• 11.08.2017 kl. 18:24

Mine mål for det nye skoleåret

 

Operasjonen i går var vellykket! Til tross for en sliten, lei og smertepåvirket Emsi er jeg glad for å være ferdig. Nå trenger jeg aldri tenke på de dumme mandlene igjen, og de vil ikke gi meg noen plager. Jeg har heldigvis hatt noen gode venninner og familie rundt meg som har gjort sitt ytterste for å berolige meg før operasjonen da jeg gruet meg veldig. Da jeg la meg på operasjonsbordet, sovnet jeg fort inn i narkosen og *vips* var jeg ferdig. 

Husker dere at jeg sa jeg hadde planer om å dra på skolen til mandag? Jeg fikk streng beskjed av legen om å holde meg i ro i 14 dager. Som forventet. Søren. Så jeg må nesten høre på det. Derfor er planen min å ta det med ro nå, kjøpe inn noen pensumbøker og slappe av hjemme i en ukes tid før jeg skal vurdere om jeg klarer å komme meg til Lillehammer. Det er jo så individuelt hvor lang tid det tar å bli i god form igjen etter en slik operasjon, så jeg må nesten følge signalene fra min egen kropp. En får høre så mye forskjellig fra mennesker som har vært gjennom samme operasjon, så det viktigste er å lytte til seg selv og ta det som det kommer. 

 

 

For øyeblikket sitter jeg og tenker over hvilke mål jeg skal sette meg for det kommende skoleåret. Hvor sinnsykt er det ikke at jeg er ferdig utdannet vernepleier om bare litt over ni måneder? Jeg blir så kvalm og stresset av tanken. Derfor tenker jeg at jeg burde ha noen klare mål for hvordan min resterende tid i Lillehammer skal bli. Så gjenstår det selvsagt å se om jeg klarer å holde meg til disse målene, da. 

 

 

1. Bruke mer av hverdagen til studie. Jeg må ærlig innrømme at jeg har slitt veldig med å ha nok energi til egenstudie når hverdagen har vært full av både skole og jobb. Det eneste som frister når jeg kommer hjem er å ta en powernap. Her må jeg skjerpe meg! Derfor har jeg som mål å sitte på skolen minst èn time etter forelesning og arbeide selvstendig med det som er temaet for forelesningen. Sitter jeg èn time ekstra er det bra nok, og flere timer er bare et stort pluss. Jeg klarer å konsentrere meg ganske godt ved å sitte igjen på skolen i motsetning til hjemme. Da er det så mye annet jeg heller vil gjøre! Oppvask, klesvask, rydding, se serier, and the list goes on...

 

2. Organisere bedre. Når jeg lagrer dokumenter på macen, har jeg lett for å lagre de i mapper hvor jeg ikke finner så lett tilbake til det. Derfor skal jeg bli flinkere til å systematisere slik at jeg enklere finner tilbake til dokumenter som blir lagt ut på Fronter og dokumenter jeg selv skriver. Det er jo the ultimate key.

 

3. Legge meg til gunstig tid slik at jeg får nok søvn. Dette vil føre til at jeg får mer energi når dagen kommer, og jeg vil ha overskudd til å gjøre det jeg aller helst ønsker. Kanskje jeg ikke lenger vil føle et behov for powernaps? Tiden vil vise, hah! Jeg håper iallefall at jeg skal klare å opprettholde en god døgnrytme. Jeg pleier aldri å slumre alarmen, og står alltid opp til tiden jeg skal opp - så dette målet vil jeg nok klare.

 

4. Stresse mindre. Hadde noen organisert en konkurranse for de som stresser, er jeg sikker på at jeg hadde vært en god kandidat. Jeg stresser mye mer enn jeg burde, og det gjør meg skikkelig sliten i lengden. Det er overhode ikke noe behagelig å stresse over ting en egentlig ikke trenger og stresse over. Jeg må lære meg å puste med magen - hele tiden. Ta ting som det kommer. Hvis noe skulle skjære seg, hva så? Alt ordner seg til slutt uansett.

 

Love, Emsi

Victoria Larsen

11.08.2017 kl. 19:32
Åh, det må ha vært deilig å få det gjort! Flotte mål du har :-)

Emilie Skaget

11.08.2017 kl. 22:03
Victoria Larsen: Ja, nå er jeg bare spent på de neste dagene! Tusen takk :-D

livetmitt93

11.08.2017 kl. 20:19
lykke til :)

Emilie Skaget

11.08.2017 kl. 22:03
livetmitt93: Tusen takk :)

Ingrid Horntvedt

11.08.2017 kl. 21:38
Så deilig å få operasjonen overstått! Lykke til med siste året av studiet, det ser ut som du har satt deg noen veldig fine mål! :)

Emilie Skaget

11.08.2017 kl. 22:03
Ingrid Horntvedt: Ååh tusen takk søteste :*

Kristine Larsen

11.08.2017 kl. 22:37
Så flotte mål! Har troen på deg :D Lykke til

Emilie Skaget

11.08.2017 kl. 23:23
Kristine Larsen: Åh tusen takk fineste deg!! <3

Ingrid Elise

12.08.2017 kl. 01:55
Masse lykke til med studiene! Er så bra å sette seg mål - da klarer man det som regel! <3 Tips nummer 1: studer når du skal studere = legg bort alt av sosiale medier og heller ta det fram i en liten pause som en belønning. Sosiale medier ødelagte en god del for min lesetid på videregående..

Emilie Skaget

16.08.2017 kl. 13:42
Ingrid Elise: Tusen hjertelig takk for det fineste!! Utrolig godt tips det med sosiale medier, heldigvis pleier jeg å være flink der når jeg skal studere. Men noen ganger går jeg i fella jeg også, hihi <3

Andrea

12.08.2017 kl. 09:28
Hør på kroppen din fine, den sier ifra når du er klar ja! Veldig glad for at det ble vellykket <3 Utrolig bra mål for det siste året! Jeg vil bli flinkere der selv. Jeg har troa på deg<3

Emilie Skaget

16.08.2017 kl. 13:41
Andrea: Jeg må bare prøve på det!! Åå, tusen takk for det kjære. Jeg har troa på deg også!! <3

LifebyCamilla

12.08.2017 kl. 11:28
Så bra operasjonen gikk fint! Jeg burde selv ha fjernet mandlene, men jeg nekter nå som jeg har blitt så "stor" :P har hørt så mye fælt! Håper du kommer deg fort på beina <3 Jeg har samme mål som de for det kommende året! Det er tross alt siste året mitt på masteren :o

Emilie Skaget

16.08.2017 kl. 13:41
LifebyCamilla: Det forstår jeg veldig godt! Jeg også fikk høre at det var "verre" som voksen enn som barn å fjerne de, men tenkte at det var bedre å lide litt enn å leve resten av livet med plagene hihi. Man kommer seg gjennom :* Herregud, siste året på masteren allerede??? TIME FLIES!! LYKKE TIL :D

LifebyCamilla

16.08.2017 kl. 18:25
JA! Helt sykt... tiden har gått SÅ fort :D til våren er jeg siviløkonom! (forhåpentligvis)

Emilie Skaget

18.08.2017 kl. 11:56
LifebyCamilla: Herregud, så sykt kult!!! <3
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits