå godt i gang med andre semester. Fagene er jeg veldig fornøyd med, for det er ikke slik som på barneskolen, ungdomsskolen eller vgs hvor man må gjennom f.eks matte, samfunnsfag, norsk osv. I studieretningen vernepleie er det disse fagene (eller emnene som det kalles) vi skal gjennom 1.året: Delemne 1 varer fra du starter på skolen og fram til juleferien, og delemne 2 er fra nyttår og til sommerferien. De fleste av disse emnene trenger jeg kanskje ikke å utdype, men det emnet som heter "Velferdsarbeid prosjekt" vil jeg påpeke er kanskje det morsomste vi har gjort dette året. Da hadde vi et prosjekt hvor vi skulle arrangere noe valgfritt for et sted vi fikk utdelt. Det kan være å arrangere en julegate for et sykehjem for eksempel. Dette var en oppgave vi fullførte sammen med klassen, og avsluttet med en fremføring om opplegget og planleggingen med en kreativ vri. Nå må jeg også nevne at jeg tar utgangspunkt i hvordan vernepleie er på den høgskolen jeg selv går på, men om det er 100% likt opplegg på andre høgskoler vet jeg ikke. Men jeg vil anta at fagene er mye av de samme. 

PRAKSIS

Vi har ikke fått noen oversikt over hvordan praksisen er alle tre årene, men dette året har vi èn praksisperiode som starter i begynnelsen av april. Da skal vi være utplassert et sted, f.eks bolig for utviklingshemmede, frem til sommeren. Så det blir cirka tre måneder med praksis sammenhengende. Vi har også hatt en uke utplassert i barnehage i sammenheng med noen observasjonsoppgaver vi skulle utføre, hvor vi skulle se hvordan barna var utviklet osv. 

UNDERVISNING

Undervisningen foregår i ulike auditorium (??? eller heter det auditorier I don't know), og det er da forskjellige forelesere som holder disse forelesningene. Da vi hadde emnet "Etikk", hadde vi f.eks en mann som foreleser som var filosof, og det gjorde at jeg fulgte godt med pga han hadde så mange annerledes måter å tenke på. Det jeg liker godt med undervisningen her er at det ikke er alle undervisninger som er obligatoriske, og de starter ikke til samme tid hver dag. En mandag kan vi starte 08:15, og en annen mandag starter vi 10:15. Veldig variert!! Lettere sagt, det er ikke som på videregående hvor du som regel starter til samme tid hver dag og får fravær for å ikke møte. Ved obligatoriske oppmøter, vil foreleseren notere fraværet så det er litt opp til deg selv hvor mye du ønsker å være på skolen. Det er noen som velger å lese gjennom forelesningene hjemme isteden for å møte opp på en forelesning som ikke er obligatorisk. Men jeg vil anbefale å dra på forelesningene, enten de er obligatoriske eller ikke. Vi har også en del studiedager, som oftest på fredager. Denne dagen kan brukes til å studere hjemme, eller andre steder du selv bestemmer. Jeg har vel helt ærlig sett på disse dagene som fri, og sovet en del timer ekstra og slappet av under dyna hele dagen. I tillegg får vi studiedager til å jobbe med gruppeoppgaver eller individuelle oppgaver. Og da disponerer du og gruppa di tiden selv, og hvor dere ønsker å jobbe.

VURDERING

Dette året har vi ikke fått noen særlige vurderinger, og det er jeg egentlig ganske misfornøyd med for å være helt ærlig. Vi har hatt en haug med både individuelle og gruppeoppgaver, men nå snart skal vi ha en eksamen hvor noen av disse oppgavene blir trukket og derfor kan de ikke gi oss vurdering på dem tidligere. Da ville de ikke kunne bli brukt som eksamen, ikke sant. Så det suger, for da aner man ikke om det man gjør er helt ute på jordet liksom. Så de vurderingene vi har fått er godkjent/ikke godkjent, hvor vi da har fått godkjent ved å levere en oppgave på fronter og ikke godkjent ved å ikke ha levert. Neste år er det ikke samme type eksamen, så da vil jeg tro vi får vanlige karakterer på de oppgavene vi leverer. Vi har fått veiledning på et par av oppgavene av studieveilederen, hvor vi har kunnet stille spørsmål og få svar. Men igjen, dette er jo på den høgskolen jeg selv går på, så det kan hende at andre høgskoler har andre typer vurderinger.


 

Alt i alt synes jeg vernepleien er helt topp, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte denne retningen. Det er enormt mange yrkesmuligheter, og ved å fullføre tre år får du en bachelor. Det er morsomt å lære om ting du virkelig interesserer deg for og får bruk for, istedenfor å sitte utallige timer i en mattetime og ikke skjønne hva du skal bruke dette til senere i livet, eller irritere deg i naturfagstimene over at alt virker helt gresk (egne erfaringer heh). Når du går vernepleie lærer du for det meste om mennesket, hva som er rett og galt, politikk, juss og andre diverse emner som er relevante for yrket. Jeg håper dette var oppklarende, også er det bare å stille spørsmål om det er noe mer du/dere vil ha svar på ♥ ♥

Love, Emsi

 • 07.02.2016 kl. 21:07

Bestfriend tag

Denne helga har gått såå fort!! I går var jeg og Marthe på partyparty hos noen venner, og det var koselig at jeg endelig fikk introdusert ho for dem. Marthe er jo ganske utadvendt, så ho introduserte forsåvidt seg selv. Det var en veldig vellykket kveld, men samtidig utrolig godt å komme hjem og spise nattmat mens de andre over 20 år dro på byen. Lille meg. Men godt at Marthe også var med hjem selvom ho er 20 år nå. Hyggelig med selskap  

I dag har vi bare tatt det helt med ro, og ikke nok med det - vi har også filmet en bestfriend tag video. Skal prøve meg på redigeringen nå, så kanskje den blir lastet opp iløpet av de neste dagene? Stay tuned!! Kort oppsummert har jeg hatt en veldig fin helg, med både avslapping og festligheter. En herlig kombinasjon med min beste venn! Hvordan har din helg vært?

Love, Emsi

 • 05.02.2016 kl. 00:09

Indiana's Loss

Hei, og god kveld/natt!! Klokka er over tolv, jeg har vært på både skole og jobb i dag - og ikke bare det, men leiligheten er strøken. Nok en gang tenker jeg sånn i tolvtiden at jeg burde skrive et blogginnlegg. Jeg er helt håpløs. 

Jeg vil med dette innlegget be dere om en liten tjeneste som hadde gjort meg veldig glad. En venninne av meg og hennes venninne er nemlig med i en ny konkurranse. På TV2 lanseres det en ny talentkonkurranse kalt The Stream, hvor det jaktes på Norges neste stjerne via internett. Konseptet er da at man laster opp egne auditionvideoer på nettsiden Thestream.no, og avspillingene avgjør om artistene går videre til neste runde. De 100 mest streamede artistene går videre til en showcase hvor de får møte de tre største plateselskapene i Norge, og etter flere runder signerer plateselskapene sine favoritter.

Beathe og venninna hennes Mahtab har dannet en gruppe kalt Indiana's Loss, og de har et stort fokus innenfor sjangerblanding. De har to publiserte sanger, som begge er UTROLIG fine. Jeg har hørt på dem hundre ganger, og er så imponert over det de har fått til. Jeg vet hvor mye dette betyr for Beathe, og jeg vet at ingenting ville gjort ho mer glad enn å komme videre. En jente med hjerte av gull som virkelig fortjener å få drømmene sine oppfylt ♥ ♥ Sangen "Aaron" er den påmeldte, og den vil jeg veldig gjerne at dere skal gå inn å høre på ved å trykke →her←

Nei guriland, nå må jeg komme meg i seng. Skjønner ikke hvorfor jeg gidder å skrive det engang, for jeg vet med meg selv at jeg og Jørgen kommer til å se to episoder av Huskestue (med mindre jeg sovner). Jeg lurer på hvor mange ganger vi har blitt enige om å legge oss tidlig, bli mer strukturerte og få nok søvn. Det er iallefall mer enn jeg kan telle på to hender. Hver eneste dag tenker jeg for meg selv "åh, i dag, I DAG skal jeg virkelig legge meg tidlig. Kanskje kl ni". Tanken som teller da, emsi. Nei, nattinatt ♥ ♥ Har du forresten hørt om denne konkurransen?

Love, Emsi

 • 03.02.2016 kl. 17:33

- !! Vinneren av giveaway!! -

Nå har jeg trukket en vinner av det fine armbåndet på bildet under, og det gjorde jeg ved å bruke denne nettsiden. De som hadde likt facebooksidene fikk 1 tall hver, og de som i tillegg hadde delt det fikk 2 tall hver. Så totalt sett ble det 31 tall, selvom det var 19stk som hadde meldt seg på. Skjønner? Guriland jeg er elendig til å forklare. Men jeg fant ut at det ville bli den mest rettferdige måten å gjøre det på, å la datamaskinen ta seg av det liksom. Og vinneren ble...

KARINA LARSEN 

Gratulerer så mye til vinneren!! Du vil bli kontaktet på mail ♥ ♥ Ellers håper jeg at det har vært litt spennende med denne giveawayen - det har det iallefall vært for meg. Jeg hadde aldri sett for meg at min aller første giveaway her på bloggen ville være noe som står meg så nært selv, og som er en mer personlig gave med et fint budskap som kanskje kan hjelpe til litt ekstra i hverdagen. Nå må jeg slenge rumpa ut i bilen og komme meg bort på skolen, for i dag er det nemlig standup-show!! 

Love, Emsi

 • 02.02.2016 kl. 13:55

Glossy glossy glossy

Heihei, fine dere ♥ For øyeblikket ligger jeg i senga og slapper av med "født i feil kropp" spilt av på TVen i bakgrunn. Har ikke sett så mye på det enda, for internettet vil virkelig ikke samarbeide og synes det er bedre å irritere meg grønn ved å servere dårlig kvalitet og stoppe av seg selv. I dag slutta vi tidlig på skolen, egentlig ufrivillig, for planen var å jobbe med en gruppeoppgave men ettersom det er umulig å finne ledige plasser på skolen dro vi heller hjem. HIL er nemlig laget for 1900 elever, men i dag går det altså over 5000 elever her. Derfor blir det også ofte vanskelig å få plass til og jobbe med oppgaver med mindre man har reservert grupperom i god tid. 

Dagens plan er å slappe av (powernap hadde jo vært smud), få rumpa mi til elixia for og delta på gruppetime, lese litt pensum og ta en lang dusj. Vi får jo se om jeg holder meg til planen, for vanligvis ville jeg tatt et par timer på øyet, meldt meg av gruppetimen og ikke gjort en dritt resten av dagen. Har bestemt meg for å bli mer strukturert, og nå som jeg skal til Thailand i juni er det jaggu på tide at denne kroppen får beveget seg litt før avreise!!

Jeg har forresten kjøpt noe jeg har ønsket meg lenge, men aldri tatt meg råd til. Nemlig den kjente og gode lipglossen fra Clarins. Heldigvis var det tilbud på den på nettsiden til KICKS, og heldig som jeg har vært fikk jeg et gavekort til jul som kan brukes der. Jeg har smyglånt den av venninner som har hatt den, og elsker virkelig alt ved den. Både utseende, lukt og konsistens. Jeg har nå brukt min egen i kun en dag, men kan nok fastslå at denne kommer til å bli et fast produkt i veska. 

Om du ikke har meldt deg på giveaway, kan du gjøre det ved å trykke her. Gir bort et "pust med magen"-armbånd, så det er absolutt verdt å få med seg. Ellers vil jeg bare ønske deg en superfin dag videre ♥ ♥

Love, Emsi

 • 01.02.2016 kl. 22:26

10 ting du kanskje ikke visste om meg

1. Negative kommentarer fester seg til hjernen min, og forsvinner ikke. Jeg er så heldig at jeg gjennom mitt liv, har fått utrolig mange hyggelig komplimenter og tilbakemeldinger på enten hvordan jeg er som person, eller noe jeg har gjort som er bra. Men de negative kommentarene eller slengbemerkningene er de jeg husker aller best. Trist, ikke sant? Det hadde vært så mye bedre om det hadde vært de man hadde glemt - og de hyggelige man husket på. Jeg kan huske fra ganske tidlig på barneskolen, da en ny jente i gata sa "du er så feit at du ikke får plass i bilen" og "du ser ut som en julegris". Jeg kan også huske at jeg fikk høre at en av gutta på ungdomsskolen hadde sagt at jeg så gravid ut. Alle påstandene er utrolig teite og sagt av enda teitere mennesker, men de har fått sin plass i minnet mitt og uheldigvis påvirket meg. 

2. Jeg er redd for å åpne døra når det ringer på, og ta telefonen når jeg ikke har lagret nummeret. Når det ringer på døra, roper jeg på Jørgen og lar han ta seg av det. Det er vel ikke noe jeg er direkte redd for skal skje, men jeg liker det overhode ikke. Når telefonen min ringer og det er et nummer jeg ikke har lagret, kjapper jeg meg inn på 1881.no og søker det opp i full fart før jeg vurderer om jeg skal svare. Hvis jeg ikke har mulighet til å søke opp, lar jeg være og tar den og sender en melding senere med teksten "Beklager for at jeg ikke tok telefonen, hørte ikke at den ringte. Hvem er dette?". Ærlighet lenge leve, jaja ups...

3. Jeg har høye forventninger til kjærligheten. Jeg er ganske annerledes der enn flesteparten av venninnene mine. Jeg har jo venner som ikke bryr seg noe særlig om det med forhold, men heller vil ha det gøy for en kveld - men der er jeg stikk motsatt. Ikke misforstå, jeg har også venner som er mer lik meg når det kommer til det også!! Det jeg mener er at når det kommer til kjærligheten, gidder jeg ikke være i et forhold med mindre jeg er 100% sikker på at det kommer til å vare livet ut. Jeg vil ikke kaste bort tiden min med ulike gutter som ender opp med å dumpe meg, eller ikke svare på meldingene mine. Jeg vil rett og slett leve sammen med den jeg er sammen med for resten av livet, få barn og gifte meg. Jeg husker jeg fortalte dette til Jørgen ganske tidlig også, og jeg husker ikke helt reaksjonen men han må vel ha blitt skremt fra vettet.

4. Jeg sover med en bamse i senga, hver kveld. Da jeg ble født fikk jeg en bamse av en kompis av pappa som heter Bengt, og navnet på denne bamsen ble da ganske enkelt det samme. Jeg og Bengt har fader i meg vært gjennom så utrolig mye sammen, og jeg har hatt han i senga så lenge jeg kan huske. Jeg har snakka med han når ting har vært vanskelig, og det er seriøst ingen bamse i hele verden som er like god å holde rundt. Det er som om han er skapt til å ligge i armene mine. Jeg høres så utrolig teit ut nå, men fyttikatta jeg klarer meg ikke uten Bengt. Han har vært med på mange turer, og jeg sover mye bedre når jeg holder rundt han. Jørgen er ikke like glad i Bengt som det jeg er, for jeg kan vel ærlig innrømme at Bengt er førsteprioritet når vi sover.  

5.Jeg HAAAATER gult godteri og sjokoladeis. Jeg klarer ikke forstå hvordan folk klarer å trøkke det i seg. Jeg liker ikke smaken av sitron på godteriet, eller den mørke smaken av is. Det kan gå i nød, men så er det vel ikke akkurat så mange tilfeller av det. 

6. Jeg har ekstremt dårlig tålmodighet på kjøkkenet. Enten svir jeg det jeg steker pga for høy varme, eller så følger jeg Jørgens tips om lavere varme og sier meg ferdig med det jeg steker for fort. Jeg glemmer aldri den gangen da jeg ikke orka å steke laksen lenger, og tenkte at den sikkert var ferdig. Det var den ikke, og jeg brakk meg i det jeg spiste det. Jeg er heller ikke flink til å følge med på tiden, og gjør andre ting samtidig. Spesielt dersom jeg steker baguetter. De blir som regel litt mørkere enn man foretrekker. 

7. Jeg synes det er vanskelig å si nei. Dette gjelder hvis jeg blir stoppa på gata av noen som vil gi meg noe, eller prøve å verve meg inn i en organisasjon. Det spiller egentlig ingen rolle hva det gjelder, hvis noen spør meg om noe stopper jeg alltid og blir stående og snakke til de sier seg ferdig. Har blitt medlem i mye jeg ellers ikke ville blitt medlem i pga dette. Også husker jeg veldig godt da jeg var på klassetur til Polen på ungdomsskolen, og hadde samlet opp en hel bunke med ulike brosjyrer fordi jeg tar i mot alt som blir gitt. 

8. Jeg elsker overraskelser. Jeg blir utrolig glad når noen ønsker å overraske meg, enten det er med gjenstander, blomster eller besøk. Forrige uke kom tre venninner her i Lillehammer på døra med en blomst og godteri, og jeg begynte å gråte i det jeg lukket opp døra. Jeg visste at ho ene skulle komme, for ho lurte meg ved å si at ho måtte fortelle meg noe. I dag har jeg fått en bukett med vakre røde roser fra svigermor, og jeg ble så utrolig glad da jeg så de sto på bordet. Jørgen som har kjøpt de, så jeg har jo han å takke også. Når jeg får en overraskelse, tar det ikke lang tid før tårene kommer. Ah, det er så koselig ♥ ♥

9. Jeg skriver dagbok. Da bestemor og bestefar kjøpte en dagbok til meg i 2012 og oppfordret meg til å skrive, har jeg skrevet dagbok siden den dagen. Jeg har vært sløv i perioder, men prøver så godt jeg kan å skrive ned hva jeg gjør og føler. Det er utrolig deilig å få tankene ned på papir, og selvsagt moro å lese det jeg har skrevet om noen år.

10. Jeg irriterer meg over ganske mye. På bloggen prøver jeg å være ganske så positiv, men jeg vil jo selvsagt få frem mine ærlige meninger også. Jeg kan innrømme at på bloggen virker alt ganske sukkersøtt og til tider overfladisk. I virkeligheten prøver jeg også å være positiv, og spesielt være i godt humør. Men det er nok noen ganger jeg ikke klarer å late som om jeg ikke er irritert når jeg faktisk er det, og da kan det dessverre være ganske tydelig. Jeg tenkte å lage et eget innlegg en dag om hva som irriterer meg, men jeg kan jo ramse opp et par ting: Folk som skal overgå deg uansett hva du forteller (altså det du sier er ikke en dritt i forhold til det de selv har opplevd), når flere i en forelesning begynner å pakke sammen og kle på seg uten at foreleseren er ferdig med å snakke, søppelbøtter som er overfylt og tregt internett. LOOORD.

VIL BARE MINNE OM AT HVIS DU VIL VÆRE MED I GIVEAWAY, MÅ DU MELDE DEG PÅ INNEN TIRSDAG KVELD. MELD DEG PÅ VED Å TRYKKE HER. 

Love, Emsi 

 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits