• 11.03.2016 kl. 18:41

Å gi komplimenter til noen man ikke kjenner

Jeg vil bare fortelle dere om en hyggelig opplevelse jeg hadde i går, og denne opplevelsen fikk meg egentlig til å tenke litt gjennom ting. Jeg var på treningssenteret, og etter en halvtime med intervalltrening i gruppe var jeg både svett og følte meg ikke så smashing der jeg gikk uten sminke og et hår som ikke hadde blitt vasket på fire dager. Et av apparatene jeg ikke har testet ut var opptatt, og jenta som brukte det skjønte at jeg og venninna mi hadde lyst til å prøve. Da hun var ferdig forklarte hun meg hvordan jeg skulle gjøre det, og jeg takket for hjelpen. Så kom det. "Jeg vet ikke om det her er akseptert å si til andre jenter, men du har skikkelig fin rumpe!". 

Hvorfor tenker man at det ikke er akseptert? Jeg er en av de personene som ser på andre jenter på avstand og tenker over hvordan de ser ut, det skal jeg ikke nekte for. Men hvorfor forteller vi det ikke til dem? Det er flere ganger jeg har sett andre jenter og tenkt "herregud, hvordan er det mulig å ha så fine øyne" eller "det der må være det fineste håret jeg har sett i hele mitt liv". Hver gang jeg ser et annet menneske, er det et eller annet ved dem som fanger oppmerksomheten min. Når jeg tenker over det, har jeg aldri sett et menneske jeg ikke synes noe om. Det er noe fint ved absolutt alle, og jeg synes at det er på tide at vi tar oss litt i nakken, manner oss litt opp og forteller dem akkurat hva vi synes er så fint!

Tenk over dette: Du er på vei hjem fra skolen eller jobb, og du føler at du i utgangspunktet har hatt en nokså dårlig dag. Du fikler med øreproppene, og håper at du får sitte alene på bussen på veien hjem. Så kommer det en annen jente bort til deg og gir deg et kompliment. Kanskje "Jeg må bare si det, så utrolig fin stil du har" eller "Jeg vet jeg ikke kjenner deg, men jeg må bare si at jeg synes du er skikkelig pen". HVOR mye bedre ville du ikke følt deg av det? Jeg kan nesten si med sikkerhet at dagen din ville føltes mye lettere. Kanskje det ville føltes som om du svevde på rosa skyer hele veien hjem?

Jeg vil faktisk påstå at det er noe annet å få et kompliment fra en ukjent, enn en du kjenner godt fra før av. Jeg blir selvsagt glad for alle komplimenter jeg får av kjente og kjære, men når en helt ukjent velger og fortelle deg noe de synes er fint ved deg - da blir det litt ekstra spesielt. Du skjønner at det er en annen person, som du ikke kjenner på noen som helst måte, som har tatt seg i nakken, mannet seg opp og fortalt deg akkurat det som fanget deres oppmerksomhet ved deg. 

SPRE LITT KJÆRLIGHET OG GLITTER, JENTER
 

Jeg vil derfor oppfordre dere som leser dette her til å prøve på dette neste gang du ser en person som du synes det er noe ekstra fint med. Det er ikke alle som vil synes det er like lett (jeg har gjort det kun èn gang), men jeg kan love deg at du vil føle deg så snill og hyggelig når du ser person lyse opp av dine gode ord. Ikke bare det, men du er med på å påvirke deres dag. Vi jenter må reise hverandre opp!! Også lurer jeg på, har du gitt eller fått et kompliement av en person du ikke kjenner?

Love, Emsi
 

Thea Linni

11.03.2016 kl. 18:46
Åå det er så hyggelig (og viktig syns jeg) med komplimenter. Å reise hverandre opp, med gode ord:) Jenter burde jo pøse på med komplimenter til hverandre, og si "åh så vakker du er i dag" uten at det er rart. har tenkt på det selv også haha <3 Ha en fin fredag pene du!:)

Emilie Skaget

11.03.2016 kl. 18:59
Thea Linni: Det er jeg HELT enig i!! Kloke ord <3 Ha en fin fredag du også, søteste!! :-)

frodith

11.03.2016 kl. 19:20
Kjempekoselig å gjøre sånt, men ikke så lett alltid. Jeg tror jeg lettere kan gjøre det nå, enn da jeg var yngre. Jeg husker jeg sa det til ei jente en gang, for 25 år siden minst, men hun trodde tydeligvis jeg var på sjekkkern og ble HELT rar, og farte avgårde. Jeg ville bare si hun var pen, tenkte det var en koselig ting å gjøre. Ikke opplevd det så mye av andre jenter...mest gutter tror jeg :-D

Emilie Skaget

11.03.2016 kl. 19:25
frodith: Helt enig, det er ikke alltid så lett.. Det var utrolig fint gjort av deg å ville si det til henne, selvom hun tolket det annerledes! Men tenk da, om det hadde vært mer vanlig å gi andre komplimenter, så ville ikke folk reagert rart på det heller. Så jeg synes at vi burde bli flinkere til det, slik at det kanskje ikke blir så uvanlig og overraskende lenger :-) Koselig å få komplimenter av gutter også, absolutt!! God helg forresten :-D

Kaja Jeanette

11.03.2016 kl. 19:29
Helt enig, man skulle vært mye flinkere til å gi komplimenter til de man ikke kjenner. Man kan virkelig gjøre en forskjell for noen, ja tenk om du treffer på riktig person kan du kanskje til og med redde et liv... Hvem vet hva hun ved siden av deg på bussen tenker og føler?!?

Når det er sagt så må jeg bare si at du har skikkelig fine øyne, jeg tror kanskje jeg har sagt det før også, men de stråler mot meg hver gang du legger ut bilde av deg selv på bloggen :)

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:38
Kaja Jeanette: Det er faktisk helt sant! Man vet aldri hvordan andre personer har det på innsiden, og hvilke tanker som surrer rundt i hodet på han ved siden av deg på bussen. Tommel opp til deg for god tanke!!

Og TUUUUSEN takk for det, det var utrolig koselig å høre!! :-) Så nydelig du er!! <3

Julie Storlien

11.03.2016 kl. 20:58
Godt skrevet. Er helt enig med deg. Ga faktisk et kompliment til en jeg ikke kjenner her om dagen. Det føltes så godt :D

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:37
Julie Storlien: Tusen takk for det! Ååå, så koselig :-D Fortsett med det <3

Helene Fuhr

11.03.2016 kl. 22:47
Ikke alle tør, netttopp fordi man ikke vet hvordan personen tar det. Jeg var på et utested og i do-kø, rettet på shortsen i speilet, for å sjekke om jeg så grei ut. En jente som stod litt bortenfor tok opp at hun var usikker på om hun skulle dra hjem og skifte, følte seg ikke vel i kjolen. Jeg var ikke enig, så jeg sa at hun så veldig bra ut i kjolen. Da kommenterte hun tilbake at jeg var heldig som hadde former og vise i shorts. Så ble vi stående der og prate.

Selv om det ikke er så mange som tør, og det kanskje er lettere i noen sammenhenger.. så skader det ikke? hvis det ikke fører til en hyggelig samtale så gjør det ingenting. For noen kan kommentaren også være løftende, så de føler seg bedre :)

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:37
Helene Fuhr: Det har du helt rett i. Åååå, for en utrolig hyggelig opplevelse! Da kan jeg se for meg at dere begge følte dere litt bedre i det dere hadde på dere :-) Er sikker på at dere var kjempefine begge to.

Jeg er HELT enig!! Og å løfte hverandre opp, og gjøre andres dager bedre er absolutt noe som er verdt å ta med seg. Jeg blir iallefall litt ekstra glad dersom jeg gir en fremmed et kompliment, og det blir jo den fremmede også :-)

Nikita <3

12.03.2016 kl. 01:47
Utrolig bra skrevet :D

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:35
Nikita: Tusen takk for det! :D

Elena

12.03.2016 kl. 10:31
Wow, for et flott kompliment!

Spre kjærlighet, enig! <3

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:35
Elena: <3

Madelen

12.03.2016 kl. 11:10
Enig!! Jeg opplever det ofte at ukjente sier det pågrunn av der jeg jobber. Og jeg gir selvsagt masse komplimenter også på jobben! Det er utrolig koselig, og føles ekstra spesielt når noen du ikke kjenner sier noe fint til deg!

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:35
Madelen: Åå, det er jo kjempekoselig!! Jeg er helt enig. Det blir litt mer spesielt, og man skjønner at den personen har sett noe ved deg som bemerker seg på en positiv måte <3

garasjefrue

12.03.2016 kl. 16:11
Herlig innlegg! Kjempe bra at noen setter lys på dette :-)

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:34
garasjefrue: Tusen takk! Veldig koselig at du synes det :-)

Benedicte Arntzen

12.03.2016 kl. 17:26
så hyggelig!!<3

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:34
Benedicte Arntzen: Hihi, ja ikke sant <3

Anette Linnea

12.03.2016 kl. 23:51
Veldig kloke ord! Jeg er veldig flink til å gi fremmede og selvfølgelig kjente komplimenter. Jeg vet hvor godt det føles, og den beste gleden er å gjøre andre glad <3 Kjempe fin blogg :-) Hilsen ny leser.

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:34
Anette Linnea: Åå, for en koselig kommentar!! Ble veldig glad for å høre at du er flink til det, du er god! :-) God påske <3

Merethe Høili Johansen

13.03.2016 kl. 00:18
Så bra innlegg som setter fokus på noe viktig!! Vi jenter burde definitivt begynne å dra hverandre OPP istedenfor ned, er jo så hyggelig å få komplimenter men også å gi, for det å se noen andre bli glad er jo en ordentlig god følelse <3

Emilie Skaget

19.03.2016 kl. 00:33
Merethe Høili Johansen: Åå, tusen takk for det!! Jeg er helt enig med deg. Et kompliment kan faktisk være det som kan endre en dag for en person, enten deg selv eller den du gir et kompliment til <3
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits