• 30.01.2016 kl. 19:43

Hvordan leve godt sammen som studenter

Leserspørsmål: "Har du noen tips til hvordan man kan leve godt sammen som studenter? Tror jeg skal flytte sammen med kjæresten til høsten da vi skal studere skjønner du :-)" 

For en stund siden snakket jeg og Jørgen litt om akkurat dette spørsmålet, og kom frem til noen punkter iallefall vi synes er viktige når det gjelder å leve godt sammen som studenter. Nå er jo vi kjærester, så det kan hende det vil være annerledes å bo med f.eks en venninne. Men flesteparten av punktene er nok like aktuelle for venninner som for kjærester som bestemmer seg for å flytte sammen. Nå vil jo dette innlegget være basert på erfaringer fra mitt ståsted, men jeg håper at det kommer til nytte for de fleste som skal flytte sammen med noen uansett.

1. Orden på økonomien. Dette er kanskje det aller viktigste når man skal bo sammen. Jeg og Jørgen har en felles bankkonto hvor vi fører over lik sum til leie og strøm hver måned + den summen vi ønsker til mat. Det er viktig å gjøre dette til en vane slik at man ikke plutselig en dag skal betale leien uten å ha nok penger på konto fordi man har glemt å føre over, eller i verste fall har brukt pengene på helt andre ting. Det kan også være lurt at en tar på seg ansvaret som "økonomisjef" som har ansvaret for å betale leie, strøm og andre regninger. Slik unngår man å gå i surr med betalinger.

2. Fordele arbeidsoppgaver. Det er ikke rettferdig om èn av dere skal ha ansvar for både mat, vask og rydding. Det kan fort føre til krangling dersom en av dere føler at den andre ikke bidrar like mye. Når man er to stk som bor i en leilighet/hybel burde man også være to stk om disse oppgavene. MEN, å hjelpe hverandre er jo også noe som kan fungere. Jørgen tar ofte ansvaret for matlaging mens jeg dekker bordet og lager tilbehør som salat for eksempel. Jeg tar mesteparten av ansvaret for å vaske klær eller rydde, men skal jeg henge opp klærne til tørk er det ofte han spør om å hjelpe til. Så å gjøre oppgavene til en felles greier er alltid hyggelig. I en travel hverdag kan det jo være koselig å gjøre noe sammen, selvom det kanskje ikke er de aller morsomste tingene å gjøre.

3. Gi den andre tid til egne interesser. Jeg og Jørgen deler ikke så veldig mange felles interesser, da han liker å slappe av med YouTube og jeg liker å trene, blogge eller pusle med småting. Det er derfor viktig å gi den andre tid til sine interesser. Når vi kommer hjem fra skolen for eksempel, er det ofte han ligger i senga og ser på Youtube mens jeg tar meg en tur på trening eller gjøre noe annet jeg liker. Det er viktig for meg at han ikke føler han må gjøre noe sammen med meg når han egentlig har lyst til noe helt annet. Hvis man gir den andre tid til egne interesser vil det føre til at man ikke føler seg tvunget til å gjøre noe man ikke ønsker, også kan dere heller finne på noe felles hyggelig på kvelden.

4. Ikke glem å gjøre koselige ting for hverandre. Å tenne lys, re opp senga eller minne hverandre på at man er glad i hverandre er viktige nøkkelord. Post-it lapper med koselige beskjeder tar bare noen sekunder å lage, og ting som det kan bidra til at dagen blir helt annerledes for den du bor med. For ikke så lenge siden hadde Jørgen laget mat til meg som jeg skulle ta med meg på skolen dagen etter, og da jeg våknet og så det ble jeg så utrolig glad!

5. Handledag. Det er faktisk ganske økonomisk smart å ha en egen handledag! Skriv en liste over ting som trengs, og kjøp det inn på denne dagen. Det er også koselig å ta en slik dag sammen på butikken. Også er det jo selvsagt viktig å være enige om det som skal kjøpes inn. 

6. Kosedag. En dag i uka hvor man kun slapper av og tar det helt med ro. Etter en lang uke med skole og eventuelt jobb, kan det være avslappende og se en film på sofaen og spise noe ekstra digg. Jeg kan vel inrømme at dette er min favorittdag, og spesielt om det går an å ta en slik dag midt i uka selvom man har mye å gjøre. Det er jo da det frister aller mest!!

Hvis man kun er venninner er det kanskje ikke alle disse punktene som er like aktuelle, men noen av dem kan nok være viktige uansett. Spesielt det som har med økonomi og arbeidsoppgaver!! Nå skal jeg bruke kvelden til å slappe skikkelig av, og kose meg med familien. Ha en god lørdag ♥ ♥

Love, Emsi

 • 26.01.2016 kl. 23:53

Vår kjærlighetshistorie

En eller annen gang i livet vil det komme en person inn i livet ditt som får deg til å føle noe helt spesielt. Noe vakkert, fint og unikt. Denne personen vil gi deg sommerfugler i magen, glede og troen på at forelskelse kan være minst like fin og spennende som den man ser på film. Jeg er så heldig å ha kapret denne personen, og i dag (hvis jeg rekker å skrive ferdig dette innlegget før klokken blir slagen) har vi vært sammen i tre år. TRE ÅR!!!

Det hele startet ganske tidlig på videregående da han la meg til på facebook. Jeg var pålogget i det han gjorde det, og uten å kødde: iløpet av 2 sekunder var den forespørselen godtatt. Jeg og en venninne begynte å stalke han, og var såppass kule at vi gikk omveier rundt skolen for å kunne gå inn ved inngangen hvor han sto i pausene. Hilset ikke, så vel nesten ikke på han i det jeg gikk forbi heller. Den ene gangen sa han faktisk navnet mitt, men jeg var for opptatt med rutinen min med å gå forbi og ned trappa uten å tryne at jeg ikke fikk det med meg. Veldig stilig, emsi. Vi holdt på med dette hver dag en god stund, også fikk jeg funnet frem til snapchatnavnet hans på Facebook etterhvert. For så kul var han, at han hadde lagt ut den der. Også kalte han seg der for swaggydaddy, noe som fikk meg til å trekke på smilebåndet og tenke okei, what is this. Men siden det var han, så var det vel kult. Stalkingen fortsatte, og jeg tenkte at jeg måtte ta det første skrittet. Han var ganske opptatt med å game, så jeg forstår at det var jeg som måtte ta det. Jeg valgte derfor å starte en samtale på facebook slik: Her prøvde jeg da å late som om jeg ikke helt var sikker på om jeg hadde sett han, eller skjule at jeg gikk gjennom hele hans facebookprofil i det sekundet jeg godtok forespørselen. SELVFØLGELIG visste jeg at han gikk på samme skole som meg. Han var ikke den beste til å fortsette samtalen, så den sluttet der. Men jeg er ikke typen til å gi opp, så jeg prøvde igjen en uke senere. Bra plan, emsi. Spør en gutt du akkurat har godtatt som venn på facebook om hjelp til en oppgave i gym. Og selvfølgelig hadde jeg ikke mista mitt, LOL. Og hvordan fortsetter man en slik samtale uansett? Jeg kunne i det minste startet med å spørre hva han gjør, eller kanskje føre samtalen videre. Nå måtte det endringer til. Endelig var det hans tur til å tenke at JEG var superbusy. Jeg var selvsagt ikke det, og fikk med meg meldingene han sendte som dukket opp på mobilen. Men hvorfor svare med en gang? Jeg hadde så mye annet å gjøre, liksom! Også være litt frekkas på slutten, så blir det bra ;-) 

Huff, man blir jo nesten litt flau av å se tilbake på slike samtaler. Etter å ha spurt han om mobilnummeret hans og fått "ikke faen" til svar, men så tilsendt nummeret begynte vi å snakke litt oftere. Plutselig en dag, helt ut av det blå, ringte han meg. Jeg var ikke langt unna å bare la den ringe og late som om jeg var superopptatt da han ringte, men jeg tok den. Og det angrer jeg ikke på i dag! Vi snakket sammen i 3 timer, og han fikk tvunget meg til å ta buss sammen med han en hel uke. Så møttes vi litt hjemme etterhvert, og jeg fikk hilse på foreldrene hans.

Jeg skulle kanskje ønske vi kunne fortalt en historie i likhet av slik de møttes i gamledager, men jeg kan heldigvis skryte på meg at dette forholdet har vært eventyrlig siden dag èn. Det har vært vårt lille eventyr, og jeg er så glad for at det har gått over til kjærlighet. Vi snakket ikke så mange måneder før vi offisielt ble kjærester - kanskje litt tidlig, men akkurat tidsnok for oss. 


 - Vårt første "ordentlige" bilde sammen for tre år siden & det seneste "ordentlige" bildet tatt ifjor -

Denne gutten har gitt meg så utrolig mye i livet, og jeg er så takknemlig for at jeg har han. Dette høres skikkelig klisjè ut, men jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten. Det er ingen som kjenner meg så godt både på godt og vondt som det han gjør. Han vet hva jeg tenker og føler til enhver tid. Og han kunne gjort alt for meg. Han gjør alt for meg. Når vi skal sove, kan han si "legg deg på brystet mitt isteden, jeg merker at du ikke får sove". Dette er bare sånne ting han merker uten at jeg trenger å si noe. Jeg kunne skrevet et eget langt innlegg hvor jeg forklarte hvor utrolig bra han er, for jeg beundrer han virkelig på alle måter. Han blir aldri sur, og ser det positive i alt. Han står ved min side og holder hardt rundt meg når ting er tungt - og han holder meg i hånda og smiler når vi har det bra. Nei åh, jeg er så forelska og lykkelig!! 

Tusen takk for tre fantastiske år med deg, kjære min. Jeg elsker deg over alt på jord, og gleder meg til fortsettelsen ♥ ♥

Love, Emsi

 • 25.01.2016 kl. 17:00

GIVEAWAY: "pust med magen" - armbånd

// Dette er en giveaway sponset/i samarbeid med mykemule.no

Hei, og god ettermiddag! Nå er det endelig klart for min aller første giveaway. Da jeg postet dette innlegget om et armbånd jeg har fått av mamma, fikk det enorm respons. Det gjorde meg utrolig glad, for budskapet i seg selv kan være med på å gjøre hverdagen litt enklere for de som kanskje sliter med stress eller kommer i situasjoner som kanskje ikke er så lette å håndtere. Snille Mari bak mykemule.no (trykk her) sendte meg et ekstra armbånd slik at jeg kan ha en konkurranse her på bloggen for dere. HURRA. 

Jeg går med dette armbåndet så og si hver eneste dag, og det hjelper meg enormt. Det er noe med det å ta en titt ned på det og bli påminnet om at okei, nå må jeg puste med magen. I tillegg er det et utrolig fint armbånd med søte anheng som vil passe de aller fleste. Hvis du ikke ønsker å delta i konkurransen, men kjøpe det direkte fra nettbutikken finner du direktelink til produktet her. Jeg vil også anbefale å ta en titt på alle de andre fine produktene hun lager.

DETTE MÅ DU GJØRE FOR Å VÆRE MED I KONKURRANSEN...

1. Lik facebooksiden til mykemule HER
2. Lik min facebookside HER
3. Kommenter dette innlegget med f.eks "er med" og fylle inn navn og epost slik at jeg kan kontakte deg.

FOR Å DOBLE SJANSEN...

1. Del innlegget på facebook
2. Skriv at du har delt innlegget som kommentar her på bloggen sammen med informasjonen du fyller ut. 

Vinneren blir kåret og kontaktet onsdag 3. februar.


 

Håper at denne giveawayen falt i smak!! ♥ ♥ Og hvis ikke armbåndet passer til deg selv, er det garantert noen du kjenner som kunne likt det ;-) Kanskje en mor, bestemor, kjæreste eller venninne?

Love, Emsi

 • 24.01.2016 kl. 22:36

Giveaway på bloggen!!

I kveld dro jeg og Jørgen tilbake til Lillehammer. Nå er jeg klar for å ta igjen det jeg har gått glipp av på skolen, og komme inn i faste rutiner før begravelse på fredag. Jeg vet at bestefar også ville ønsket at jeg fokuserte på skole da han var så stolt over den veien jeg har valgt å gå. Det har vært noen utrolig tunge dager, og om kveldene ligger jeg bare og venter på at han skal ta tak i hånda mi. Det har ikke helt gått opp for meg, men jeg har kommet frem til at bloggen kan fungere som en slags terapi. Jeg får noe å holde på med - og ikke minst, å blogge er jo noe jeg trives med og som gjør meg glad!! Jeg vet iallefall med meg selv at jeg ikke kan drukne meg selv i sorgene selvom dette er noe av det vondeste kroppen min har fått kjenne på.

Jeg må si tusen takk for alle som kommenterte det forrige innlegget mitt. Ordene fra dere betydde mye for meg, og det gjorde meg glad å se at så mange brydde seg og tok hensyn. 

Jeg har forresten fått en pakke i posten som skal brukes til en giveaway her på bloggen min. Denne giveawayen vil foregå som en konkurranse, men jeg har ikke helt kommet frem til hvordan jeg ønsker å gjøre det enda. Det vanlige er jo å kommentere innlegget og like ulike facebooksider, så jeg får se om det blir noe i den duren. Jeg har aldri hatt en giveaway på bloggen før, så det her synes jeg er skikkelig kult. Et lite tips: gaven du kan vinne er å se på bloggen min fra før av, altså noe jeg har lagt ut! Og jeg veeet at det kommer til å falle i smak. Så FØLG MED I MORGEN ♥ ♥

Love, Emsi

 • 19.01.2016 kl. 18:02

Hvil i fred, kjære snille bestefar

Søndag kveld, 17.januar, mistet jeg en person som sto meg veldig nær. Min kjære snille bestefar. Jeg mottok en sørgelig tekstmelding på ettermiddagen, og ti minutter senere satt jeg og Jørgen i bilen på vei hjem. Mitt største ønske var å rekke frem før det var for sent. Etter nesten fire (lange) timer var vi på plass ved sykehjemmet. Jeg tok tak i hånda hans, klemte litt på den og kysset han på panna. Jeg håper han merket at det var meg. Det gikk et par timer før han pustet mindre og mindre. Jeg kysset han på panna igjen, og holdt rundt hånda hans. Jeg håper han følte seg trygg. Etter noen sekunder merket jeg at han ga slipp. Nå var tiden inne til å reise til himmelen - et sted uten smerte eller bekymringer. Hvil i fred, min snille og omtenksomme bestefar. Jeg håper vi en dag sees igjen.

                                                   - Meg og bestefar da han var på sykehuset for en stund siden // Flagget er heiset for bestefar -

De som kjenner meg godt, vet også hvor glad jeg var i bestefaren min. Han var min største helt og forbilde, og det fantes ingen som han. Det største han har gitt meg her i livet er kjærlighet, respekt og tillit. Var det noen som hadde troa på meg uansett hva mine mål var, var det han. Hver gang jeg var på besøk, og kanskje litt ekstra spesielt nå de siste månedene, forsikret han seg om at jeg visste at han var glad i meg. "Kjære Emilie" sa han når han ga meg klem. "Kjære gode Emilie". Da jeg skulle øvelseskjøre, ville han være med og jeg fikk låne bilen hans. Jeg hadde aldri turt det, men han var sikker på at det kom til å gå bra. Denne kjærligheten, respekten og tilliten har vært gjensidig i alle år. Bestefar har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, og jeg kommer aldri til å glemme han. Jeg kjenner bestefar som en positiv mann som aldri klaget på noe som helst.

For meg var du verdens beste bestefar. En bestefar så god og snill, og som det gikk an å sitte på fanget til. En bestefar som måtte forsikre seg om at vi hadde brus i glasset da vi var på besøk, og som stilte opp på sekundet hvis man spurte om hjelp. Mange historier hadde du også på lur, men du var aller mest opptatt av hvordan de rundt deg hadde det. Du var en bestefar med et glimt i øyet og en fantastisk personlighet. Du var kreativ og engasjert. Du holdt meg alltid i hånda da jeg var på besøk, og du klemte på den uttallige ganger. I tillegg hadde du verdens beste kone, min bestemor, som vi nå skal ta vare på så godt vi kan videre. Dere har vist meg hva ekte livslang kjærlighet er. Jeg er evig takknemlig. Det som er igjen er tomhet og stillhet. Et hull som aldri kan fylles. Men jeg har lovet deg et par ting som jeg skal stå ved. Som jeg vet betyr mye for deg. Og du vil alltid ha den ekstra gode plassen i mitt hjerte. Den er din. 


 

Jeg blir nok borte fra bloggen på ubestemt tid. Det har ikke helt gått opp for meg at bestefaren min aldri vil ta meg i hånda igjen, eller at jeg aldri får se han lyse opp i det han ser meg. Men minnene står på repeat i hodet mitt, og jeg er utrolig sliten. En del av meg håper han skal våkne igjen, eller at jeg selv våkner til at dette bare var en vond drøm.

Love, Emsi

 • 16.01.2016 kl. 19:55

Koselig besøk av våre favoritter

God kveld! Tenkte det kunne være hyggelig med en liten oppdatering fra min side. I helga har jeg og Jørgen besøk av to av våre aller beste venner som også er kjærester, så det gjør det jo ekstra koselig  På formiddagen i dag spiste vi frokost på Det lille pannekakehuset, og det slo veldig godt an. Det er alltid koselig å sitte der og spise. Vi hadde også planer om å ta en roadtrip rundt omkring i Lillehammer, men etter vi kom oss inn i varmen hjemme var det ikke det som fristet mest. Det vi derimot gjorde var å spise potetgull og spille et morsomt spill Magnus fikk til bursdagen sin (han har bursdag i dag, 20 år!!) som heter "Anti Human", eller "Cards against humanity" som det heter på engelsk. 


- ♥ Frida og Magnus  - 

For øyeblikket lager Jørgen og Magnus mat. I dag dekker vi på til festmåltid for å feire bursdagen til Magnus. Til og med partyhatter er kjøpt inn! På menyen står det biff, fløtegratinerte poteter, salat og bernaise til middag og brownies, is og bær til dessert. Frida og Magnus har i tillegg tatt med seg en hel kurv full av godteri. Jeg tror ikke vi kommer til å være sultne når vi legger oss i kveld. Senere skal vi sette på en film og bare kose oss. Jeg har et indre håp om at de ikke drar hjem i morgen og blir her for bestandig, men heldigvis kommer det vel flere helger som dette. Det håper jeg iallefall!! Jeg har savnet Frida så uendelig mye etter vi flyttet hit, så en helg som dette var etterlengtet. Håper dere får en super lørdagskveld, og at den nytes til det fulle enten du slapper av eller er på fest - eller hva du enn måtte gjøre. Stor klem!! 

Love, Emsi

 • 15.01.2016 kl. 13:51

Ny jakke"WORK HARD SO YOU CAN SHOP HARDER"

Heihei! I går var jeg og Jørgen en liten tur på kjøpesenteret for å kjøpe en bursdagsgave. Bursdagsgave fikk vi kjøpt, men også et par ting vi ikke hadde planlagt også. Jeg endte opp med en jakke fra Vila med 50% avslag. Jeg plukket den fra stativet, og fikk selvsagt kommentaren "nei, den der var ikke fin" fra min kjære (slik er det vel så og si hver gang da vi ikke har heeelt samme smak når det kommer til klær), men så ombestemte han seg og ba meg om å prøve den. Da jeg fikk den på ble han positiv, og jeg tenkte at okei, nå må jeg bare slå til - det er jo ikke hver gang han er enig i mitt valg i en klesbutikk! Denne jakka er vanligvis ikke noe jeg ville kjøpt, men det var bare et eller annet ved den som fikk meg til å like den. Også skal det sies at jeg ELSKER jakker. De fleste jenter jeg kjenner har skikkelig skomani, men jeg faller lettere for en jakke enn et par sko. Ah, nok en gang materialistisk lykke  


 

I går kveld fant jeg ut at jeg ikke hadde fri likevel, men at jeg hadde glemt jeg hadde en forelesning 08:15. Hadde innstilt meg på langhelg, så det var i grunn litt nedtur. Jon Blund kom sent på besøk i natt, og jeg fikk cirka fire timer søvn. I helga får vi besøk, noe jeg gleder meg veldig til. Tror dette blir noen fine dager  Hva er dine planer for helga? 

Love, Emsi

 • 14.01.2016 kl. 14:34

breakfast in bed

For en herlig start på dagen! I går ble gruppa mi ferdig med jussoppgaven (finally, for en vanskelig oppgave!!), og vi har derfor fri både i dag og i morgen (EDIT: forelesning kl 8.15<33 I forgot) Derfor har jeg bestemt meg for å ta det heeelt med ro, og startet dagen med frokost i senga - og da selvfølgelig med mitt favorittpålegg: nugatti og banan. Har sett et par episoder av PLL mens Jørgen har vært på skolen, og så tenkte jeg å lese litt i boka mi for og virkelig kjenne at jeg slapper av. Iallefall prøve! Senere i dag skal jeg og Jørgen rydde og vaske i leiligheten ettersom vi får besøk i helgen av noen vi er veldigveldig glad i. Ah, det gleder vi oss til ♥ ♥


- Fikk disse av lillebroren min, Herman, til jul. De er såå gode -

Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å bli rastløs om et par timer. Det er deilig å slappe av, men det er ofte jeg ikke lar meg selv gjøre det fordi jeg føler det er noe jeg må eller vil gjøre. Vi får se hva dagen bringer! Hva er dine planer for dagen? 

Love, Emsi 

 • 12.01.2016 kl. 23:14

Typisk for forholdet vårt

Jeg tror at jeg med hånden på hjertet kan si at alle forhold er forskjellige. Det finnes ingen like, og i hvert forhold finnes det interne, sære og kanskje rare ting man gjør når man er sammen. Det er ofte jeg sier til Jørgen "herregud tenk om det skulle vært noe skjult kamera i leiligheten". Hadde noen sett hvordan vi oppfører oss til tider, tror jeg kanskje folk ville tro vi var helt crazy. Tingene vi gjør har blitt en vane for meg, men jeg tenkte å ramse opp noen av de tingene jeg tenker er mest typisk for oss.

1. Hvis jeg skal legge meg til å sove før Jørgen, pleier han alltid å legge meg. Jepp, akkurat som et lite barn. Da rister han både puter og dyner mens jeg står ved siden av senga og venter, jeg legger meg ned også brer han dyna over meg. Noen ganger synger han en liten nattasang også. Nå sover vi med dobbeldyne, men da vi brukte enkeltdyner pleide han å pakke meg inn som en burrito. 

2. "Hvis du elsker meg, såå.." Denne setningen går igjen flere ganger om dagen, og SPESIELT hvis det er noe jeg vil ha som jeg ikke gidder å hente selv - og omvendt. Et klassisk eksempel kan være at vi har lagt oss og begge får lyst på et glass vann. Da gjelder det å si "hvis du elsker meg, så går du og henter vann" først. Da er det no way back. Dette har vi holdt på med helt siden vi ble kjærester, og selvom det kanskje er litt drøyt så synes vi det er morsomt. Vi vet jo at vi elsker hverandre uavhengig av hvem som henter et glass vann eller ikke, liksom!

3. Babystemme når vi vil ha viljen vår. Jørgen er vel kanskje den som bruker dette oftest, for eksempel hvis han har dusja uten å legge fram håndkle ved siden av dusjen. Da er det ofte smiske- og babystemmen trer fram slik at jeg skal hente håndkle til han. Skal ikke legge alt over på han, for når jeg ligger i sofaen og later som om jeg er dårligere enn jeg er, er det ofte jeg kan si "Jøjgen, kan ikke du væje så snil og hente sjokolade til meii". Haha, vanskelig å forklare!

4. Vi danser overalt. Vi kan stå midt i matlagingen, og plutselig begynne å danse. Og nei, overhode ikke noe fancy dansetrinn - men bare akkurat slik vi føler for der og da. Apropo matlaging, jeg pleier alltid å spørre Jørgen om det er noe jeg kan bidra med. Svaret hans er alltid nei. Deretter forekommer det ofte at han skryter litt av at det er han som lager mat, som om jeg liksom bare går og venter på å bli servert. MEN, jeg dekker på bordet og gjør det koselig med tente lys. Det må vel telle for noe?

5. Eget klemmested. Fra stua og inn til gangen hvor det er bad, bod og soverom er det et slags trappetrinn. Hvis Jørgen er i stua og jeg steller meg der, vet han akkurat hva jeg venter på. Klem!! Det er også sånn at han kan si STOPP!! før jeg har tråkket nedenfor, også kommer han dit for å klemme litt. Superkoselig synes jeg, og kanskje det jeg liker best med alle våre merkelige ting å gjøre.

6. Duppeminutter. Et ord vi har begynt å bruke ekstremt mye, og det betyr altså å sove i et par minutter. Disse minuttene blir som regel til timer. Jeg, eller han, ligger i sofaen når vi egentlig burde gjort noe produktivt som skolearbeid eller rydding, også sier den ene "det er lov med duppeminutter". Da er det som regel opp til den andre å avgjøre om det er greit. Jørgen pleier enten da å si "Okei, noen duppeminutter er lov" eller hvis det ikke er lov så sier han "neeei, ikke noe soving nå". Da snakker vi også til hverandre på en litt barnslig måte. Haha, herregud så mye det er av det egentlig.

7. Vi vil i utgangspunktet sove sammen, men når man snakker i søvne... kan det fort endre seg. Der er jeg en ekspert! Jeg sovner som regel mye tidligere enn Jørgen da han ligger våken halve natta på Youtube, men vi blir alltid enige om at han skal holde rundt meg når han skal sove. Når den tiden kommer, hvisker han "kan jeg holde rundt deg nå?", og da ligger jeg vel sånn halvveis mellom virkelighet og drømmene, og svarer derfor med "Nei, ikke nå. Kanskje etterpå". Så de planene går som regel i dass. 

8. Snakker mye i søvne. Senest i går hadde jeg lagt meg helt inntil Jørgen mens han så på Youtube, og hvisket han inn i øret "du er en frosk". Begge snakker ganske tydelig i søvne, og det er ofte jeg våkner av at han snakker til meg som om han skulle vært våken. Da forteller han enten om noen planer for morgendagen som ikke henger helt på grep, eller et spill han egentlig aldri har hørt om når han våkner igjen. 

Håper dere likte dette innlegget! Det er kanskje ikke så enkelt å forstå alle de sære tingene, men jeg har prøvd å forklare det så godt som mulig. Jeg er veldig glad for at man i et forhold lager seg noen merkelige og interne ting å gjøre sammen. Ting som bare dere to forstår. Det hadde jo vært merkelig om jeg hadde begynt å snakke med babystemme for at en venninne skulle hentet noe til meg - det hadde bare blitt merkelig og sikkert ubehagelig for den venninnen som ikke er helt vandt med det, haha!! Hvis du har kjæreste, har dere noen interne/rare ting dere pleier å gjøre?

Love, Emsi

 • 11.01.2016 kl. 16:35

Lazy monday

God ettermiddag, fine dere! I dag har jeg hatt fri fra skolen, eller studiedag som det heter. Våknet kl 10 totalt umotivert til å gjøre noe som helst enda jeg i forkant hadde planlagt akkurat hva denne dagen skulle brukes til. Pokker heller, men noen dager er vel bare slik. Jeg har rett og slett brukt denne dagen til å ligge i sofaen og sove. Og ja dere, powernaps er kanskje noe av det diggeste jeg vet om. Men når man blir liggende en hel dag og sove av og på, så blir man ganske sliten i hodet. Også er det de evige spørsmålene når man våkner: "Okei hvor mye er egentlig klokka?" eller "Hvor er jeg?" etterfulgt av at man reiser opp hodet litt, titter rundt seg og faktisk ikke skjønner en dritt. 

Jeg er ganske glad i dager hvor man ikke gjør noe som helst, TROR jeg, før den dagen kommer. For min del blir jeg mer sliten og daff av å ikke gjøre noe, enn å være timesvis på skolen etterfulgt av jobb eller trening. Får mye mer energi av å gjøre noe!! Men når jeg faktisk har noe å gjøre, er det dager som dette jeg lengter etter. Herregud, jeg blir liksom aldri fornøyd. 

Nå har jeg endelig fått freshet meg opp litt, hoppet ut av morgenkåpa og er klar for å gjøre noe ut av det siste som er igjen av denne dagen. Nå skal jeg om ikke så altfor lenge gå til venninna mi, Helene, for å hjelpe ho med å montere den nye senga hennes. Også har jeg fått melding om at ho har laget tacopizza, så dette lover godt. Resten av dagen kommer jeg nok til å tilbringe hos ho, før jeg kommer til å vurdere om jeg skal dra på trening eller ikke utover kvelden. Kjenner jeg meg selv godt nok, blir det nok ikke noe trening på denne frøkna i dag, nei. 

Ha en superfin dag videre - også håper jeg at din dag har vært et hakk mer produktivt enn min. Og hvis ikke får vi en ny sjanse i morgen ♥ ♥

Love, Emsi

 • 09.01.2016 kl. 19:59

My favorite MAC lipsticks

Ovenfor ser du mine fire favoritter av mine leppestifter fra MAC. I flere år har jeg vært helt obsessed med MAC sine leppestifter, og jeg kommer nok aldri til å slutte og bruke dem. Min første leppestift fra dette merket var i fargen bombshell, men jeg fikk ikke brukt den lenge før den plutselig var borte. Lette overalt uten å finne den, og har faktisk kjent et savn siden det. Da mamma var i Polen for et par måneder siden kjøpte ho med denne fargen til meg, og jeg ble såå glad. Hadde vært uten den i minst tre år. Nå forlater jeg ikke leiligheten uten minst to av disse i veska eller jakkelomma. Materialistisk lykke ♥ ♥


1. Fast play //  2. Frost // 3. Snob // 4. Bombshell

Det er rart hvor avhengig man blir av et sminkeprodukt. Som sagt går jeg ikke ut døra uten minst to av disse med meg, og jeg bruker leppestift til enhver anledning. Har prøvd flere merker, men MAC står alltid som en stor favoritt. De har et enormt bra utvalg av farger og typer, og det er umulig å ikke finne en man liker. Har du et sminkeprodukt du ikke klarer deg uten?

Love, Emsi

 • 09.01.2016 kl. 09:00

GOOOD HELG

God morgen, fine dere! Gårsdagen gikk i ett for meg - med skolearbeid og jentekveld. Må innrømme at skolearbeidet var mer skravling, og at jeg også klemte inn en aldri så liten powernap før jentekvelden. Er det noe jeg alltid kan ta meg tid til så er det nettopp dette. Første helgen etter jul hvor jeg og jentene er samlet igjen, og det var såå godt. Vi gjorde som vi alltid pleier: møtes på matbutikken og handler inn det vi trenger til taco, en av jentene sier "kan vi dele summen på seks" (noe jeg alltid synes er så flaut, haha huff), går hjem og presser oss sammen på kjøkkenet for å forberede maten. Deretter stapper vi i oss det vi klarer før iallefall halvparten synker lenger og lenger ned i sofaen.

Slike kvelder er godt. Etter jeg flyttet til Lillehammer for å studere føler jeg at jeg mye oftere tar meg tid til slike ting. Egentlig er jeg utrolig glad i å være alene og slappe av etter skoletid, men nå er det mye enklere å dra seg opp av sofaen og komme seg avgårde til venninner. Ikke misforstå, jeg har jo alltid likt å være sammen med venninner. Det er bare det at jeg føler tiden strekker så mye lettere til. I tillegg er det nok sunt at jeg er med venninner og Jørgen har kompiser på besøk - både for han og meg. Kan nok være fint for han med litt pustepause fra den masete kjæresten jeg kan være til tider som både plager han om morgenen når vi skal stå opp og om natten når jeg snorker han inn i øret.THERE IS NO TIME TO LET IMPORTANT WORDS LEFT UNSAID

Jeg må bare si en ting før jeg avrunder dette innlegget. TUSEN TAKK for all responsen på mitt forrige innlegg. Det betyr så enormt mye for meg at så mange liker det jeg skriver, og at det treffer så mange personer i ulike aldersgrupper. Jeg velger å drite i janteloven noen sekunder nå - for fy fader så stolt jeg er av meg selv. Det må være lov å si det? Jeg er stolt av meg selv fordi jeg klarer å treffe så mange mennesker med innlegg som jeg tror gjør noe med dem. Innlegget mitt "pust med magen" fikk faktisk over 800 likes på Facebook, og jeg har også hatt en hyggelig samtale med den koselige dama som har laget armbåndet. Tusen takk igjen, tusen hjertelig takk for at akkurat DU tar deg tiden til å lese det jeg skriver. Det betyr mer enn du tror ♥ ♥

Love, Emsi

 • 07.01.2016 kl. 18:29

Pust med magen

Den siste tiden har jeg vært utrolig stressa. Det er ikke alltid jeg kjenner det på kroppen, men av og til tar jeg meg selv i å tenke "okei, nå  du slappe av". I jula hadde jeg planer hele tiden, og fikk nesten ikke tid til å ta det med ro. Og når jeg først får tiden til det, får jeg det ikke til. Jeg kan ligge i sofaen med et pledd over meg, se på TV og drikke kakao men fremdeles være stressa innvendig. Jeg kan komme hjem kl elleve på kvelden etter en lang og slitsom dag, men fremdeles stresse rundt med enten klesvask eller rydding. Ofte må Jørgen tvinge meg til å sette meg ned i sofaen og bare være. 

Da jeg gikk på vgs lærte mamma meg en viktig ting. Nemlig det å puste med magen. Da jeg skulle ha fremføring, var det siste ho sa til meg "pust med magen". Da ho skjønte jeg hadde mye å gjøre, og ikke visste hvordan å finne tid sa ho "pust med magen". Uansett situasjon, hjelper den lille påminnelsen. Det har ofte gitt meg litt mer ro, og motivasjon til å kunne komme meg gjennom det som har vært enten stressende eller vanskelige momenter i hverdagen. 

Til jul fikk jeg en gave av mamma jeg satt utrolig stor pris på. En gave med en baktanke og virkelig mening. En gave jeg er sikker på mamma så hvor den første tanken ho fikk var meg. Jeg fikk nemlig et nydelig armbånd med anheng av hjerter - og en sirkel med teksten "pust med magen". Nå som jeg ikke bor hjemme lenger, hjelper dette armbåndet meg i hverdagen når mamma ikke er der til å påminne meg om det når jeg trenger det ♥ ♥ Armbåndet er håndlaget av en fantastisk dame, og du kan finne dette og lignende ved å trykke her. 

Når du er for sent til bussen, pust med magen. Når du har forsovet deg, pust med magen. Når du har en fremføring du gruer deg til, pust med magen. Når du skal møte gutten du er forelsket i for aller første gang alene, pust med magen. Når du skal fortelle foreldrene dine om noe du angrer på, pust med magen. Når du skal til helsesøster for å fortelle om noe du ikke har fortalt til noen andre, pust med magen. Når du har mange planer iløpet av dagen og du ikke aner hvordan du skal rekke alle, pust med magen. Når du er lei deg og tårene aldri slutter, pust med magen. Når du er sint og føler at verden går i mot deg, pust med magen. 

Vi som stresser så mye med alt, må begynne å slutte med det. Er det virkelig nødvendig å stresse over alt og ingenting? Er det virkelig nødvendig å bruke så mye energi på å bekymre oss for ting vi vet vi kommer oss gjennom? Min beste venninne roer meg alltid ned med å fortelle meg at "det ordner seg". Og la oss si du forsover deg: hva har det å si? Er det virkelig så farlig? Er det virkelig nødvendig å stresse når det uansett ikke fører til at du kommer noe tidligere? La oss si du skal til helsesøster å fortelle om et problem: Ikke stress, å høre på deg er jobben hennes. Ho har sikkert hørt mye annet som er 10x så merkelig som det du har å fortelle. La oss si du skal møte en du har snakket med kun over nettet: Ikke bekymre deg for om den personen kommer til å like deg eller ikke. Vær deg selv, og hvis det ikke faller i smak så er ikke den personen den rette uansett!!

Altså, poenget mitt er at vi må slutte å tenke så mye gjennom ting og bare leve litt ekstra. Jeg er nok ikke den rette personen til å snakke om dette da jeg selv stresser rundt som om jeg aldri har gjort noe annet i mitt liv. MEN, jeg har blitt mer bevisst på det - og jeg ønsker at dere også skal bli det slik at hverdagen kanskje føles litt lettere. Hvis du føler deg stressa, håper jeg du forteller deg selv det mamma alltid har fortalt meg - pust med magen. Er du ofte stressa, og hvis ja, hva gjør du når du er i en stressende situasjon?

Love, Emsi

 • 06.01.2016 kl. 22:43

min dag minutt for minutt

 

07:00 Alarmen ringer, jeg slumrer den, drar dyna over meg og sover videre med god samvittighet.

07:30 Teller til tre før jeg hopper ut av senga fordi jeg vet jeg bare må stå opp.

07:32 Går på badet, tyvlåner Jørgens nye (og ekstremt myke) morgenkåpe. Oppdager en lapp på speilet hvor det står "Det ligger en lapp til deg på kjøkkenet. Elsker deg baben min ♥" Blir nysgjerrig og går ut på kjøkkenet. På badet er det en beskjed om at det ligger mat og drikke til meg i kjøleskapet. Ah, så deilig!! Jørgen hadde ordnet matpakke og drikke til meg før han la seg igår - og til og med lagt ved to sjokoladebiter.

07:45 Tar med meg sminken ut i stua, setter på TV'en og går ut på kjøkkenet og lager kaffe. (caffelatte med MASSE sukker). Deretter sminker jeg meg.
 08:37 Hiver det jeg trenger opp i veska mi og løper til bussen. Samtidig som jeg går andpusten opp en lang bakke tenker jeg over hvorfor i alle dager jeg valgte veske og ikke sekk.

09:00 Går inn i grupperommet hvor gruppa mi skal jobbe med jussoppgave. Tar opp en brødskive og oppdager at Jørgen har skjært agurkhjerter på leverposteien. Smiler litt for meg selv. Herregud så heldig jeg er.

11:00 Spiser lunsj som Jørgen har laget til meg, og vi arbeider videre med oppgaven som heldigvis ikke var så ille som jeg trodde.

15:45 Snakker med Marthe i telefonen på vei hjem før vi legger på og jeg går inn til Jørgen som venter på meg i gangen med åpne armer i det jeg lukker opp døra. Vi legger oss sammen i sofaen og ser på TV. Jeg lukker øynene.18:17 Jørgen har vekket meg utallige ganger, men nå våkner jeg for real og skjønner at jeg ikke kan sove lenger. Men fyfader så digg det er med powernap!! (som i dette tilfellet kanskje ble litt lenge)

19:15 Middagen står i ovnen, og jeg har tent lys i stua for å gjøre det ekstra koselig.

20:20 Jeg er stappmett, men går likevel på trening til tross for at jeg VET jeg kommer til å angre. I verstefall kaste opp på mølla. Motivasjonen er IKKE på topp.21:55 Kommer meg hjem fra trening og hopper rett i dusjen, og der blir jeg en goood stund. Egentlig synes jeg det å dusje er sykt tiltak og kjedelig, men noen dager vil jeg nesten ikke gi meg.

22:25 Jørgen har vært så snill og hentet dyna og puta, og "redd opp"  i sofaen jeg pleier å ligge i. Her blir jeg liggende resten av kvelden!!


 

 Dagen i dag har vært utrolig fin og avslappende til tross for at jeg ikke føler meg helt bra og kanskje hadde foretrukket en fin film og en boks med is eller tre sjokoladeplater i senga under dyna. Dere jenter vet sikkert hva jeg refererer til. Jeg hater å føle meg ekkel og ha ubehag i magen. Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å slappe heeelt av og lade opp til en ny dag i morgen. Ha en fin kveld vakre dere  Hva har du gjort i dag?

Love, Emsi

 • 05.01.2016 kl. 11:34

Prioriteringer on point

God morgen!! Håper for guds skyld dere har sovet like godt som meg i natt, for herregud så vanskelig det var å forlate senga. Hadde forsåvidt god tid på morgenen i dag, men ettersom jeg er så utrolig flink til å prioritere valgte jeg å lære meg en ny teknikk når det gjelder hestehale/flette og ta bilder? Bra prioritert, Emilie. Det førte til at jeg måtte kaste på meg klærne, hive tingene jeg tenkte jeg trenger iløpet av skoledagen i veska og løpe ut døra. La lommeboka i boblejakka mi, tok på meg en ANNEN jakke og løp til bussen. Kom på at jeg hadde tatt på meg feil jakke, og måtte gå hjem igjen for å hente lommeboka og spørre Jørgen pent om han kunne kjøre meg til skolen. Da vi nærmet oss skolen, kom jeg på at jeg igjen hadde glemt lommeboka og satt egentlig resten av turen og spekulerte med meg selv om hvorfor jeg er så sykt, hva skal man kalle det, distrè og klumsete? Det spiller ingen rolle om jeg har 10 minutter på meg, eller 2 timer. Dårlig tid får jeg UANSETT. 

IN MY FACE - de nye produktene 

MAC lipstick i fargen "Twig" 
The Balm Bahama mama bronzer
Anastasia dipbrow pomade i fargen "chocolate" 

Nå er jeg iallefall på plass på skolen. Har ikke spist frokost, men heldigvis kastet jeg to bananer i veska i det jeg stormet ut døra. Ha en fin dag, så snakkes vi senere 

Love, Emsi

 

 • 04.01.2016 kl. 23:45

Deilig med forandring

Vanligvis pleier jeg å bruke gratisdesign jeg finner på diverse blogger, men nå har jeg vært så gæren i nøtta at jeg har kjøpt et. Jeg går som regel fort lei de designene jeg bruker, men har bestemt meg for at det som er i bruk nå blir gjeldene i en goood stund fremover. Det har mange av de tingene jeg savnet ved det forrige, som for eksempel "vis eldre innlegg"-knapp og et søkefelt. Gjenstår fremdeles litt finpuss, men det skal jeg få ordnet iløpet av morgendagen. Det er jo egentlig litt merkelig at jeg velger å bytte design, når det er nettopp designet jeg har fått mest skryt for. Men håper dette også faller i smak, det har det iallefall gjort hos meg ♥

Headeren har bestekompisen min laget til meg. Sendte han en melding på Facebook hvor jeg spurte om han klarte å ordne til en header for meg av et bilde jeg hadde, og på fem minutter var den ferdig. Folk er så snille!!! Synes han fortjener en shoutout for det. Han er forresten singel (Facebookprofilen hans ved å trykke her). 

Hva synes du om designet?

Love, Emsi

 • 04.01.2016 kl. 20:31

LITT NYTTGOD KVELD VAKRINGER

For øyeblikket slapper jeg av i sofaen iført en superdeilig pysjamas jeg fikk til jul, og jeg kjenner at ansiktsmasken begynner å stivne. Har sikkert hatt den på i en time. På tide å skylle ansiktet. I dag startet skolen igjen, og jeg er overveldet over alt arbeidet jeg har foran meg. I tillegg er det en oppgave jeg ikke engang har fått med meg at vi fikk lenge før jul. Bra Emilie. Bra. Heldigvis rekker jeg å gjøre den ferdig før fristen. Jeg er stressa, og skulle ønske jeg klarte å slappe mer av. Men det skal nok gå bra! Når jeg er stresset over skolearbeid trøster jeg meg med at jeg kom opp i naturfageksamen siste året på vgs. Ettersom jeg klarte meg gjennom det, klarer jeg meg gjennom ALT. 

I julen bestilte jeg noen produkter fra Douglas, og jeg har ventet spent på å få pakken i posten. Ettersom det har vært jul og helligdager, har det tatt litt ekstra tid. Douglas vet hvordan å få meg til å benytte meg av nettshopping for å si det mildt, for med alle de tilbudene de sender ut på mail er det jo nesten umulig å la være. Det klør i fingrene og brenner i lommeboka. LOVE LOVE LOVE


- Primer, leppestifter, pudder og kost. Kan gå nærmere inn på produktene senere enten i form av bilder eller video hvis det er ønskelig -

Det kan hende det kommer til å være litt rot på bloggen min de neste timene da jeg skal forsøke å bytte design, bare sånn at dere er ops på det dersom det skulle være noe. Ha en fin kveld 


Må også si tuuusen tusen takk for at jeg ble ukens blogg her. Det betyr ekstremt mye for meg, og jeg blir så utrolig glad. Koselig at en av de bloggene jeg klikker meg innom også er innom min. Det varmer i hjertet. 

Love, Emsi

 • 04.01.2016 kl. 01:00

Jeg er så takknemlig

For ikke mange timer siden kom jeg og Jørgen frem til Lillehammer igjen. Det har vært fint å være ordentlig hjemme i jula, og spesielt det å være sammen med familien. Det skal også sies at det har vært godt å få servert ordentlig mat og ikke trenge å tenke på verken klesvask eller skolearbeid. Det eneste negative med å komme hjem er å føle at tiden ikke strekker til. Jeg spesielt rekker sjeldent slappe ordentlig av fordi det skjer noe hele tiden, og det er mange jeg må rekke å besøke. Heldigvis har noen forståelse for at jeg ikke rekker alt jeg vil, men det legger seg fremdeles på samvittigheten min. 

I dag har vi feiret bursdagen til lillebroren min hos pappa, Henrik, som fyller 18 (!?!?) år 11.januar. Det var veldig greit å feire den nå såppass tidlig slik at jeg og Jørgen fikk vært med. Synes det er merkelig å tenke på at han plutselig blir 18 år og myndig. Jeg kommer nok alltid til å se på han som en liten unge, men det er vel slik det er med søsken. 


Fine huset de flyttet inn i ifjor


Henrik og Jørgen koser seg, haha nydelig ♥

Jørgen, Magnus (søskenbarnet mitt) og jeg

Litt av en flokk, eller hva? Alle søskenbarna + tre kjærester som alltid er velkomne!

Nå gleder jeg meg til å komme inn i vanlige rutiner igjen, og ikke minst det å ha tingene mine på ett sted. Har sovet tre forskjellige steder når jeg har vært hjemme, så livet mitt har vært i en koffert jeg har fraktet med meg fra sted til sted. Jeg har tre familier når jeg er hjemme. Mamma og Henrik som jeg har bodd sammen med hele livet - pappa, Kristin, Herman og hunden Flora som bor i det røde huset på bildet ovenfor - og foreldrene til Jørgen. Jeg er så takknemlig for alle jeg har i familien min, og at de som har kommet inn i livet mitt på et senere tidspunkt har tatt meg så godt i mot. Både familien til Kristin (kjæresten til pappa) og familien til Jørgen.

Nå skal jeg innta soveposisjon, for i morgen starter skolen. Vi skal begynne med juss, og om kun et par dager starter vi med en jussoppgave. Da er det nok greit å være opplagt! Vi snakkes, fine dere.

Love, Emsi

 • 02.01.2016 kl. 01:21

2015 - i will never forget you

Okei, hvor sykt er det ikke at 2015 allerede er over? Kapittelet om 2015 er lukket, og et nytt har startet i dag. Det er nå hundretusenvis av mennesker verden over skriver ned nyttårsforsettere (som i de fleste tilfeller kanskje ikke alltid blir utført). Jeg har hatt de samme nyttårsforsettene hvert år, for funker de ikke det ene året så er det like greit å prøve på nytt neste år, ikke sant? De er iallefall som følger: 

1. Trene hver dag (lol, denne tanken pleier å gå over etter en ukes tid)
2. Ikke irritere meg over så mye (evig optimist, denne funker som regel bare i starten av året)
3. Være snill og grei (definisjonen av dette bestemmer jeg jo selv, så den er ganske safe)

Nå vil jeg ta et lite tilbakeblikk på året som har gått - for herregud, det har jo vært et spennende år med mange gode opplevelser!! Her er noen av mine høydepunkter for 2015.

- RUSSETIDEN -

I mai var det klart for russefeiring, og etter tre år med planlegging var vi endelig klare for å oppleve det vi hadde jobbet så hardt for. Jeg var på russebussen Fairytopia, og sammen gikk vi gjennom både oppturer og nedturer. Å være på russebuss er kanskje en av de dummeste avgjørelsene jeg har tatt i mitt liv, men jeg har valgt å ikke sitte og angre på det. I begynnelsen av russetiden fant jeg fort ut at jeg ikke var typen som klarte å drikke hver eneste dag eller ikke få i meg nok søvn (hei migrene). Vi ble omtalt og diskutert en del i media, og det mye takket være en dame med navn Elisabeth Norheim som postet usaklige frekkheter om oss på sin facebookside. Hovedsakelig om sangen vår, men vi fikk også lese lange avklaringer fra andre voksne om hvordan vi er som personer og ikke minst: vi avsluttet 13 års skolegang som horer. Kanskje ikke bare ungdom som burde lære nettvett? MEN, det stoppet ikke oss fra å ha en dritbra russetid. På Landstreff Telemark vant vi faktisk "årets busslåt", og fyttikatta som den seieren smakte!!! Du kan se litt av oss her og her. 

 

- FINE TURER -I sommerferien dro jeg og mamma til Smøla, som er en øy i Møre og Romsdal. Det er der slekten vår kommer fra, så det var utrolig koselig å se igjen en del av dem. Det er en kjøretur på cirka 12 timer til sammen, og hver gang vi drar dit stopper vi i Kristiansund og spiser VERDENS BESTE potetstappe. Jeg tuller ikke når jeg sier at den er verdens beste, for det er den virkelig. Jeg fikk også se igjen Håvard, som jeg ikke hadde sett på fem år. Det var utrolig fint, for den gutten vet virkelig å sjarmere!Pappa, Kristin, Herman, Henrik og jeg dro til Senja hvor vi bodde i et hus like ved en brygge. Det er kanskje det fineste stedet jeg har vært, og jeg ble så fascinert av omgivelsene. Spesielt fjellene en kunne se uansett hvor en var. Vi fisket en del, og jeg fikk også prøve meg med fiskestanga. Vi spiste fisk til middag hver eneste dag, og det var så utrolig godt! Vi gikk også turer, og slappet av.Marthe og jeg dro til Gøteborg og bodde på Radison Blu. Vi var der en helg, og fikk med oss Liseberg på vinterstid, shopping og god mat. En skikkelig jentetur som jeg sent vil glemme!! Marthe har nemlig det med å overraske meg, så denne turen hadde hun lyst til å gi meg i gave. Hun har fikset Justin Bieber billetter, sånn helt ut av det blå. Ingen av oss er blodfan av JB, men som hun sier: Det er jo JB!! Er så glad i bestevenninna mi og alle tingene vi gjør sammen 

 

- FLYTTING -

Å flytte fra Sarpsborg til Lillehammer med kjæresten min, Jørgen, var noe jeg hadde sett frem til i lang tid. Jeg husker ikke hvor mange ganger jeg var på IKEA iløpet av sommeren, men det ble iallefall en del tusener svidd av. Når en flytter er det jo utrolig mye man trenger!! Kan ikke skryte på meg at jeg kun kjøpte nødvendige ting, for jeg elsker jo å pynte. Da vi hadde pakket bilen med det siste vi trengte, ble mamma med oss til Lillehammer for å "levere oss". Vi var et par turer i Lillehammer iløpet av sommeren også for å få med oss alt, men dette var den endelige turen. Nå skulle vi ikke tilbake! Turen gikk greit oppover, og utrolig fort. Vi dro innom Kiwi for å gjøre vår første storhandel, og jeg var seriøst kvalm. Jeg klarte nesten ikke konsentrere meg, for jeg synes det var så ekkelt å bruke så mye penger i matbutikken. Og hvordan i alle dager skulle vi skjønne hva vi trengte? Heldigvis var mamma med. Da vi kom til leiligheten og mamma skulle dra hjem til Sarpsborg igjen (uten oss!!!), klarte jeg ikke slutte å gråte. Fikk helt panikk. 

 

- SKOLESTART -

Dagen jeg hadde grugledet meg til hele sommeren. Kommer jeg til å få venner? Kommer jeg til å finne frem? Jeg fant frem til bussen som gikk mot høgskolen, og da jeg gikk av bussen og inn sto jeg på toppen av en gigantisk trapp. Det var en halvtime til det startet, og jeg ante ikke hvor auditoriet jeg skulle i befant seg. Jeg gikk noen trappetrinn ned, og tittet meg rundt. Sto helt stille, og skjønte ingenting. Så kom det en jente og sto ved siden av meg og sa "E det første dagen din?". 10 kg raste av skuldrene mine. Det var så sykt flaks, for det var også hennes første dag og ikke nok med det: hun skulle også gå vernepleie!!! Thank you, karma. Vi fant frem til hvor vi skulle være, og ble delt inn i basisgrupper og smågrupper. Jeg ante ikke hvem noen var, så hvilken gruppe jeg kom i spilte ingen rolle. 

Fadderuken startet, og vi fikk en gjeng med gutter til faddere som skulle vise oss rundt og ta del i den første uken sammen med oss. Det er kanskje den beste uken jeg har opplevd i skolesammenheng. Vi fikk et skikkelig godt samhold, og fant på utrolig mye morsomt sammen. Jeg fikk raskt venner, og har bare blitt så utrolig glad i alle sammen den første tiden som har gått nå. 


Jeg har stor tro på at 2016 blir et bra år, og det er allerede mange planer som skal gjennomføres. I juni skal jeg til Thailand i 3 uker med Jørgen og familien hans, noe jeg gleder meg EKSTREMT mye til. I september skal jeg og Marthe på Justin Bieber konsert (GOLDEN CIRCLE HELLO), og jeg fyller 20 år. Dette kan jo ikke bli annet enn bra. Hva er ditt beste høydepunkt for året som har gått? GODT NYTTÅR FINESTE DERE ♥ ♥

Love, Emsi

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits